5 băuturi pentru a reduce colesterolul rău - Doza de Sănătate
 

5 băuturi pentru a reduce colesterolul rău

Următoarele băuturi naturale sunt pline de vitamine și minerale și te vor ajuta să ții în frâu nivelul de colesterol rău.
5 băuturi pentru a reduce colesterolul rău
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Colesterolul este o lipidă de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător. Sedentarismul și dietele deficitare pot crește semnificativ nivelul acestuia, ceea ce va avea consecințe grave asupra sănătății, mărind riscul pacientului de a suferi de boli cardiace, accidente vasculare cerebrale și nu numai. Dacă și tu ai această problemă, apelează cu încredere la băuturi pentru a reduce colesterolul rău!

Colesterolul poate fi găsit în aproape fiecare regiune a organismului, în special în sistemul nervos, piele, mușchi, ficat, intestine și inimă. Există două categorii principale de colesterol: colesterolul „bun” (LDL) și colesterolul „rău” (HDL).

Colesterolul „rău” este rezultatul unei diete bogate în alimente prăjite, dulciuri, produse artificiale, grăsimi, mezeluri, etc. Rolul colesterolului „bun” este de a-l transporta pe cel „rău” către ficat, pentru a fi eliminat din organism—tocmai de aceea acest tip de colesterol este numit „bun”, el curățând sângele de cantitățile în exces de colesterol „rău”.

În cazul în care mergi la un control medical și doctorul constată că ai colesterolul ridicat, nu ezita să încerci băuturile naturale pe care urmează să ți le prezentăm. Poți prepara chiar la tine acasă băuturi pentru a reduce colesterolul rău ce te vor ajuta să ții în frâu această problemă de sănătate și să reduci riscul de a suferi orice consecință negativă.

5 băuturi pentru a reduce colesterolul rău

Suc de mere, pătrunjel și spanac

Băuturi pentru a reduce colesterolul rău cu frunze verzi

Acest suc puternic este minunat dacă vrei să-ți reduci nivelul de colesterol „rău” și să elimini rapid grăsimile acumulate în organismul tău.

Ingrediente:

 • 4 mere
 • 1 cană de frunze de spanac crude (30 g)
 • 1 mână de pătrunjel

Mod de preparare:

Spală bine toate fructele și legumele, apoi pune fiecare ingredient în parte într-un storcător. Amestecă sucurile obținute într-un robot de bucătărie timp de un minut. Bea un pahar din acest suc în fiecare zi.

Suc de varză și usturoi

Varza și usturoiul sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate, printre care se numără și abilitatea de a curăța organismul. Următorul suc este foarte puternic și te va ajuta să elimini grăsimea în exces și colesterolul „rău” care s-au acumulat în organismul tău și îți afectează sănătatea.

Ingrediente:

 • Jumătate de varză de mărime medie
 • 2 căței de usturoi
 • Jumătate de cană de apă (120 ml)

Mod de preparare:

Macină bine usturoiul și apoi pune-l într-un robot de bucătărie împreună cu varza (care trebuie spălată și tăiată mărunt) și jumătate de cană de apă (pentru a facilita amestecarea ingredientelor).

Amestecă bine ingredientele și bea câte o cană din sucul obținut în fiecare zi. Varza îți poate slăbi tiroida, așadar încearcă să nu consumi acest suc pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Suc de căpșuni și citrice

Băuturi pentru a reduce colesterolul rău

Pe lângă faptul că are o aromă delicioasă și poate reduce colesterolul „rău” din sânge, acest suc are proprietăți care întăresc sistemul imunitar și te pot ajuta chiar să slăbești.

Ingrediente:

 • 1 cană de căpșuni (100 g)
 • 2 portocale
 • 1 kiwi

Mod de preparare:

Extrage sucul din portocale, spală și decojește fructul de kiwi și pregătește căpșunile. Apoi pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecă-le bine timp de câteva minute. Bea sucul rezultat—nestrecurat!—în fiecare zi, timp de două săptămâni.

Suc de morcovi, pătrunjel și spanac

Băuturi pentru a reduce colesterolul rău cu morcov

Pe lista de băuturi pentru a reduce colesterolul rău avem și sucurile verzi. Acestea sunt cele mai recomandate băuturi pentru a ne îmbunătăți sănătatea și a preveni problemele cauzate de un nivel de colesterol ridicat. Următoarea băutură te va ajuta să elimini colesterolul „rău ”și grăsimea acumulate în organism, astfel încât să-ți poți îmbunătăți stilul de viață și să-ți protejezi sănătatea.

Ingrediente:

 • 4 bucăți de morcov
 • 3 crenguțe de pătrunjel
 • 2 frunze de spanac

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un storcător, apoi bea amestecul rezultat pe stomacul gol și după fiecare masă timp de 15 zile consecutive.

Băutură cu lămâie, pătrunjel și bicarbonat de sodiu

Dacă vrei să-ți ții colesterolul în frâu, dar și să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate, nu ezita să încerci următorul remediu.

Ingrediente:

 • 2 litri de apă filtrată
 • 3 tije de pătrunjel
 • 3 lămâi
 • Bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

 • Curăță coaja de lămâie cu bicarbonat de sodiu, astfel încât să o și dezinfectezi. Apoi fierbe o cantitate semnificativă de apă și las-o să se răcească.
 • În timp ce apa se răcește, taie lămâile în felii subțiri și pătrunjelul în bucățele, apoi pune-le în apă.
 • Acoperă băutura și las-o în frigider timp de o zi. Imediat ce s-a scurs acest interval, amestecă toate ingredientele cu un robot de bucătărie și bea câte 120 ml din băutura rezultată în fiecare zi.

Acum că ai aflat rețetele, nu ezită să prepari minunatele băuturi pentru a reduce colesterolul rău!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.