4 sfaturi Feng Shui pentru casă - Doza de Sănătate
 

4 sfaturi Feng Shui pentru casă

Feng shui constă în realizarea unui spațiu armonic în care energia chi poate curge pozitiv. În acest scop, mici modificări ale decorului sau orientării mobilierului îți pot influența pozitiv bunăstarea.
4 sfaturi Feng Shui pentru casă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Feng shui este mai mult decât efectuarea unor modificări pentru a îmbunătăți decorul casei sau pentru a crea un aspect oriental. Dimpotrivă, este o artă creată cu scopul de a realiza echilibru și armonie în diferitele zone ale casei. Știi cum să pui în aplicare sfaturi Feng shui pentru casă?

În acest articol, îți vom împărtășim câteva dintre cele mai bune sfaturi Feng shui pentru camera de zi, bucătărie și dormitor. Nu le rata!

O artă antică: Feng shui pentru casă

Femeie care adună pietre de pe plajă
Feng shui este o artă antică ce caută armonie și echilibru în tot ceea ce ne înconjoară.

Feng shui înseamnă „vânt și apă”. Este o artă antică chinezească bazată pe teoria conform căreia oamenii trebuie să ocupe spațiile în mod conștient și armonios. În acest fel, armonia spațiilor poate fi transmisă oamenilor, îmbunătățindu-le starea de spirit.

Conform acestei teorii, există o energie numită „chi”. Obiectele și așezarea pot modifica energia chi. Scopul este de a ordona diferite spații, astfel încât chi să poată curge corect, impregnând mediul și pe cei care îl locuiesc cu pozitivitate.

Prin urmare, feng shui are multe elemente și concepte. Printre acestea, trebuie să evidențiem yin și yang, conceptul de dualism și echilibru. De fapt, acestea sunt două concepte care nu sunt opuse, ci complementare. De exemplu, nord și sud, iarnă și vară, bărbați și femei, etc. Cu siguranță, ești familiarizat cu imaginea unui cerc cu două părți în armonie perfectă. De fapt, yin și yang sunt cei doi poli ai energiei chi.

4 sfaturi Feng Shui pentru casă

Scopul nostru este să-ți oferim câteva sfaturi din această artă antică pentru a-ți armoniza casa. Pe lângă faptul că ai grijă de echilibrul dintre yin și yang, trebuie să ții cont și de alte aspecte.

1. Cele cinci elemente

Chi se exprimă prin elemente: apă, foc, pământ, metal și lemn. Așadar, trebuie să combini elemente și obiecte cu aceste caracteristici pentru a obține armonie în casă:

  • De exemplu, poți pune un acvariu în camera de zi pentru a avea apă.
  • În plus, poți așeza unul sau mai multe ghivece pentru a include și lemn.
  • O iluminare bună simbolizează prezența focului în cameră.
  • Anumite elemente decorative (din argint sau aur) vor asigura camerei metalul necesar.
  • Poți include și pământul prin elemente decorative din lut.

2. Importanța holului de la intrare

Sfaturi Feng shui pentru casă armonioasă
Holul de la intrare este un punct de acces pentru energiile pozitive sau negative.

Intrarea în casă este intrarea în chi. Deoarece este punctul de intrare pentru tot ceea ce este negativ și pozitiv, trebuie să îi acorzi o atenție specială. În acest sens, trebuie să așezi elemente primitoare în holul de la intrare. Prin urmare, este o idee bună să plasezi plante și flori sau fotografii de familie. În plus, ar trebui să folosești culori calde și plăcute, care să ofere spațiului lumină și echilibru.

Trebuie să luminezi corect holul de la intrare. Chi nu curge corect în locuri întunecate și posomorâte.

3. Chi în bucătărie

Orientalii spun că Chi curge prin casă și prin toate ființele și obiectele din ea. Din acest motiv, atunci când gătești, chi va curge și în alimentele pe care le prepari. Prin urmare, energia din bucătărie trebuie să fie optimă. Pentru a face acest lucru, reține:

  • În primul rând, focul (aragazul) și apa (chiuvetă, mașină de spălat vase) nu ar trebui să fie orientate față în față.
  • Poți armoniza această opoziție prin includerea lemnului. O idee bună este să plasezi ghivece de flori în bucătărie sau să folosești culoarea verde.
  • Focul (cuptorul, aragazul) nu ar trebui să fie primul lucru pe care îl vezi când deschizi ușa.

4. Patul din dormitor

Dormitor amenajat impecabil
Feng shui-ul din dormitor îți va permite să te odihnești mai bine, deoarece totul va fi în armonie.

Este important să te odihnești bine. Din acest motiv, amplasarea corectă a patului în dormitor este esențială, deoarece va permite energiei chi să curgă pozitiv, permițând o odihnă adecvată. Iată câteva sfaturi:

  • În primul rând, patul ar trebui să fie cât mai departe posibil de ușa dormitorului.
  • În al doilea rând, este important să te asiguri că nu așezi lămpi mari sau ventilatoare deasupra patului. Aceste elemente ar putea fi percepute ca amenințătoare.
  • În plus, dacă există oglinzi în dormitor, asigură-te că imaginea ta nu este reflectată în ele atunci când te așezi în pat.
  • În cele din urmă, patul nu trebuie aliniat cu ușa dormitorului.

Sperăm că aceste sfaturi Feng shui te vor ajuta să-ți armonizezi casa. Această artă antică poate oferi mult mai multe sfaturi pentru a realiza medii armonioase în care energia chi curge într-un mod pozitiv. Poate că această artă îți va influența starea de spirit și, prin urmare, bunăstarea și echilibrul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Jun, Cheng Jian y Adriana Fernandes-Gonçalves: Chinese feng shui compass step by step guide (págs. 46-47), 1998
  •  Craze, Richard: Practical feng shui. Londres: Anness Publishing, 1997.
  • Terah Kathryn Collins, Feng Shui, habitación por habitación, 2000

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.