Rearanjează-ți casa pentru o relație mai fericită - Doza de Sănătate
 

Rearanjează-ți casa pentru o relație mai fericită

Redecorarea casei poate face diferența între a avea o relație fericită sau nu. Vrei să afli mai multe despre acest lucru și despre cum să-ți rearanjezi casa în acest scop? Citește mai departe!
Rearanjează-ți casa pentru o relație mai fericită

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Știai că este posibil să-ți reproiectezi casa pentru a avea o relație mai fericită? Este posibil ca această idee să nu fi apărut niciodată în capul tău. Din acest motiv, astăzi vei descoperi modul în care designul casei afectează cuplurile și câteva sfaturi pentru a avea o relație mai fericită.

Pare familiar termenul de neuroarhitectură? Probabil că nu, deși multe studii discută acum despre acest concept. Specialiștii susțin că designul casei poate avea un impact major asupra stărilor emoționale.

Principiile neuroarhitecturii

Cuplu care proiectează casa pentru o relație mai fericită
Obiceiurile cuplului trebuie luate în considerare pentru a proiecta o casă funcțională care să asigure bunăstarea ambilor parteneri.

Înainte de discuta despre modul de a reproiecta casa pentru a avea o relație mai fericită, este necesar să cunoști principiile neuroarhitecturii. Ce presupune? Răspunsul la această întrebare este simplu: ține cont de aspectele importante, precum intimitatea, materialele și culorile, ferestrele și iluminatul, mobilierul și designul.

În acest sens, este important să faci o analiză preliminară a situației. De exemplu, dacă ambii parteneri lucrează de acasă, atunci iluminatul va fi un aspect important. Potrivit neuroarhitecturii, un spațiu bine luminat le permite oamenilor să fie mai productivi.

Rearanjează-ți casa pentru o relație mai fericită

Acum că știi câte ceva despre neuroarhitectură, te încurajăm să citești mai departe pentru a descoperi cum îți poți reproiecta casa pentru a avea o relație mai fericită. Vom împărtăși câteva probleme cu care ne confruntăm adesea și, în funcție de nevoile tale, poți opta pentru un design sau altul.

În căutarea intimității

Femeie care trage perdelele
Caută elemente care să dea o notă de intimitate. În acest fel, vei favoriza momentele intime.

Lipsa de intimitate într-o relație este o grijă a multor cupluri. Întâlnirile sexuale nu mai sunt la fel de frecvente și pare că te desparți de partener puțin câte puțin. Dacă crezi că această situație este gravă, poți merge la terapie de cuplu. Dar poți încerca și să rearanjezi casa.

Primul lucru pe care te poți concentra este iluminarea. Scade intensitatea luminii atunci când petreceți timp împreună. Iluminarea redusă crește nivelul de intimitate. De asemenea, poți adăuga câteva lumânări. Îți recomandăm să petreceți timp de calitate împreună.

Mai puține certuri

Poate vrei să-ți reproiectezi casa pentru a avea o relație mai fericită cu un anumit scop: să pui capăt certurilor „stupide”. Deși acest lucru poate fi semn al unei gestionări emoționale defectuoase sau al unor probleme de comunicare, poți schimba mediul pentru a favoriza bunăstarea. Pentru a face acest lucru, concentrează-te pe ferestre:

  • Elimină orice perdele care ar putea să nu permită pătrunderea luminii naturale.
  • Este esențial să păstrezi libere ferestrele care dau spre peisaje clare.
  • Dacă nu ai o mulțime de ferestre sau niciuna dintre ele nu are vedere bună, poți așeza un poster sau o pictură cu un peisaj care îți place într-un loc vizibil din casă.
  • Când este soare, permite pătrunderea luminii naturale.

Un spațiu mai confortabil

Casă pentru o relație mai fericită
Creează spații liniștite și confortabile în care vă puteți petrece timpul împreună.

Dacă vrei să-ți rearanjezi casa pentru a avea o relație mai fericită, pe lângă cele de mai sus, cu siguranță vrei o casă mai confortabilă. Confortul duce la bunăstare, ceea ce se traduce prin mai puțin stres. În acest scop, trebuie să acorzi atenție următoarelor:

  • Adăugarea de plante de interior va face casa să pară mai confortabilă și să arate mai atrăgător.
  • Vopsirea pereților în verde sau galben deschis va ajuta la reducerea nivelului de stres.
  • Faptul că nu strângi obiecte nedorite sau inutile face ca locuința să pară mai liniștită.

Aceste mici sfaturi te vor ajuta să îți reproiectezi casa pentru a avea o relație mai fericită. Dacă locuința ta este dezordonată sau folosești culori agresive sau dacă mobilierul nu reflectă gusturile tale, acest lucru îți poate afecta relația.

Din acest motiv, îți recomandăm să respecți acești pași, să arunci tot ceea ce nu utilizezi și să eviți utilizarea luminii artificiale. La fel, dacă ai ferestre, permite intrarea luminii naturale. Ești conștient de modul în care casa ta îți afectează relația?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Muratori, Marcela, Zubieta, Elena, Ubillos, Silvia, González, José Luis, & Bobowik, Magdalena. (2015). Felicidad y Bienestar Psicológico: Estudio Comparativo Entre Argentina y España. Psykhe (Santiago)24(2), 1-18.
  • Noriega, F. M., Rodríguez, M. Á. J., Heppell, S., & Bonet, N. S. (2016). Creando espacios de aprendizaje con los alumnos para el tercer milenio. Bordón. Revista de pedagogía68(1), 61-82.
  • Pozos Gutiérrez, José Luis, Rivera Aragón, Sofía, Reyes Lagunes, Isabel, & López Parra, María Sughey. (2013). Escala de felicidad en la pareja: Desarrollo y validación. Acta de investigación psicológica3(3), 1280-1297. Recuperado en 08 de marzo de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2007-48322013000300008&lng=es&tlng=es.
  • Sosenski, Susana, & López León, Ricardo. (2015). La construcción visual de la felicidad y la convivencia familiar en México: los anuncios publicitarios en la prensa gráfica (1930-1970). Secuencia, (92), 193-225. Recuperado en 08 de marzo de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0186-03482015000200008&lng=es&tlng=es.
  • Sutil, L., & Perán, J. (2012). Neuroarquitectura y comportamiento del consumidor: una propuesta de modelo de diseño. Barcelona: Revista de Universidad Rey Juan Carlos.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.