7 sfaturi pentru îngrijirea cămășilor
Cămașa, în oricare dintre versiunile sale, este o piesă vestimentară care nu se va demoda niciodată. În fiecare sezon, podiumurile pot prezenta diferite stiluri, dar esența acestei haine bine croite și bine conservate este atemporală. Pentru că știm că vrei să le păstrezi ca noi pentru mult timp, îți vom împărtăși câteva sfaturi pentru îngrijirea cămășilor.
Cămașa este un simbol al aspectului îngrijit, al stilului și al eleganței. Indiferent de ocazie, poți purta o cămașă. Indiferent că este vorba de serviciu, întâlniri sociale sau evenimente cu cravată neagră, acest articol poate fi combinat cu blugi sau chiar cu pantaloni scurți și vei fi fascinat/ă de imaginea pe care o vei vedea în oglindă.
În continuare, vom vedea cum poți avea grijă de cămăși, astfel încât acestea să reziste mult timp și să rămână în stare excelentă.
7 sfaturi pentru îngrijirea cămășilor
Dacă ești unul dintre acei oameni care se atașează de o haină și o poartă foarte des, este posibil ca unele dintre cămășile tale să prezinte semne de utilizare excesivă. Manșetele și gulerele devin uzate și decolorate.
Nu contează dacă articolele de îmbrăcăminte au fost făcute să dureze un sezon sau mai multe, ceea ce contează este modul în care ai grijă de ele.
1. Spală-le cu atenție
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să citești eticheta cămășii, deoarece aceasta conține instrucțiunile de spălare. În mod ideal, ar trebui să le respecți și, dacă acestea indică faptul că îmbrăcămintea nu este potrivită pentru spălarea automată, atunci nu face acest lucru.
După prima spălare, cămașa se poate micșora puțin. Prin urmare, este important să iei în considerare acest lucru atunci când alegi mărimea.
Nu apela la curățarea uscată, cu excepția cazului în care eticheta specifică acest lucru. Curățarea uscată duce la acumularea de substanțe chimice, care vor trebui îndepărtate de un profesionist într-un magazin specializat.
De asemenea, îți recomandăm să utilizezi detergent suplimentar pe manșete, subraț și guler, deoarece acestea sunt părțile care se murdăresc cel mai tare. Scoate butonii, întoarce cămașa invers și desfă toți nasturii înainte de spălare.
2. Îndepărtează petele dacă este necesar
Îți sugerăm să utilizezi produse speciale pentru cămăși, deoarece îndepărtarea petelor în mod tradițional ar putea deteriora țesătura. Poți folosi pudră de talc și apă minerală, o combinație ideală.
Vezi și:
3. Usucă-le bine
Evită să folosești uscătorul electric. Pune cămășile la uscat pe sârmă, într-un loc cu aerisire bună.
4. Calcă-le
Pentru a purta o cămașă, ea trebuie călcată. Cutele dau un aspect dezordonat și neglijent.
La început, ar trebui să calci cămașa pe dos, apoi pe față, folosind un fier de călcat cu temperatură reglabilă. Alege un fier de călcat cu abur pentru a preveni deteriorarea țesăturii.
Respectă această ordine de călcare: guler, manșete, față, spate și mâneci.
5. Depozitează-le corect
În mod ideal, ar trebui să le pui pe umeraș, astfel încât să nu se încrețească și să nu adune umezeală în pliuri. Acest lucru poate provoca mucegai. În cazul în care trebuie să le pliezi, ai grijă la guler. Cămășile cu guler foarte rigid se pot deforma dacă le pliezi greșit și apoi se vor arăta urât atunci când sunt folosite fără cravată.
6. Acordă atenție umerașului pe care îl utilizezi
Cămășile nu trebuie îngrămădite pe umerașe. Mai degrabă, ar trebui să folosești un umeraș separat pentru fiecare cămașă. Cele mai bune umerașe sunt realizate din lemn lăcuit și nu au așchii care pot deteriora hainele. Umerașele din plastic sau sârmă vor deforma umerii cămășilor. Din acest motiv, cel mai bine este să investești în materiale bune.
7. Verifică articolele albe
Chiar dacă este una dintre piesele tale de îmbrăcăminte preferate, cămașa albă vine cu o dată de expirare pe care nu ar trebui să încerci să o extinzi prea mult. Nu utiliza înălbitor pentru a elimina acele tonuri galbene, ci caută o altă cămașă cât mai curând posibil.
Sfaturi suplimentare pentru îngrijirea cămășilor
În cele din urmă, iată câteva sfaturi suplimentare care vor maximiza viața cămășilor:
- Alternează-le și nu folosi întotdeauna același lucru. Poți cumpăra o varietate de culori, cum ar fi două cămăși albe, două albastre și una roz.
- Nu purta o cămașă mai mult de o dată pe săptămână. În acest fel, țesătura își recuperează textura originală și nu se uzează din cauza prea multor spălări.
- Optează pentru cămăși personalizate: în general, acestea vin cu un set suplimentar de manșete și gulere pe care le poți schimba ori de câte ori crezi că este necesar. Deși sunt mai scumpe, vei ajunge să economisești bani pe termen lung.
Vezi și:
Sperăm să urmezi aceste sfaturi și să prelungești viața cămășilor tale preferate. Așa cum am spus la început, cămașa este un articol versatil care oferă eleganță în orice moment.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Catherman, J. (2017). Guía práctica para la masculinidad: Cómo asar un filete a la perfección, cambiar un neumático, impresionar a una chica y 97 habilidades más que necesitas para sobrevivir. Baker Books.
- Flores López, R. S. (2017). Creación de la nueva línea de camisas para hombre en tela jean ecológica de la empresa American Jeans, de la ciudad de Ambato(Bachelor’s thesis, Universidad Técnica de Ambato. Facultad de Ciencias Administrativas. Carrera de Marketing y Gestión de Negocios.).
- RONDÓN ORREGO, M. A. R. L. O. N., SALAZAR FRANCO, Y. A., & ISAZA OSORIO, J. E. (2014). Camisas ecológicas.
- Altamirano Tene, M. P., & Pauta Coello, D. C. (2017). Experimentación y sistematización de procedimientos para eliminar diversas manchas de acuerdo al tipo de base textil(Bachelor’s thesis, Universidad del Azuay).
- Mas Muñoz, M. C. (2016). Procesos de lavado, planchado y arreglo de ropa en alojamientos. Ediciones Paraninfo, SA.
- de Sousa Congosto, F. (2007). Introducción a la historia de la indumentaria en España(Vol. 231). Ediciones AKAL.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.