Aloe sălbatic: caracteristici și îngrijire
 

Aloe sălbatic: caracteristici și îngrijire

Aloe sălbatic este o plantă frumoasă pe care o puteți amplasa atât în interior, cât și în exterior. Descoperiți câteva sfaturi pentru îngrijire!
Aloe sălbatic: caracteristici și îngrijire

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Știați că există mai multe tipuri de aloe? În funcție de caracteristicile sale, fiecare specie poate fi folosită pentru îngrijirea personală, în bucătărie sau ca medicament. Se spune că anumite soiuri, cum ar fi aloe sălbatic, ajută la atragerea norocului. Descoperă cum să-l îngrijești și care sunt caracteristicile sale!

Simplu de îngrijit, exotic ca aspect și ideal pentru a crea un sentiment de armonie în casă… aloe sălbatic este un tip de plantă suculentă originară din Africa de Sud, fiind renumit pentru rezistența sa și „ajutorul” pentru atragerea banilor.

Aloe sălbatic: care sunt caracteristicile plantei?

Aloe pratensis sau aloe sălbatic diferă de aloe vera. Are frunze mai ascuțite și spini. Frunzele sunt mai mici, mai groase și mai numeroase. Aceste caracteristici îi permit să supraviețuiască atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute.

Așa cum este detaliat într-un articol din Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, principalul său component este aloina (aloesina), o substanță cunoscută pentru potențialul său antiinflamator, laxativ și cicatrizant. Cu toate acestea, spre deosebire de aloe vera, aloe sălbatic nu este folosit prea des în scopuri medicinale, ci mai degrabă ornamentale.

Frunze de aloe sălbatic

Cum putem avea grijă de aloe sălbatic?

Aloe sălbatic (Aloe pratensis) este o plantă populară pentru decorarea casei sau înfrumusețarea grădinii. Mulți îl preferă pentru rezistența sa, deoarece frunzele groase rezistă aproape în orice mediu. Nu necesita prea multa udare și nici îngrijire specifică. Pentru a menține această plantă suculentă în stare optimă, luați în considerare următoarele sfaturi:

1. Luminozitate

Această plantă este potrivită atât pentru interior, cât și pentru exterior, deoarece se adaptează la orice cantitate de lumină. Așadar, aveți opțiunea de a o planta în gradină, pe terasă sau în ghivece în living.

2. Udare cu măsură

Este de preferat sa uitați de udare decât să exagerați. Udați aloe sălbatic doar când solul este uscat. Introduceți degetul arătător în sol până la jumătate; dacă simțiți solul umed, nu este momentul să-l udați.

3. Umiditate zero

Atenție la acest lucru, Aloe pratensis se menține cu greu în stare bună în climatele foarte umede. Dacă puneți planta în gradină, cel mai bine este să găsiți o zonă în care să nu fie udată de ploaie. În plus, pulverizarea pe frunze trebuie evitată.

4. Ghiveci de lut

Lutul este un material poros care ajută la reglarea temperaturii. Puteți folosi și ceramica. Trebuie doar să vă asigurați că recipientul pe care îl alegeți are orificii de drenaj.

Locuri în care puteți pune aloe sălbatic

Datorită aspectului său exotic, această suculentă arată bine în orice cameră. Cu toate acestea, arta feng shui recomandă plasarea ghiveciului în locurile cu cel mai mare flux de energie. Conform acestei filosofii, aloe sălbatic are capacitatea de a alunga vibrațiile rele care ajung acasă. În plus, echilibrează energia pozitivă și atrage norocul.

1. Bucătărie

Bucătăria este spațiul ideal pentru aloe sălbatic. Acest loc, conform feng shui, are un efect maxim, deoarece familia își petrece o bună parte a timpului în bucătărie.

2. Zona de luat masa

Zona de luat masa este locul în care membrii familiei vorbesc despre visele lor, despre momentele distractive ale zilei și despre chestiuni serioase, care pot implica planuri de viață sau de afaceri și obiective care necesită energie pozitivă.

Deși nu este necesar să puneți ghiveciul pe masă, este o opțiune bună să stea lângă scaune. Desigur, este necesar ca zona să aibă lumină și ventilație pentru a favoriza creșterea plantei.

3. Dormitor

Conform credinței populare, Aloe Pratensis poate alunga coșmarurile sau vibrațiile negative din dormitor. Această plantă suculentă este legată de noroc, așa că nu strică niciodată să o aveți în preajmă.

4. Intrarea în casă

Datorită capacității sale de a atrage abundența și armonia, o altă opțiune ideală pentru ghiveciul cu aloe sălbatic este intrarea în casă. Se crede că în acest loc va evita trecerea vibrațiilor negative și va ajuta la primirea energiilor pozitive.

Femeie care plantează aloe sălbatic
Feng shui sugerează plasarea ghiveciului cu aloe sălbatic în zone precum sufrageria, dormitorul sau intrarea în casă pentru a alunga energiile rele.

Aloe sălbatic: o plantă împotriva energiilor negative

Dincolo de utilizările sale ornamentale, aloe sălbatic a fost folosit ca protector pentru casă și aliat pentru a atrage norocul și abundența. Dacă sunteți pasionați de feng shui, este o completare excelentă pentru a decora și înfrumuseța diferite spații. Cel mai mare avantaj? Nu necesită prea multă îngrijire!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Salehi B, Albayrak S, Antolak H, Kręgiel D, Pawlikowska E, Sharifi-Rad M, Uprety Y, Tsouh Fokou PV, Yousef Z, Amiruddin Zakaria Z, Varoni EM, Sharopov F, Martins N, Iriti M, Sharifi-Rad J. Aloe Genus Plants: From Farm to Food Applications and Phytopharmacotherapy. Int J Mol Sci. 2018 Sep 19;19(9):2843. doi: 10.3390/ijms19092843. PMID: 30235891; PMCID: PMC6163315.
  • National Center for Biotechnology Information (2022). PubChem Compound Summary for CID 160190, Aloesin. Retrieved July 27, 2022 from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Aloesin.
  • Rossbach S. Feng shui explores relationship between design and health–ancient Chinese art of placement. Calif Hosp. 1991 Mar-Apr;5(2):29-31. PMID: 10109404.
  • Buckhardt. (2020). Feng Shui. In Chinese Creeds And Customs (pp. 346–350). Routledge. https://doi.org/10.4324/9780203041062-101

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.