Săpun de casă cu morcovi și miere - Doza de Sănătate
 

Săpun de casă cu morcovi și miere

Datorită conținutului de beta-caroten din morcovi, acest săpun oferă pielii o nuanță ușoară de bronz, fără să fie nevoie să o expui la razele periculoase ale soarelui. Nu exagera totuși, deoarece poți să-ți faci pielea portocalie. 
Săpun de casă cu morcovi și miere
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Un săpun de casă este un produs de curățare esențial. Ne ajută să eliminăm mizeria și impuritățile care se acumulează la nivelul pielii și care provoacă mirosuri neplăcute. Putem găsi săpun în orice magazin, cu diferite forme, mărimi sau parfumuri. Cu toate acestea, multe dintre săpunuri conțin chimicale ce modifică pH-ul natural al pielii și înlătură uleiurile sale naturale, cauzând diverse probleme.

Pentru a evita riscurile asociate folosirii săpunurilor din comerț, există câteva alternative naturale ce curăță pielea și îi oferă nutrienții necesar pentru a o hrăni și proteja. Una dintre aceste soluții constă în a-ți prepara singură un săpun de casă.

În articolul de azi îți prezentăm o rețetă de săpun de casă cu morcovi și miere ce îmbină proprietățile acestor două ingrediente, creând un produs de curățare a tenului și a corpului natural și lipsit de substanțe chimice dăunătoare.

Beneficiile unui săpun de casă cu morcovi și miere

Combinația dintre morcovi, miere și alte ingrediente naturale oferă acestui săpun de casă proprietăți hidratante puternice, fiind ideal pentru pielea uscată sau tenul acneic.

Acest produs are proprietăți antioxidante ce repară celulele deteriorate și care reduc impactul negativ al radicalilor liberi, una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature.

Morcovi pentru a prepara săpun de casă natural

Morcoviul, ingredientul principal

Ingredientul activ al acestui săpun este morcovul, cunoscut pentru multiplele sale beneficii pentru piele.

Utilizările sale cosmetice se datorează conținutului ridicat de beta-caroten și antioxidanți ce protejează pielea de razele UV și de factorii poluanți din mediul înconjurător.

Beta-carotenul este un compus ce ajută la menținerea nuanței pielii și care îi oferă un bronz ușor, fără să fie nevoie să o expui la razele dăunătoare ale soarelui. Nu trebuie însă folosit în exces, deoarece poate oferi o culoare gălbuie sau portocalie părților mai deschise ale pielii.

Bogată în apă și vitamine, această legumă ajută la restabilirea pH-ului natural al pielii, reducând excesul de grăsime și acneea.

Și dacă toate acestea nu erau de ajuns, vitaminele, mineralele și antioxidanții din compoziția morcovului accelerează procesul de vindecare a pielii și reduce cicatricile.

Cum se prepară acest săpun de casă pe bază de morcovi?

Săpun de casă cu miere 100% natural

Săpunul de casă cu morcovi este ușor de preparat, iar ingredientele necesare sunt convenabile și se găsesc în orice supermarket. Culoarea săpunului variază în funcție de calitatea ingredientelor. 

Ingrediente

 • 300 ml ulei de cocos
 • 400 ml ulei de măsline
 • 100 ml ulei de migdale
 • 200 ml apă în care au fiert morcovii
 • 100 g morcovi pasați
 • 110 g hidroxid de sodiu (sodă caustică)
 • 1/2 lingură de miere pură
 • 10 picături de ulei esențial de semințe de morcovi

Instrucțiuni

Înainte de a începe. pune-ți mănuși de cauciuc, asigură-te că ai suficient spațiu de lucru și folosește ustensile din lemn.

 • Pasul nr. 1: Fierbe morcovii până se înmoaie și pasează-i cu o furculiță.
 • Pasul nr. 2: Într-un vas separat, amestecă morcovii pasați cu cei 200 ml de apă.
 • Pasul nr. 3: Adaugă cu atenție soda caustică în timp ce amesteci cu o lingură de lemn. Lasă compoziția să stea câteva minute.
 • Pasul nr. 4: Adaugă și încorporează uleiurile de cocos, măsline și migdale, împreună cu mierea de albine și uleiul esențial de semințe de morcovi.
 • Pasul nr. 5: Amestecă folosind o lingură de lemn. Vei observa că, treptat, compoziția se îngroașă.
 • Pasul nr. 6: Pune amestecul în forme de silicon și lasă-l 2 zile să se întărească înainte de a-l folosi.

Vei obține un săpun fără chimicale, preparat din ingrediente benefice pielii.

Folosește-l pentru spălarea zilnică a tenului sau a corpului.

Pentru a se păstra mai bine, depozitează-l în zone ferite de umezeală și ține-l într-un vas ermetic sau într-o săpunieră.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.