Cum să valorifici resturile de săpun - Doza de Sănătate
 

Cum să valorifici resturile de săpun

Nu trebuie să arunci la gunoi resturile de săpun solid rămase. Dimpotrivă, le poți recicla pentru a crea noi săpunuri pe care întreaga familie le va aprecia.
Cum să valorifici resturile de săpun

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Folosești săpun solid pentru a te spăla pe mâini în baie. Cu toate acestea, pe măsură ce utilizezi batonul, acesta devine din ce în ce mai mic. Apoi, la un moment dat, devine greu de folosit. În acest moment majoritatea dintre noi decidem să aruncăm săpunul rămas și să-l înlocuim cu unul nou. Însă știai că poți să valorifici resturile de săpun rămase? Îți explicăm cum!

Cum să valorifici resturile de săpun

Cum să valorifici resturile de săpun în batoane noi

Valorificarea resturilor de săpun este un proces foarte ușor care îți va permite să creezi cu ușurință un nou baton de săpun.

  1.  În primul rând, va trebui să colectezi toate bucățile de săpun rămase în timp și să le pui într-un borcan de sticlă cu gura largă.
  2. Apoi, adaugă în borcan orice cremă care îți place. De exemplu, poți utiliza un produs hidratant, precum loțiunea pentru corp. Nu trebuie să adăugi o cantitate mare, un strop este suficient.
  3. În continuare, pune borcanul cu săpun și loțiune hidratantă pe baie de apă fierbinte. Nu uita, nu ar trebui să acoperi complet borcanul în timp ce săpunul se topește. În plus, va trebui să amesteci conținutul constant pentru a combina toate săpunurile și a elimina bucățile solide.
  4. Apoi, alege o matriță. În mod ideal, ar trebui să fie un recipient din silicon, cu forma și dimensiunea dorită.
  5. Cu foarte mare atenție, toarnă săpunul în matriță. Săpunul va fi foarte fierbinte atunci când îl torni. Nu atinge lichidul și folosește mănuși termorezistente, astfel încât să nu te arzi.
  6.  În cele din urmă, așteaptă câteva ore pentru ca săpunul să se răcească. Vei obține un nou baton de săpun în culorile și aromele preferate.

Cum să valorifici resturile de săpun pentru a crea un săpun lichid

Săpun lichid

Acum, în loc să valorifici resturile de săpun pentru a crea un baton nou, îți vom arăta cum să faci săpun lichid pentru mâini. Sau, poți face un gel de duș. Deși procesul este ceva mai complicat, nu este foarte greu. Iată toate detaliile!

  1. În primul rând, trebuie să verifici cât de mult săpun solid ai la dispoziție. Apoi, vei ști de câtă apă ai nevoie pentru a obține o textură de săpun lichid sau gel de duș.
  2. Pentru a face acest lucru, dă prin răzătoare batonul de săpun și transformă-l în pudră.
  3. Apoi, este important să-l cântărești. Pentru 40 de grame de săpun solid, vei avea nevoie de 4 căni de apă.
  4. Acum, când știi de câtă apă vei avea nevoie, este timpul să o pui la fiert. Când începe să clocotească, adăugă săpunul răzuit și lasă focul mic.
  5. Obiectivul este ca săpunul să se topească și să se amestece cu apa fără să rămână niciun fel de cocoloașe. Pentru a face acest lucru, temperatura nu trebuie să fie foarte mare. De fapt, cel mai bine este să topești săpunul la foc mic, chiar dacă va dura mai mult timp.
  6. Apoi, când s-a dizolvat complet, lasă-l să se răcească.
  7. În timp ce se răcește, vei observa că se va îngroșa și se va transforma într-un fel de jeleu.
  8. Când este complet rece, toarnă-l în orice flacon sau distribuitor cu pompiță dorești.
  9. Înainte de a închide recipientul, trebuie să „bați” săpunul cu o lingură sau un băț.
  10. În cele din urmă, poți închide recipientul și poți folosi produsul obținut ca săpun lichid pentru mâini sau gel de duș.

Ai reușit să reciclezi resturile de săpun!

După cum ai observat, reutilizarea săpunului pentru mâini rămas nu este deloc dificilă. Trebuie doar să urmezi câțiva pași pentru a obține un baton nou. Pe de altă parte, poți prepara un săpun lichid nou pentru mâini, precum și un gel de duș interesant.

În plus, reține că, dacă bucățile de săpun rămase sunt variate (în culori și parfumuri), rezultatul va fi original și unic. În orice caz, acum ai la îndemână o modalitate excelentă de a recicla săpunurile vechi. Nu va mai fi nevoie să le arunci și să dai banii atât de des pe un săpun nou.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.