Cele mai bune infuzii pentru anemie
Cauți cele mai bune infuzii pentru anemie? Anemia este o problemă care afectează foarte multe persoane. Deși această boală se poate manifesta din diferite motive, cea mai frecventă cauză a sa este legată de malabsorbția de fier.
Infuziile din plante naturale au diverse beneficii pentru sănătate. Acestea ajută la ameliorarea tulburărilor gastrice și la îmbunătățirea digestiei. De asemenea, acestea pot ajuta corpul să absoarbă mai bine fierul. În acest articol, vei descoperi unele dintre cele mai bune infuzii pentru anemie.
Cele mai bune infuzii pentru anemie
Conform unui studiu important, anumite infuzii din plante funcționează mai bine decât altele, deoarece conțin mai puțin acid tanic (substanță care împiedică absorbția corespunzătoare a fierului). Experții recomandă consumul acestor infuzii la cel puțin o oră după mese, astfel încât corpul să poată absorbi fierul din alimente. Consumul unei singure infuzii pe zi este suficient.
Să aruncăm o privire asupra lor.
1. Infuzie de fenicul
Una dintre cele mai bune infuzii pentru anemie este infuzia de fenicul. Numele științific al acestei plante este Foeniculum vulgare și, deși vom vorbi despre consumul acestuia sub formă de infuzie, o poți include și în preparate culinare.
Pentru a face această infuzie:
- Folosește 30 de grame de frunze de fenicul.
- Adaugă un litru de apă.
- Prepară o infuzie normală.
2. Infuzie de mentă
Menta este o plantă folosită pe scară largă, pe care majoritatea oamenilor o au în bucătărie. Această plantă este perfectă pentru accelerarea digestiei și reducerea senzației de plenitudine cauzate de consumul de mese grele. Cu toate acestea, menta este de ajutor și dacă suferi de anemie.
Una dintre proprietățile mentei este conținutul său bogat de fier. Din acest motiv, este bine să o consumi la cel puțin o oră după ce ai mâncat. Poți bea o infuzie de mentă de cel puțin două ori pe zi. În această privință, cel mai bine este să cumperi frunze de mentă proaspete sau uscate (nu pliculețe) pentru a prepara o infuzie la tine casă.
Citește mai mult:
3. Infuzie de scorțișoară
O altă infuzie excelentă în caz de anemie este infuzia de scorțișoară (Cinnamomum verum). Poți consuma acest condiment pe care oamenii îl folosesc pentru a prepara diferite mâncăruri și deserturi ca infuzie dacă urmezi acești pași:
- Vei avea nevoie de două batoane de scorțișoară și o cană de apă.
- Du apa la punctul de fierbere.
- Când clocotește, adăugă bețișoarele de scorțișoară.
- Lasă să fiarbă câteva minute și apoi stinge focul. Bea lichidul odată ce s-a răcit.
4. Infuzie de rozmarin
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este o plantă aromatică foarte bogată în fier. De asemenea, acesta are diferite proprietăți benefice care îl fac un aliat excelent pentru a combate gazele intestinale și disconfortul gastric.
Deși poți prepara o infuzie normală, este de preferat să cumperi frunze de rozmarin în loc de pliculețe de ceai ambalate în prealabil. Prima opțiune este mult mai naturală și mai eficientă.
Tipuri de anemie
Pe lângă toate infuziile pentru anemie despre care tocmai am vorbit, ar trebui să incluzi în alimentația ta și alimente bogate în fier. Potrivit experților, alimentele cele mai bogate în acest mineral sunt:
- Carnea roșie, carnea de pasăre de curte și peștele
- Cerealele integrale și leguminoasele
- Rădăcinile și tuberculii
În plus, și un pahar de vin alb consumat la masă poate contribui la stimularea absorbției fierului din cerealele integrale și alimentele vegetale. Cu toate acestea, experții ne sfătuiesc să nu depășim cantitatea recomandată de un pahar de vin pe zi.
Acum știi care sunt cele mai bune infuzii pentru anemie, însă este esențial să reții că nu trebuie să le bei niciodată imediat după masă. În acest fel, te asiguri că nu vei împiedica absorbția fierului din alimente.
Îți recomandăm:
De asemenea, este important să introduci alimente bogate în fier în dieta ta zilnică, cum ar fi cele menționate mai sus, și să respecți întotdeauna recomandările medicului specialist. Este posibil să fie nevoie să iei câteva suplimente alimentare ce ajută la stabilizarea nivelului de fier în organism.
Ai folosit vreodată una dintre aceste patru infuzii pentru anemie? Te-a ajutat în combaterea bolii?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fernández-Palacios, Lorena, Ros-Berruezo, Gaspar, Barrientos-Augustinus, Elsa, Jirón-de-Caballero, Elizabeth, & Frontela-Saseta, Carmen. (2017). Aporte de hierro y zinc bioaccesible a la dieta de niños hondureños menores de 24 meses. Nutrición Hospitalaria, 34(2), 290-300. https://dx.doi.org/10.20960/nh.1161
- Gallegos-Zurita, M. (2016, October). Las plantas medicinales: principal alternativa para el cuidado de la salud, en la población rural de Babahoyo, Ecuador. In Anales de la Facultad de Medicina (Vol. 77, No. 4, pp. 327-332). UNMSM. Facultad de Medicina.
- Madaleno, I. M., & Montero, M. C. (2012). El cultivo urbano de plantas medicinales, su comercialización y usos eitoterapeuticos en la ciudad de Río Cuarto, provincia de Córdoba, Argentina. Cuadernos Geográficos, (50), 63-85.
- Mercado-Mercado, Gilberto, Rosa Carrillo, Laura de la, Wall-Medrano, Abraham, López Díaz, José Alberto, & Álvarez-Parrilla, Emilio. (2013). Compuestos polifenólicos y capacidad antioxidante de especias típicas consumidas en México. Nutrición Hospitalaria, 28(1), 36-46. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2013.28.1.6298