Logo image
Logo image

8 sfaturi pentru a avea o casă rezistentă la animale de companie

4 minute
Protejați-vă animalul de companie de nenumăratele riscuri care pot exista în casă și curte. Vă arătăm cum să o faceți!
8 sfaturi pentru a avea o casă rezistentă la animale de companie
Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Familia a crescut! Este primul lucru care ne vine în minte atunci când aducem unul sau doi prieteni cu blană acasă. Dar, fără îndoială, trebuie să faceți modificări pentru a avea o casă rezistentă la animale de companie.

Aceste măsuri sunt necesare dacă nu doriți ca viața împreună să devină copleșitoare. Țineți cont de faptul că animalele de companie au comportamente diferite: sunt fericite, sunt alerte și nu cunosc limite.

Ele pot roade mobilierul sau pantofii preferați, pot împrăștia gunoiul sau pot murdări locuri fragile. Acestea nu sunt motive pentru a respinge ideea de a avea un prieten cu patru picioare acasă. Vă vom oferi câteva recomandări pentru a avea o casă rezistentă la animale de companie!

8 sfaturi pentru a avea o casă rezistentă la animale de companie

1. Reduceți riscul de evadare

Ați putea fi surprinși de cât de flexibile sunt animalele de companie. Se pot strecura prin locuri foarte strâmte. Deci, inspectați gardul curții pentru găuri sau goluri și pregătiți-vă să le reparați. De asemenea, asigurați intrarea și ieșirea din curte.

2. Asigurați pubelele și coșurile de gunoi

Nu știm de ce, dar puii se bucură să răstoarne gunoiul, rezultând o durere de cap pentru deținătorii de animale de companie. În plus față de ridicarea gunoiului la înălțime, cel mai bine este să-l sortați.

Citiți și: Frica de animale la copii: ce este de făcut?

Some figure
Animalelor de companie le place să împrăștie gunoiul, așa că luați măsurile de precauție necesare.

3. Evitați bolile și otrăvirile

Acest lucru este mai frecvent decât credeți. Lăsarea săpunului, a șamponului sau a oricărui alt produs cu conținut toxic în zona greșită poate compromite sănătatea și chiar provoca moartea animalelor. Este recomandat să păstrați otrăvurile, antigelul, îngrășămintele, pesticidele și altele într-un loc sigur.

Dacă aveți plante acasă, aveți grijă! Unele plante pot fi dăunătoare pentru animalele de companie. Printre ele, avem și narcisele. O altă modalitate de a vă menține animalul de companie sănătos este să le împiedicați să ia căpușe, purici și alți paraziți.

4. Acoperiți cablurile

Încercați să nu lăsați cablajul expus nici în exteriorul, nici în interiorul casei. Acest lucru poate duce la electrocutare și chiar la un incendiu. Rețineți că pisicilor și câinilor le place să roadă tot ce le stă în cale.

Păstrați unelte precum greblele, fierăstraiele și șurubelnițele ascunse, fără a uita mănușile și furtunurile pe care câinii le confundă adesea cu jucăriile de mestecat.

5. Protejați-vă animalul de companie de apă și foc

Casa poate avea o piscină, un șemineu sau un grătar. Trebuie să luați măsurile necesare. Toate aceste locuri sunt pline de potențiale pericole. Utilizarea gardurilor și a senzorilor de mișcare este o modalitate de a preveni accidentele fatale.

6. Protejați bunurile

Acest sfat se aplică dacă aveți un cățeluș. Ce mici nu au limite, așa că se vor juca și vor distruge orice le atrage atenția.

Pentru a evita acest lucru, țineți departe bunurile pe care doriți să le păstrați mai mult timp sau utilizați un spray amar sau alt element de descurajare.

7. Creați un spațiu doar pentru animalul de companie

Cu această recomandare puteți minimiza daunele. Se pare că oferirea unui spațiu pentru cățeluș cu un pat și câteva jucării nu numai că îl face să se simtă binevenit și îi permite să se adapteze mai ușor, ci permite și stabilirea unor limite în raport cu spațiile și obiectele pe care le are poate roade.

8. Instalați o ușă pentru animale de companie

Dacă aveți grădină sau o terasă, o ușă specială îi poate oferi animalului libertatea de a ieși afară pentru a-și face nevoile și a se juca.

În general, aceste uși sunt soluția perfectă pentru a evita să vă treziți devreme. Dacă aveți unele îndoieli cu privire la securitate, luați în considerare faptul că există uși cu blocare electronică. Deși pot fi scumpe, sunt foarte utile dacă nu sunteți acasă.

Some figure

Alte recomandări pentru a avea o casă rezistentă la animale de companie

Pentru a vă proteja animalul de companie de diferitele pericole prezente în casă, luați în considerare și alte măsuri:

  • Închideți întotdeauna ușa cuptorului, frigiderului, cuptorului cu microunde, mașinii de spălat și uscătorului. Aceste aparate sunt irezistibile pentru animalele de companie, dar foarte periculoase.
  • Dacă aveți copii, încercați să ascundeți părțile mici ale jucăriilor lor.
  • Păstrați capacul de toaletă închis. Substanțele chimice ar putea fi dăunătoare sănătății animalelor de companie.
  • Păstrați pantofii și îmbrăcămintea în locuri pe care animalele de companie nu le pot accesa. Le plac acele mirosuri deosebite. Veți regreta dacă nu urmați acest sfat.

V-ar putea interesa: Cauzele, simptomele și tratamentul scabiei

Toate pregătite pentru o casă rezistentă la animale de companie!

A avea un animal de companie este o decizie care nu trebuie luată cu ușurință. Casa trebuie să sufere unele modificări care să permită acestui nou membru al familiei să se simtă confortabil și să nu fie în pericol.

Începeți prin alocarea unui spațiu pentru animalul de companie, asigurarea de căi de evacuare și ascunderea substanțelor chimice care pot fi dăunătoare. Nu este o sarcină imposibilă!

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.