9 lucruri de care ar trebui să-ți iei rămas bun înainte de a începe Anul Nou
Sunt multe lucruri de care este cel mai bine să le ia rămas bun înainte de a începe Anul Nou; Pentru a numi câteva, există gânduri negative, mândrie, promisiuni neîmplinite și lucruri pe care nu le mai folosești. Și dacă vrei să începi anul cu cea mai bună atitudine, este mai bine să lași în urmă tot ce nu se adună.
Aceste ultime zile ale lunii decembrie sunt ideale pentru a reflecta și a revizui care sunt acele lucruri care vă împiedică atingerea obiectivelor. Și deși nu se va întâmpla nimic pentru simplul fapt de a primi un nou an, îl poți vedea ca fiind ocazia perfectă de a începe un nou ciclu în viața ta.
La ce ar trebui să-ți iei rămas bun? Continua să citești!
1. Adio gândurilor negative
Gândurile negative constante îți scad nivelul de energie, îți distrag mintea de la lucruri importante și pot declanșa anxietatea și depresia. Deși poate fi dificil să le elimini complet, recunoașterea lor și conștientizarea impactului lor este punctul de plecare pentru a le controla.
De obicei sabotezi lucrurile bune cu un gând rău? Ești unul dintre cei care cred că viața și universul sunt împotriva ta? Trecerea prin situații dificile este inevitabilă; Cu toate acestea, felul în care le asumi este ceea ce face diferența.
Prin urmare, de acum înainte, încearcă să recunoști cum gândești atunci când lucrurile nu merg așa cum te aștepți. Identificați dacă mergeți la extrem, dacă sunteți catastrofal sau dacă o luați prea personal. Apoi, încearcă să provoci aceste gânduri prin autocompasiune, recunoștință și atenție.
Când îți iei câteva minute pentru a gândi și analiza situația din mai multe perspective, îți mărești capacitatea de a-ți gestiona emoțiile și de a reduce acele gânduri intruzive. Lasa-ti mintea sa se odihneasca, respira adanc si concentreaza-te pe acele lucruri din situatia care te pot ajuta.
În cele din urmă, dacă știți că aveți dificultăți în gestionarea acestor gânduri, căutați ajutor terapeutic. Psihologul vă poate ajuta să identificați de ce vă este dificil și ce puteți face pentru a face față acestei negativități.
Descoperiți: Cum să-ți controlezi apetitul pentru a avea o greutate sănătoasă
2. La revedere nevoii de a fi acceptat
Nevoia de aprobare este unul dintre acele lucruri de care ar trebui să-ți iei rămas bun înainte de a începe Anul Nou. Conștient sau inconștient, îți faci griji să-i faci pe plac altora și să le îndeplinești așteptările; Asa lasi deoparte ceea ce este important pentru tine si ceea ce te poate conduce sa iti atingi obiectivele.
De câte ori ai renunțat să faci ceva care îți place pentru că părinții sau prietenii tăi nu aprobă? Deși a-i face pe ceilalți fericiți îți oferă un sentiment momentan de satisfacție, de-a lungul timpului declanșează anxietate, frică și dificultăți în a-ți lua propriile decizii.
Este momentul perfect să te gândești la modul în care nevoia de a fi acceptat a fost acea „piatră în cale” pentru a face lucrurile care te fac fericit. Odată ce ai clar acest lucru, vei avea mai multă libertate de a urma viața pe care ți-o dorești.
3. Adio mândriei
S-ar putea să credeți că mândria este un „salvator de viață” în multe situații; Cu toate acestea, nu este. Când te lași purtat de acest sentiment, îți mărești rezistența de a-ți accepta greșelile sau de a înțelege diferențele cu ceilalți oameni. Astfel, ajungi să-ți deteriorezi relațiile personale și profesionale.
Prin urmare, dacă ceea ce cauți este să evoluezi și să mergi ușor cu poverile tale în Noul An, încearcă să-ți lași deoparte mândria și să netezi lucrurile cu oricine este necesar. Fă-o cu calm și respect, fără a recrimina sau a sublinia. Pur și simplu căutați să închideți acel moment rău sau acea relație eșuată.
4. Adio vinovăției promisiunilor neîmplinite
În acest moment al anului, s-ar putea să te simți vinovat pentru toate acele lucruri pe care ai promis că le vei face și nu le-ai făcut. Nu fi trist! Reînnoiește promisiunea și caută strategii pentru ca anul viitor să devină realitate.
În loc să regretați, petreceți timp planificând cum să realizați acele lucruri pe care le doriți pentru dvs. Indiferent dacă este să faci mai multă mișcare, să mănânci mai bine, să slăbești, să înveți o nouă limbă, să călătorești… notează totul și analizează ce trebuie să faci pentru a-l atinge. Formulați întotdeauna obiective SMART.
Când îți notezi obiectivele, le vizualizezi și crește șansele de a le atinge. Este o modalitate de a-ți reaminti subconștientului ceea ce vrei să îmbunătățești sau să obții.
