Logo image
Logo image

Ceai de rhodiola și ovăz pentru energie

3 minute
Ceaiul de rhodiola contribuie la reducerea stresului și a oboselii cronice. Ovăzul oferă vitamine și minerale pentru mai multă energie.
Ceai de rhodiola și ovăz pentru energie
Ultima actualizare: 03 iulie, 2020

Nu trebuie să fiți sportivi pentru a avea nevoie de mai multă energie în viața de zi cu zi. În unele zile vă treziți mai obosiți decât de obicei și, atunci când vă uitați în oglindă, vă întrebați cum veți face față zilei care urmează. Însă nu vă faceți griji. Vă prezentăm o rețetă cu ceai de rhodiola și ovăz care vă va umple de energie!

Rețetă cu ceai de rhodiola și ovăz pentru energie

Some figure

Acest smoothie este minunat pentru copii, persoane în vârstă și adulți. Proprietățile lui sunt extraordinare. Vreți să știți ce beneficii oferă această rețetă?

  • Combate oboseala și starea generalizată de slăbiciune;
  • Îmbunătățește circulația și oferă energie creierului, reducând durerile de cap;
  • Crește puterea de concentrare;
  • Oferă vitamine și minerale;
  • Este un tonic natural, ideal pentru persoanele care au sistemul imunitar slăbit.

Citiți mai mult:

Mâncatul pe fond de stres: 5 trucuri pentru a-l evita

Cum se prepară acest ceai de rhodiola și ovăz?

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cană de apă minerală (200 ml)
  • 2 linguri de fulgi de ovăz (40 grame)
  • 1 pliculeț de ceai de rhodiola sau 20 grame de rhodiola
  • 2 linguri de miere (40 grame)

Probabil că vă întrebați: ce este ceaiul de rhodiola? Ei bine, începem prin a vă spune că acesta se găsește în magazinele cu produse naturiste și chiar în magazinele obișnuite, la raionul de ceaiuri.

Rhodiola este o plantă medicinală pe care soldații ruși o foloseau pentru a-și reface forțele în timpul luptelor. În China, de exemplu, este cunoscută drept „rădăcina de aur” datorită proprietăților sale tonice și energizante. Rhodiola vă poate ajuta să vă recăpătați buna dispoziție.

Rhodiola este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce stresul și oboseala cronică și de a întări sistemul imunitar. Nu uitați că persoanele foarte stresate sunt mai predispuse la infecții și boli. Ar fi bine să aveți un ceai de rhodiola tot timpul la îndemână.

Ce să mai spunem despre beneficiile ovăzului? Am vorbit foarte mult despre el pe acest blog. Considerat un superaliment, ovăzul este bogat în vitamine și minerale. El vă ajută să reglați nivelul așa-numitului colesterol „rău” și aveți grijă și de siluetă. Este uimitor!

Vă recomandăm:

Rețetă de supă de avocado și castravete

Some figure

Cum se prepară această rețetă de băutură energizantă?

  • Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luați un ceai de rhodiola. Dacă aveți pliculețe, adăugați unul într-o jumătate de cană de apă fierbinte. Dacă achiziționați rhodiola vrac din magazinele cu produse naturiste, trebuie să faceți acest ceai într-o oală. Lăsați planta la infuzat timp de 20 de minute.
  • Acum, trebuie să pregătiți ovăzul. Dacă folosiți fulgi de ovăz instant, va fi mult mai ușor. Trebuie să adăugați două linguri într-o jumătate de cană de apă și să dați totul în fiert. Este simplu. Dacă folosiți fulgi de ovăz obișnuiți, trebuie să-i lăsați la înmuiat timp de două ore.
  • Puneți ceaiul de rhodiola și ovăzul într-un blender. Amestecați până se omogenizează.
  • Strecurați amestecul și puneți-l în paharul preferat. Puteți să puneți și câteva cuburi de gheață sau să-l savurați la temperatura camerei.
  • Dacă vreți să îndulciți acest smoothie, puneți două linguri de miere. Unele persoane preferă să presare puțină scorțișoară deasupra. Gustul este fin și plăcut. Le va plăcea atât adulților, cât și copiilor. Este o rețetă potrivită și pentru cei care suferă de diabet.
  • Vă oferim acest pont: beți încet acest smoothie, în timp ce stați pe canapea. Bucurați-vă de aceste momente pentru a vă relaxa. Veți vedea că după o jumătate de oră vă veți simți mai puternici, mai relaxați și veți avea mai multă energie. Această rețetă este potrivită pentru orice moment al zilei.

Sunteți gata să încercați acest smoothie unic cu rhodiola și ovăz? Nu mai așteptați – combateți oboseala cu această rețetă simplă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Sharangi, A. B. (2009). Medicinal and therapeutic potentialities of tea (Camellia sinensis L.) – A review. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2009.01.007
  • Khan, N., & Mukhtar, H. (2013). Tea and Health: Studies in Humans. Current Pharmaceutical Design. https://doi.org/10.2174/1381612811319340008
  • Khalaf, N. A., Shakya, A. K., Al-Othman, A., El-Agbar, Z., & Farah, H. (2008). Antioxidant activity of some common plants. Turkish Journal of Biology.
  • Adom, K. K., & Liu, R. H. (2002). Antioxidant activity of grains. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf0205099

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.