Apă rece sau caldă pentru spălatul feței? Ce funcționează mai bine?
Curățarea feței este un pas esențial în rutina zilnică, deoarece permite menținerea pielii sănătoase și lipsite de impurități. Deși există diferite produse pentru curățarea feței, folosirea săpunului ușor și a apei calde sau reci este cea mai frecventă metodă de spălare. Apă rece sau caldă pentru spălatul feței? Ce funcționează mai bine?
Mulți oameni se întreabă la ce temperatură să folosească apa pentru a nu afecta pH-ul natural al pielii. Este foarte important să știți cum să alegi temperatura apei pentru a nu cauza probleme ale pielii. În continuare, vă vom explica cu ce este mai bine să vă spălați fața.
Apă rece sau caldă pentru spălatul feței?
Apa rece
S-a dovedit că apa rece are capacitatea de a stimula fluxul sanguin. De asemenea, poate facilita îndepărtarea deșeurilor depozitate sub derm, care sunt responsabile de problemele vizibile, cum ar fi acneea, celulita și petele.
Spre deosebire de temperaturile ridicate, apa rece ajută la etanșarea porilor, la reținerea uleiurilor naturale și la întărirea stratului superficial al pielii, stimulând prevenirea semnelor îmbătrânirii.
Citiți mai mult: Sfaturi pentru curățarea feței înainte de culcare
Este convenabil să ne spălăm fața cu apă cu gheață?
În ultimele luni, utilizarea apei cu gheață ca parte a rutinei faciale a devenit destul de populară. Pare a fi o terapie bună pentru a menține sănătatea pielii. Ajută la eliminarea impurităților, motiv pentru care apa cu gheață a devenit faimoasă ca remediu pentru prevenirea ridurilor.
În plus, se spune că efectul său antiinflamator ajută la atenuarea cearcănelor și a umflăturilor și la reducerea dimensiunii coșurilor.
Pentru a folosi apă cu gheață, cel mai bine este să puneți câteva cuburi într-un recipient cu apă și să o folosiți pentru a vă clăti fața.
Este o metodă pentru curajoși, deși avantajele sunt numeroase: apa cu gheață activează circulația, facilitează oxigenarea celulară și oferă multă prospețime.
Apa caldă
Apa caldă are un efect relaxant și poate ajuta la ameliorarea tensiunii fizice și emoționale. Cu toate acestea, niciun expert în înfrumusețare nu recomandă utilizarea acesteia în mod regulat, deoarece are efecte negative.
În primul rând, pielea are uleiuri naturale care o ajută să rămână elastică și protejată. Apa la temperaturi ridicate (dar suportabile) determină modificarea acestor grăsimi, ceea ce poate provoca uscăciune sau tulburări precum rozaceea.
În plus, se crede că duce la scăderea producției de colagen și elastină, ceea ce crește prezența ridurilor. Totuși, ajută la dilatarea porilor înfundați și facilitează eliminarea comedoanelor mici și a punctelor negre.
De asemenea, este convenabil să o utilizați înainte de a îndepărta părul facial, deoarece deschide foliculii și facilitează extragerea părului din rădăcină.
Deci, care apă este mai bună, caldă sau rece?
Este indicat să ne spălăm fața cu apă călduță?
Răspunsul este da. Este convenabil să vă spălați fața cu apă călduță. Nici prea rece, nici prea caldă.
Putem opta pentru temperatura medie, nici rece, nici fierbinte. Echilibrul nu are efecte negative. Apa ușor călduță nu modifică uleiurile pielii și, alături de săpunul blând, acționează pentru a îndepărta chiar și cea mai serioasă murdărie.
Alegeți ce vi se potrivește în funcție de tipul de piele și de nevoile de moment.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gregson, W., Black, M. A., Jones, H., Milson, J., Morton, J., Dawson, B., … Green, D. J. (2011). Influence of Cold Water Immersion on Limb and Cutaneous Blood Flow at Rest. The American Journal of Sports Medicine, 39(6), 1316–1323. https://doi.org/10.1177/0363546510395497.
- Mathew, C. S., Babu, B., Shaji, C., Pothan, N., Kutoor, D. S., & Abraham, E. (2016). Hydrotherapy: A Review. International Journal of Pharmaceutical and Chemical Science, 5(4), 196–200.
- Mooventhan, A., & Nivethitha, L. (2014). Scientific evidence-based effects of hydrotherapy on various systems of the body. North American Journal of Medical Sciences. North American Journal of Medical Sciences.
- Petrofsky, J., Gunda, S., Raju, C., Bains, G. S., Bogseth, M. C., Focil, N., … Lohman, E. (2010). Impact of hydrotherapy on skin blood flow: How much is due to moisture and how much is due to heat? Physiotherapy Theory and Practice, 26(2), 107–112.