5. La revedere trecutului care îți provoacă durere
Nu există nicio formulă pentru a șterge amintirile din trecut. Chiar și așa, dacă îți provoacă durere, poți lua măsuri ca, încetul cu încetul, să o lași în urmă. Aceasta înseamnă să scapi de scrisori, fotografii, cadouri și orice altceva care îți transportă mintea în acele amintiri; Cu alte cuvinte, depășiți trecutul.
Cel mai bun mod de a avea un nou început este să hotărâți să lăsați în urmă ceea ce nu mai contează și, mai presus de toate, să dați drumul. Dacă asta îți dorești pentru Noul An, acordă-ți spațiu pentru a te ierta pe tine și pe cei care ți-au provocat durere.
A te ține de ceea ce nu mai există sau de ceea ce nu poți schimba te va împiedica să te bucuri de lucrurile bune care vin în viața ta. Inspiră, expiră, dă drumul și fă un pas înainte, spre un loc mai bun, cu o viață mai liniștită.
6. La revedere oamenilor care nu mai doresc să fie acolo
Este normal ca în timpul anului unii oameni să fi luat decizia să plece din viața ta. Motivele nu contează acum. Evitați să o luați personal și nu vă alimentați nesiguranța. Amintiți-vă că fiecare ia decizii pentru bunăstarea lor. Fă-o și tu.
Dacă cineva a luat decizia de a pleca, acceptă-l cu respect și dă drumul. Așa cum unii pleacă, alții ajung. În plus, acest lucru poate fi necesar pentru a vă redirecționa viața și a obține ceea ce vă doriți. Fii recunoscător pentru bine, iartă răul și vezi asta ca pe o oportunitate de a te concentra asupra ta.
7. Adio așteptării
Un lucru de care ar trebui să-ți iei rămas bun înainte de a aștepta Anul Nou. Dar ce înseamnă asta? Îl poți interpreta în mai multe moduri. De exemplu, nu mai aștepta ca cineva să-și schimbe comportamentul prost sau nu mai aștepta „este timpul” să faci ceea ce vrei.
Când nu mai aștepți, oportunitățile de a fi fericit și de a crește ca persoană cresc considerabil. Chiar te eliberezi de anxietate și de ceea ce reprezintă un obstacol în viața ta.
8. La revedere personalității competitive
Societatea și lumea de astăzi sunt pretențioase, stimulând sentimentul de competitivitate și de a fi mai buni decât alții. Într-o anumită măsură, acest lucru te poate ajuta să scoți cea mai bună versiune a ta în diferitele domenii ale vieții tale; Cu toate acestea, este și o cauză a disconfortului, tristeții, fricii de eșec și stimei de sine scăzute.
Ce se întâmplă dacă îți spui la revedere de la competitivitate în Anul Nou? Fără a-ți abandona obiectivul de a fi mai bun, lăsând deoparte nevoia de a concura te va ajuta să te bucuri de procese. Vei evita să te compari cu ceilalți, îți vei reduce anxietatea și vei învăța că există mai multe modalități de a avea succes.
Recomandăm: Rețetă de buñuelos columbieni cu aromă tradițională
9. La revedere lucrurilor pe care nu le mai folosești
Începutul unui nou an poate fi interpretat ca un nou început. De ce să nu-ți iei rămas bun de la toate acele lucruri pe care nu le mai folosești? Fie că este vorba de îmbrăcăminte, accesorii, articole de uz casnic, electrocasnice sau orice alt articol, este un moment bun pentru a le dona sau, dacă este cazul, a le arunca.
Gândește-te că, dacă acumulezi lucruri vechi, blochezi drumul pentru a ajunge lucruri noi și mai bune. Ca să nu mai vorbim că acumularea îți blochează creativitatea, încurajează dezordinea și poate fi o sursă de alergii dacă rețin praful sau acarienii.
Începeți Anul Nou cu optimism
Dincolo de a-ți lua rămas bun de la toate aceste lucruri care îți pot afecta rezoluțiile de Anul Nou, gândește-te la asta ca la o oportunitate de a genera schimbări importante în viața ta. Lasă în urmă acel gând că anul viitor va fi la fel și că nimic nu se va schimba. Asumați-vă acest nou ciclu cu optimism și începeți să luați măsuri pentru a îndeplini toate acele lucruri după care tânjiți.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- How is excessive competitiveness harming you? (2019). Adelphi Psych Medicine Clinic. https://adelphipsych.sg/how-is-excessive-competitiveness-harming-you/
- Mamat, Z., & Anderson, M. C. (2023). Improving mental health by training the suppression of unwanted thoughts. Science Advances, 9(38). https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.adh5292
- Oscarsson, M., Carlbring, P., Andersson, G., & Rozental, A. (2020). A large-scale experiment on New Year’s resolutions: Approach-oriented goals are more successful than avoidance-oriented goals. PloS one, 15(12), e0234097. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7725288/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.