Cum să cureți pantofii din piele întoarsă - Doza de Sănătate
 

Cum să cureți pantofii din piele întoarsă

Unul dintre cele mai utilizate materiale atunci când vine vorba de industria pantofilor este pielea întoarsă. Însă acest material necesită un anumit grad de îngrijire zilnică. Având în vedere acest lucru, vrem să-ți oferim o serie de sfaturi despre cum să întreții și să cureți pantofii din piele întoarsă.
Cum să cureți pantofii din piele întoarsă

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Pielea întoarsă este unul dintre cele mai utilizate materiale atunci când vine vorba de industria încălțămintei și a îmbrăcămintei. Este un material obținut din piele de bovine. Cu toate acestea, poate fi utilizată și pielea de caprine și ovine. Textura moale și catifelată a pielii întoarse este plăcută la atingere, fiind un material preferat de mulți oameni. În ciuda trecerii timpului, acest material nu se demodează… dar își poate pierde frumusețea. Prin urmare, este important să știi cum să cureți pantofii din piele întoarsă pentru ca aceștia să reziste în timp.

Fie că este vorba de o pereche de pantofi stiletto, cizme sau teniși, nu vei da greș cu pielea întoarsă. Însă acest material este, de asemenea, delicat – se poate deteriora rapid și se poate murdări destul de ușor. Când este nouă, pielea întoarsă este frumoasă… și vrem să-ți spunem cum să o păstrezi așa.

Pentru ca pantofii din piele întoarsă să nu devină urâți, trebuie să îi îngrijești într-un mod specific. Nu poți curăța pielea întoarsă cu niciun produs clasic, deoarece o poți distruge complet. Având în vedere acest lucru, îți vom oferi o serie de sfaturi despre cum să cureți pantofii din piele întoarsă.

Cum să cureți pantofii din piele întoarsă: sfaturi utile

Aplică protecție pentru piele înainte de a-i purta

Fată care știe cum să cureți pantofii din piele întoarsă

Înainte de a purta pantofii pentru prima dată, folosește spray-uri hidroizolante, care protejează pielea de întoarsă de murdărie și umiditate.

Folosește o perie specială pentru a curăța pantofii din piele întoarsă

Pentru a curăța pantofii din piele întoarsă, trebuie să ai o perie specială. Poți cumpăra una din același magazin de unde ai cumpărat pantofii sau din orice magazin de pantofi specializat în piele întoarsă. Ceea ce cauți este o perie delicată, care nu afectează fibrele delicate ale materialului.

Specialist care știe cum să cureți pantofii din piele
Cu o perie fină, poți îndepărta cu ușurință praful și semnele de uzură.

Folosește peria doar pe pantofii uscați. În acest fel, va fi mai ușor să elimini praful și orice alt tip de murdărie care și-a făcut loc pe piele. Dacă încălțămintea nu este foarte murdară, atunci îi vei putea reda aspectul original, frecând pur și simplu întreaga suprafață cu peria. Nu uita să perii întotdeauna în aceeași direcție.

Dacă ai de-a face mai mult cu uzura decât cu murdăria, atunci va trebui să perii cu ceva mai multă intensitate. Pentru a obține rezultate plăcute, peria trebuie să fie foarte curată. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de piele întoarsă de culoare deschisă. Curăță cu atenție peria după fiecare utilizare. În acest fel, va fi întotdeauna curată și uscată atunci când vei avea nevoie de ea.

Trucuri pentru a scăpa de petele de pe pantofii din piele întoarsă

Bărbat care dă cu spray pe pantofi
Aplică aceste trucuri de curățare și întreținere pentru a-ți păstra pantofii din piele întoarsă ca noi.

În primul rând, dacă ai o pată proaspătă pe pantofii din piele întoarsă, atunci ar trebui să o usuci imediat cu hârtie absorbantă. În acest fel, vei împiedica răspândirea petei pe suprafața pantofului.

În cazul unei pete deja uscate, cel mai bun mod de a o curăța este cu o radieră albă. În primul rând, freacă ușor pata până dispare. Apoi, odată ce pata a dispărut, poți folosi un prosop uscat pentru a restabili textura pielii întoarse. Manipulează pantofii cu blândețe în timpul acestui pas.

Dacă în ciuda tuturor încercărilor de a-ți curăța pantofii, pata persistă, poți folosi oțet. Această substanță este un aliat excelent atunci când vine vorba de curățenie. Ce trebuie să faci este să uzi o cârpă curată cu oțet și să apeși ușor pe suprafața pantofului. Nu freca. Doar apasă cu mișcări ușoare.

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să-ți păstrezi pantofii din piele întoarsă ca noi mult timp!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.