Ceaiul de ghimbir poate combate infecțiile
Verificat și aprobat de medicul Mario Benedetti Arzuza
Ceaiul de ghimbir se prepară din rădăcina medicinală cu același nume, aceasta fiind apreciată încă din timpuri străvechi pentru bogăția sa de nutrienți.
Ghimbirul se remarcă printr-un gust unic și o aromă deosebită, drept pentru care este utilizat în numeroase rețete și băuturi.
Ghimbirul are efecte analgezice și antiinflamatoare puternice. Astfel, acesta este folosit ca ingredient de bază în diferite remedii naturale.
Totodată, ghimbirul este o sursă excelentă de antioxidanți. Antioxidanții protejează corpul împotriva radicalilor liberi și a toxinelor din mediu.
Te-ar putea interesa și:
Multe persoane folosesc această rădăcină doar în scop culinar, însă ghimbirul poate fi utilizat și ca tratament alternativ pentru inflamații, infecții și pietre la rinichi.
Astăzi îți prezentăm o rețetă specială de ceai de ghimbir care include și alte ingrediente sănătoase ce îi întăresc efectele.
Încearcă și tu!
Combate infecțiile și pietrele la rinichi cu ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir pe care ți-l prezentăm astăzi are efecte detoxifiante și antiinflamatoare care combat diferite tipuri de infecții și afecțiuni, precum pietrele la rinichi.
Pe lângă ghimbir, această băutură delicioasă conține curcuma și lapte de cocos, două ingrediente naturale cu proprietăți antibiotice și bogate în antioxidanți.
Acest ceai conține și o doză ridicată de gingerol, un agent activ despre care s-a dovedit că poate dizolva pietrele la rinichi prezente în tractul urinar.
Întrucât ingredientele din această rețetă sunt alcaline, consumul regulat al ceaiului de ghimbir ajută la reglarea pH-ului din sânge, sprijinind sistemul imunitar în lupta împotriva virusurilor și a bacteriilor care provoacă boli.
În plus, vitaminele și mineralele din această băutură hrănesc și protejează celulele. Totodată, toate aceste substanțe benefice diminuează efectele negative ale radicalilor liberi.
Iată ce alte beneficii are ceaiul de ghimbir:
- Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge.
- Scade riscul de boli cardiovasculare.
- Previne gripa, răcelile și infecțiile virale.
- Tratează herpesul.
- Ameliorează durerile de cap.
- Stimulează pierderea sănătoasă în greutate.
- Previne formarea varicelor.
- Curăță tractul urinar.
- Combate oboseala.
- Îmbunătățește sănătatea creierului.
- Reglează funcțiile sistemului nervos.
Cum se prepară acest ceai de ghimbir?
Acest ceai de ghimbir este foarte economic și 100% natural. Este folosit adesea ca supliment pentru tratarea afecțiunilor renale, în special a pietrelor la rinichi și a infecțiilor.
Totodată, ceaiul de ghimbir curăță sângele, îmbunătățește oxigenarea celulară și ameliorează durerile articulare.
Trebuie menționat, de asemenea, că antioxidanții din compoziția sa sunt benefici și pentru îngrijirea pielii, întrucât încetinesc apariția semnelor îmbătrânirii premature și a petelor.
Ceaiul de ghimbir pe care ți-l prezentăm astăzi este și foarte ușor de preparat. Iată cum trebuie să procedezi:
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- 1/4 ghimbir măcinat (1.2 g)
- 1/2 curcuma măcinată (1.2 g)
- 1/4 lapte de cocos (62 ml)
- 1 lingură de miere organică (25 g)
Mod de preparare
- Pune apa la fiert.
- După ce dă în clocot, adaugă ghimbirul și curcuma.
- Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 8-10 minute.
- După acest interval, ia vasul de pe foc și adaugă laptele de cocos.
- Îndulcește ceaiul cu o lingură de miere și servește-l cu plăcere.
Te-ar putea interesa și:
Mod de consum
- Pentru tratarea infecțiilor și a pietrelor la rinichi, este bine să bei o cană în fiecare dimineață pe stomacul gol, fără să consumi și alte alimente.
- Pentru a preveni îmbolnăvirea și a întări sistemul imunitar, bea acest ceai de ghimbir de două ori sau de trei ori pe săptămână.
- Dacă vrei să îl utilizezi ca tratament dermatologic, aplică-l direct pe piele ca o mască.
De reținut
- Chiar dacă acest remediu natural ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi, nu trebuie să îl folosești pentru a înlocui medicamentele prescrise de medic.
- Efectele nu apar după administrarea unei singure doze. Trebuie să bei zilnic ceaiul până când problema de sănătate este ameliorată.
- Ceaiul de ghimbir nu este recomandat persoanelor cu afecțiuni hepatice sau gastrice, cum ar fi ulcerul sau gastrita.
- Nu este indicat să consumi această băutură dacă urmezi un tratament cu aspirină sau acetaminofen.
Ai băut vreodată acest ceai special de ghimbir? Dacă nu l-ai încercat până acum, prepară-l după rețeta noastră și îți vei da seama singur/ă cât este de benefic.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Manal A. Hamed, Sanaa A. Ali, Nagy Saba El-Rigal. Therapeutic Potential of Ginger against Renal Injury Induced by Carbon Tetrachloride in Rats. (2012).
- Queensland Spinal Cord Injuries Service . Fact Sheet. Diet and Kidney Stones
health.qld.gov.au/__data/assets/pdf_file/0033/429729/diet-kidney-stones.pdf
- Neeru Bhatt. Et Al. Ginger: A functional herb. (2013).
researchgate.net/publication/257416254_Ginger_A_functional_herb
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.