Ameliorarea durerii de dinți cu 5 remedii rapide
Verificat și aprobat de biotehnologul Alejandro Duarte
În articolul de azi, îți prezentăm cinci remedii naturiste pentru ameliorarea durerii de dinți.
Acest tip de durere poate surveni din diverse motive. Pentru a determina cauza, consultă un medic stomatolog, care îți va pune un diagnostic corect. Între timp, nu ezita să încerci următoarele remedii naturiste simple. Cu ajutorul lor, te vei simți mai bine!
5 remedii rapide pentru ameliorarea durerii de dinți
Avantajul ingredientelor necesare pentru a prepara remediile de mai jos este faptul că sunt accesibile și nu provoacă efecte secundare. Însă este recomandat să consulți un medic înainte de a începe orice tip de tratament, mai ales dacă iei deja medicamente.
1. Cuișoarele
Acest ingredient este folosit frecvent ca remediu naturist datorită proprietăților sale antiinflamatoare și calmante.
Cuișoarele sunt celebre pentru abilitatea lor de a ameliora durerea de dinți. Strămoșii noștri obișnuiau să aplice un cuișor pe dintele afectat pentru a amorți zona. Studiile actuale au demonstrat efectul analgezic al acestei plante. Poți folosi și ulei esențial de cuișoare (diluat) sau alte extracte.
Cuișoarele nu constituie doar un remediu antiinflamator, ci și unul antibacterian. Acestea sunt foarte eficiente împotriva durerii de dinți, chiar dacă există o infecție. Clătește-ți gura cu infuzie de cuișoare pentru a ameliora orice disconfort.
2. Curcuma
Curcuma este o altă rădăcină care își are locul atât în bucătărie, cât și în trusa de remedii naturiste. O putem folosi pentru a trata mai multe afecțiuni. Aceasta conține curcumin, un ingredient activ cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și analgezice.
Curcuma este un condiment ideal pentru orice dietă deoarece poate să țină sub control ulcerele și nivelul colesterolului. În plus, prezintă un efect antibacterian și antifungic.
- Ia un supliment pe bază de curcumin.
- Ca soluție alternativă, bea infuzie de curcuma sau dă pe răzătoare rădăcina și adaug-o în supe, tocănițe și sucuri.
3. Ghimbirul
Ghimbirul și curcuma sunt înrudite. Gingerolul din componența primei rădăcini ajută la ameliorarea durerii de dinți. Această substanță activă are efect antiinflamator și analgezic.
Totodată, ghimbirul este un tratament excelent pentru afecțiunile gastrointestinale. Este și unul dintre cele mai populare remedii pentru vomă și greață. Principalul său avantaj este faptul că nu provoacă efecte secundare.
- Prepară o infuzie de ghimbir și consum-o.
- Ca alternativă, poți adăuga această rădăcină în tocănițe, deserturi, sucuri sau smoothie-uri.
- De fapt, poți să prepari o infuzie folosind toate ingredientele menționate anterior: cuișoarele, curcuma și ghimbirul. Băutura medicinală rezultată este foarte eficientă.
4. Apa cu sare
Cine nu are sare în bucătărie?
Următorul remediu este una dintre cele mai simple și rapide soluții pentru durerile de dinți, indiferent de cauza problemei. Sarea are un efect antiseptic și, atunci când este diluată în apă, devine o apă de gură eficientă. Folosește-o pentru a reduce inflamațiile și a curăța și calma dintele afectat.
Ingrediente
- 1 linguriță de sare de mare
- 1 cană de apă
ATENȚIE! Te sfătuim să folosești sare de Himalaya, nu sare de masă obișnuită. Primul sortiment este mai puțin rafinat și are un conținut mai mare de minerale.
Instrucțiuni
- Mai întâi, dizolvă sarea într-o cană de apă fierbinte.
- Apoi, amestecă bine și lasă mixtura să se răcească până când îți poți clăti gura cu ea.
- Clătește-ți gura timp de cel puțin 30 de secunde.
- Repetă tratamentul din 15 în 15 minute sau până când durerea se ameliorează.
Citește și:
5. Gheața
Următorul remediu constituie cea mai rapidă soluție pentru durerile de dinți cauzate de inflamații acute.
- Aplică o compresă rece pe obraz, în zona în care se află dintele cu probleme, timp de câteva minute. Durerea se va ameliora temporar.
Îți recomandăm:
Acum ai descoperit câteva remedii naturiste simple pentru ameliorarea durerii de dinți. Însă nu uita să consulți un medic pentru a determina care este cauza disconfortului și a primi un diagnostic corect. În anumite cazuri, va trebui să iei antibiotice. Numai un medic poate prescrie asemenea medicamente.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Kamkar Asl, M., Nazariborun, A., & Hosseini, M. (2013). Analgesic effect of the aqueous and ethanolic extracts of clove. Avicenna Journal of Phytomedicine.
- Ross, I. A. (2003). Curcuma longa L. In Medicinal Plants of the World, Volume 1. https://doi.org/10.1385/1-59259-365-8:227
- Kumar, M., Shete, A., & Akbar, Z. (2010). A Review on Analgesic: From Natural Sources. International Journal of Pharmaceutical & Biological Archives.
- Shrishail, D., Handral Harish, K., Ravichandra, H., Tulsianand, G., & Shruthi, S. D. (2013). Turmeric: Nature’s precious medicine. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.