Cum să faci săpun natural cu aloe vera și miere
 

Cum să faci săpun natural cu aloe vera și miere

Combinația de aloe vera și miere favorizează regenerarea dermică și menține pielea sănătoasă și hidratată, oferindu-i în același timp luminozitate.
Cum să faci săpun natural cu aloe vera și miere

Ultima actualizare: 04 noiembrie, 2021

Săpunul natural este mai puțin agresiv pentru sănătatea și îngrijirea pielii decât cel industrial, deoarece nu conține substanțe chimice artificiale. Prin urmare, poate garanta un beneficiu dermatologic mai mare și o hidratare mai bună datorită uleiurilor sale naturale și echilibrului corect al pH-ului. Învață cum să faci săpun natural cu aloe vera și miere acasă!

Este posibil să fi încercat deja… Dar, dacă nu ai încercat niciodată și ai vrea să știi cum să faci un săpun de casă natural, ține cont de acest articol și nu vei regreta. Un săpun natural parfumat cu elemente sănătoase va fi un mare succes pe care prietenii și familia ta îl vor aprecia.

Ce fel de săpun vrei să faci?

Există infinite varietăți de săpunuri naturale, fiecare având proprietăți specifice. De aceea, trebuie să știm mai întâi pentru ce vrem să-l folosim. Iată o mică recenzie:

 • Săpun cu fulgi de ovăz: este exfoliant și foarte potrivit pentru pielea delicată.
 • Săpun cu secreție de melc: ajută la echilibrarea acidului gras din piele, vindecă iritația și acneea.
 • Săpun pe bază de portocale sau lămâie: recomandat tenului gras; hidratează și împrospătează.
 • Săpun cu aloe vera (aloe vera): protejează pielea, catifelează, hidratează, regenerează și ne poate ajuta să eliminăm acneea.
 • Săpun cu mușețel: este foarte benefic pentru pielea uscată și delicată; este excelent pentru copii și bebeluși.
 • Săpun cu trandafiri: este un excelent agent de vindecare și repară pielea deteriorată.

Cum să faci săpun natural cu aloe vera și miere

Am ales să-ți arătăm cum să faci săpun cu aloe vera și miere, considerându-l mai simplu de preparat și mai util pentru îngrijirea pielii. Combinația dintre aceste două mari elemente ale naturii, aloe vera și miere, este esențială pentru regenerarea pielii. Săpunul este potrivit pentru întreaga familie.

Cum să faci săpun natural cu aloe vera și miere

Urmează să te învățăm cel mai simplu mod de a face săpun acasă. Recurgerea la glicerină este o metodă simplă care nu va genera probleme.

Există și o altă modalitate mai complexă prin care poți profita, de exemplu, de uleiul uzat, dar trebuie să-l suplimentezi și cu sodă caustică, un element foarte periculos care îți poate face rău în timp ce îl manipulezi. Deci, de data aceasta, vom folosi modalitatea simplă pentru a garanta succesul și securitatea:

Ingrediente

 • Gelul din patru ramuri de aloe vera
 • 2 batoane de săpun cu glicerină de 250 g
 • 4 linguri de miere
 • 100 ml de ulei de măsline
 • Coajă de lămâie

Ustensile necesare

 • Un bol din sticlă
 • Cuptor cu microunde
 • Blender

Mod de preparare

1) Luăm vasul și punem în el cele doua batoane de săpun cu glicerină. Le punem în cuptorul cu microunde. Vom aștepta să se topească. 3 sau 4 minute sunt suficiente.

2) În continuare, luam pulpa de aloe vera și o punem în vas împreună cu cele patru linguri de miere și coaja de lămâie.

3) Încălzim foarte puțin uleiul de măsline pentru a nu-și pierde proprietățile.

4) Este rândul mixerului electric: la putere mică, batem amestecul în timp ce turnăm treptat uleiul călduț.

5) Punem amestecul într-o forma pregătită în prealabil. Această matriță trebuie să fie pătrată și din plastic, pentru că aceasta este forma finală pe care o ia săpunul de casă. Se toarnă în formă, lăsând câțiva centimetri liberi.

6) Punem matrița cu amestecul în frigider pentru ca săpunul să se întărească. Cât timp va dura? Circa o zi. Apoi, îl putem tăia în tablete mai mici pentru uz zilnic.

Noi am folosit lămâie și măsline ca uleiuri esențiale în săpunul nostru , dar puteți folosi orice doriți și vă place: ulei de trandafir, portocală, lavandă…

Poți crea forme speciale: o inimă, o floare, etc. Folosește apoi hârtii și panglici atractive pentru a crea un cadou frumos pentru cei dragi. Parfumul și beneficiile acestui săpun sunt incomparabile.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Wolfrum, S., Marcus, J., Touraud, D., & Kunz, W. (2016). A renaissance of soaps? — How to make clear and stable solutions at neutral pH and room temperature. Advances in Colloid and Interface Science. https://doi.org/10.1016/j.cis.2016.07.002
 • Bissett, L. (2014). Skin care: an essential component of hand hygiene and infection control. British Journal of Nursing. https://doi.org/10.12968/bjon.2007.16.16.27075
 • Shivanand, P., Nilam, M., & Viral, D. (2010). Herbs play an important role in the field of cosmetics. International Journal of PharmTech Research.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.