Remedii pentru colita ulcerativă preparate acasă
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Colita ulcerativă este o problemă gastrointestinală care afectează în principal colonul. Acesta se inflamează din cauza unor bacterii, virusuri, ciuperci sau chiar a unor factori emoționali. Această tulburare poate afecta și alte organe din corp. Prin urmare, este bine să încerci anumite remedii pentru colita ulcerativă.
Principalele simptome acuzate de pacienți sunt:
- Durere abdominală
- Constipație
- Diaree
- Vomă
- Balonare
Există foarte multe remedii eficiente pentru această afecțiune care ameliorează simptomele. În cele ce urmează, vrem să vă prezentăm câteva recomandări importante pentru tratarea colitei ulcerative și prevenirea complicațiilor pe care le-ar putea genera.
Adoptați o dietă sănătoasă pentru a preveni o colită
Cea mai importantă sugestie este să încercați să consumați o cantitate mare de alimente proaspete bogate în fibre naturale. Acestea aduc organismului aportul necesar de nutrienți, fără a supraîncărca sistemul digestiv și fără a-l irita.
Te-ar putea interesa și:
Un alt lucru important este evitarea alimentelor condimentate, a alcoolului și a consumului excesiv de cafea.
Mestecați gumă mentolată
Guma mentolată contribuie la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv, deoarece glandele salivare produc mai multă salivă, ajutând astfel digestia. În plus, această activitate calmează și sistemul nervos.
Beți ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir unul dintre cele mai bune remedii pentru colita ulceroasă, deoarece combate balonarea, tratează diareea și ameliorează durerile abdominale.
Luați suplimente cu orz
Orzul contribuie la vindecarea problemelor intestinale. În plus, acest aliment este o sursă de vitamine și minerale care previn apariția simptomelor colitei.
Îți recomandăm să citești și:
Remedii pentru colita ulcerativă
- Unul dintre cele mai simple și mai eficiente remedii pentru colita ulcerativă este consumul unui pahar cu apă amestecat cu două lingurițe de oțet de mere și miere, chiar înainte de masă. Acest preparat trebuie luat de trei ori pe zi.
- Un alt remediu pentru colită este o cană cu apă fiartă cu rădăcină de nalbă, doar un vârf de cuțit. Lăsați să fiarbă timp de cinci minute, apoi să se infuzeze și strecurați. Vă recomandăm să beți o cană pe zi, timp de câteva săptămâni. Nu contează în ce moment al zilei beți acest ceai.
- Preparați un smoothie dintr-un pahar cu apă minerală, un măr, un morcov, un castravete și o sfeclă. Consumați câte o cană dimineața și după-amiaza, timp de câteva săptămâni.
- Puneți una sau două linguri cu semințe de in într-o cană cu apă și lăsați-le să se înmoaie o zi întreagă. Amestecați-le bine și beți apa, de preferat, pe stomacul gol.
- Apa de orez este un alt remediu indicat pentru ameliorarea simptomelor colitei. Trebuie doar să fierbeți o cană cu orez în trei căni cu apă, timp de douăzeci de minute. Lăsați amestecul să se răcească puțin, apoi strecurați și beți apa.
- Ceaiul de mușețel contribuie la reducerea inflamării colonului. Puteți să beți mai multe căni pe zi.
- Și aloe vera se găsește pe lista celor mai bune remedii pentru colita ulcerativă. Puteți să creșteți planta acasă sau să procurați gelul din magazinele naturiste. Gelul de aloe vera ajută la repararea mucoasei colonului și a tractului digestiv în general.
- Persoanelor care suferă de colită sau care sunt predispuse la această boală le recomandăm consumul de mere și papaya, deoarece aceste două fructe au proprietăți benefice cazul de față.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gomollón, F., García-López, S., Sicilia, B., Gisbert, J. P., & Hinojosa, J. (2012). Guía clínica GETECCU del tratamiento de la colitis ulcerosa elaborada con la metodología GRADE. Gastroenterol Hepatol [Internet], 11(001), 1-92.
- Herrera, A. T., Peracaula, M. M., Sainz, N. B., Carner, I. C., Badía, N. C., Benaprés, J. R. M., & Jordá, F. C. (2009). Aplicación de un modelo de asistencia continuada en la enfermedad inflamatoria intestinal: la Unidad de Atención Crohn-Colitis. Gastroenterología y hepatología, 32(2), 77-82.
- Tobón, S., Vinaccia, S., Quiceno, J. M., Sandín, B., & Rojas, A. C. N. (2007). Aspectos psicopatológicos en la enfermedad de Crohn y en la colitis ulcerosa. Avances en Psicología Latinoamericana, 25(2), 83-97.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.