Feng shui și aromaterapia pentru a echilibra energia casei
 

Feng shui și aromaterapia pentru a echilibra energia casei

Știați că aromele sunt o parte esențială a creării de energie pozitivă în casă? Descoperiți cum să folosiți aromaterapia și feng shui-ul în avantajul familiei!
Feng shui și aromaterapia pentru a echilibra energia casei
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Aromaterapia și feng shui pot fi combinate. Prima reprezintă utilizarea uleiurilor esențiale din plante medicinale pentru a profita de efectele benefice asupra sănătății fizice sau emoțiilor. „Vânt și apă” este traducerea literală a celebrei arte de a crea medii echilibrate și armonioase, inventate de vechii chinezi din regiunea Yangtze cu mai bine de 3.000 de ani în urmă. Descoperiți feng shui și aromaterapia pentru a echilibra energia casei!

Potrivit unei cărți despre fundamentele feng shui-ului, aceasta este o tehnică care își propune să echilibreze energiile din casă, prin amplasarea și alegerea obiectelor potrivite.

În acest sens, feng shui și aromaterapia sunt mari aliați, deoarece proprietățile medicinale ale uleiurilor esențiale pot fi combinate pentru a influența energia căminului. Acest lucru se întâmplă deoarece spațiul nu este configurat doar cu obiecte vizibile, precum mobilierul. Lumina, temperatura și mirosurile sunt elemente cheie.

Cum influențează mirosurile atmosfera din locuință?

Parfumurile au capacitatea de a se conecta cu ființa. De asemenea, simțul mirosului este strâns legat de memorie. Un miros poate evoca amintiri din trecut și poate genera emoții. Mirosurile sunt direct legate de starea de spirit.

Scopul decorării casei este realizarea unor spații confortabile, care să ofere seninătate, armonie și bunăstare. În acest sens, feng shui caută să echilibreze elementele naturii din case. Aceste elemente sunt apa, pământul, focul, lemnul și metalul. Mirosurile aparțin focului și au capacitatea de a activa energiile chi.

Susanna Cots, unul dintre cei mai renumiți designeri de interior din Spania, și-a dezvoltat propriul brand de parfum pentru locuințe.

Mirosul este unul dintre elementele invizibile ale designurilor cu care lucrăm. Împreună cu lumina, distribuția și energia culorii albe, ne permite să întărim stările de spirit și să promovăm bunăstarea.

~ Susanna Cots ~
Uleiuri esențiale pentru a echilibra energia casei

Feng shui și aromaterapia pentru a echilibra energia casei

În feng shui, schimbările simple pot crea transformări mari în modul în care este perceput un loc. Exact asta se întâmplă cu aromele. Deși par invizibile și imperceptibile, au un mare impact asupra senzațiilor pe care le avem.

Unul dintre sfaturile fundamentale pentru utilizarea parfumurilor în casă este ca acestea să fie perceptibile, dar să nu invadeze, adică să nu concureze excesiv cu celelalte elemente ale spațiului. Alegeți parfumuri proaspete și subtile.

Pe de altă parte, este necesar să înțelegem că fiecare colț sau cameră din cadrul unei locuințe este conceput pentru a desfășura anumite tipuri de activități. Pentru fiecare loc sunt necesare diferite tipuri de arome.

Nu este suficient un miros generic pentru toată casa. La fel cum în feng shui există anumite reguli pentru fluxul de energie, fiecare cameră trebuie să aibă propriul parfum.

Unul dintre principiile fundamentale ale feng shui-ului este faptul că totul este viu și este interconectat. Cu alte cuvinte, obiectele de uz casnic ne pot influența caracterul și senzațiile.

Totul trebuie să curgă precum mișcarea constantă a vieții.

Plantele sunt un obiect decorativ care este adesea folosit pentru a promova fluxul chi în locuințe. În acest sens, pot fi excelente și cele care generează arome plăcute, precum trandafirii, lavanda sau iasomia.

Ce aromă să alegeți pentru fiecare spațiu și cum să combinați aromaterapia cu feng shui?

Cel mai complicat lucru este să decideți ce parfumuri veți folosi în fiecare spațiu. Este necesar să țineți cont de faptul că mirosul plăcut generează senzații pozitive. Merită luate în considerare și proprietățile fiecărui parfum și influența acestora asupra stărilor de spirit.

Living

Livingul sau camera de zi este unul dintre locurile în care energia curge cel mai mult. Este un loc frecventat de mai multe persoane și unde sunt primiți vizitatorii. Același lucru este valabil și pentru locul de servit masa. Este o zonă cu multă activitate și necesită parfumuri stimulatoare.

Este convenabil ca acestea să fie arome care să nu interfereze cu mâncarea, adică să nu suprastimuleze simțul mirosului, generând greață. Aromele cu note de citrice, precum portocale sau lămâie, pin sau ghimbir, funcționează foarte bine.

Dormitoare

Dormitoarele sunt locuri de intimitate și odihnă. Din acest motiv, este necesar ca aromele să se conecteze cu senzații plăcute.

Este indicat sa optați pentru parfumuri care favorizează somnul, relaxarea și odihna. Lavanda, mușețelul, iasomia, trandafirii și ceaiul verde sunt alegeri grozave.

Lavanda poate echilibra energia casei

Hol

Holul este prima zonă în care pășim când ajungem acasă. În feng shui are o importanță deosebită.

Din acest motiv, este indicat să folosiți parfumuri moi care sunt plăcute pentru majoritatea oamenilor. Scorțișoara, cuișoarele, mandarina sau bergamota sunt opțiuni grozave.

Băi

În băi, este bine să aveți parfumuri proaspete, precum eucalipt, arbore de ceai sau mentă. De asemenea, aceste arome ajută la promovarea unei bune respirații și pot fi folosite la duș.

Optați pentru produse sănătoase combinând feng shui cu aromaterapia

Feng shui și aromaterapia nu se concentrează doar pe factorii estetici, ci au un impact ridicat asupra sănătății și emoțiilor. Din acest motiv, este important ca atunci când alegeți esențele să optați pentru produse sănătoase.

Această clarificare este necesară, deoarece multe lumânări sau uleiuri conțin ingrediente care sunt dăunătoare pentru oameni. Cumpărați uleiuri naturale, lumânări aromatice din soia sau săculeți cu petale de flori.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.