Combate simptomele menopauzei cu 5 produse naturale
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Menopauza aduce cu sine o serie de simptome ale dezechilibrelor hormonale. Efectele menopauzei diferă la fiecare femeie, dar cele mai comune sunt bufeurile, insomniile și gradul scăzut de energie. Poți combate simptomele menopauzei cu câteva remedii pe care le ai la îndemână.
În zilele noastre există o multitudine de remedii și terapii care te pot ajuta în anii menopauzei pentru a nu-ți fi afectată calitatea vieții și bucuria de a trăi. Produsele 100% naturale sunt la îndemâna ta pentru a te simți plină de viață.
Citește mai departe pentru a descoperi 5 modalități de a combate simptomele menopauzei.
Ce este menopauza?
Menopauza este momentul care marchează finalul ciclului reproductiv al femeii, perioadă care aduce cu sine încetarea menstruației și a fertilității. Îți poți da seama că ai ajuns la menopauză atunci când trec câteva luni fără apariția menstruației, de obicei între 40 și 50 de ani.
În această perioadă au loc importante schimbări în echilibrul hormonal, secretându-se în cantități mult mai mici hormoni ca estrogenul și progesteronul. Aceste schimbări afectează și echilibrul emoțional.
Simptomele menopauzei
În lunile sau anii ce preced menopauza, perioadă numită perimenopauză, te poți confrunta cu:
- Cicluri menstruale neregulate
- Uscăciune vaginală
- Frisoane, bufeuri și transpirații nocturne
- Probleme de somn
- Schimbări de dispoziție
- Creștere în greutate și metabolism greoi
- Subțiere a părului și uscare a pielii
- Pierdere a volumului sânilor
Simptomele pot varia la fiecare femeie în parte.
Combate simptomele menopauzei cu aceste produse naturale
Consumul unor alimente benefice poate diminua impactul schimbărilor hormonale, iar vitaminele lor ajută la instalarea stării de bine.
1. Rădăcina de maca
În ultimii ani, această extraordinară rădăcină a câștigat teren în lupta împotriva simptomelor menopauzei. Nutrienții săi esențiali înlătură simptomele neplăcute ce apar în această perioadă.
Originară din America de Sud, maca este un tubercul ce echilibrează hormonii din organism, îmbunătățește libidoul, reduce anxietatea și oferă o senzație de relaxare în perioadele solicitante.
2. Ceaiul verde
Consumul de ceai verde compensează schimbările metabolice care pot avea loc în organism.
- Aminoacidul teanină te va ajuta să dormi mai bine noaptea, evitând neplăcerile cauzate de transpirațiile nocturne.
- Antioxidanții și mineralele esențiale protejează sănătatea creierului și reduc riscul de a dezvolta boli degenerative.
- Ceaiul verde accelerează rata metabolică și te ajută să-ți menții silueta.
3. Extractul de primulă
Acest supliment natural este o excelentă sursă de acizi grași și substanțe antioxidante care îmbunătățesc starea generală de sănătate.
Este recomandat să consumi acest extract dacă te confrunți cu dureri de cap frecvente și schimbări bruște de comportament.
- Vitaminele și mineralele pe care le conține îmbunătățesc circulația sângelui și concentrarea.
- Extractul de primulă este un remediu foarte bun pentru durerile în piept și afecțiunile inflamatoare.
4. Izoflavonele din soia
Izoflavonele reprezintă un supliment descoperit recent, foarte eficient pentru a combate simptomele menopauzei. Printre componentele acestui supliment se numără și fitoestrogenii, compuși asemănători chimic estrogenului secretat de corpul uman.
- Consumul izoflavonelor din soia echilibrează activitatea hormonală și diminuează efectele negative ale scăderii producției de hormoni.
- Izoflavonele previn transpirațiile nocturne și te ajută să te simți bine din punct de vedere fizic și emoțional.
Notă: acest supliment nu este recomandat persoanelor cu alergie la soia sau celor cu afecțiuni tiroidiene. Consultă medicul înainte de administrare.
5. Rădăcina de valeriană
Acest supliment natural este ideal pentru femeile care au probleme cu somnul din cauza disconfortului apărut la menopauză.
- Are proprietăți sedative care relaxează și înlătură anxietatea și insomnia.
- Este indicată pentru relaxarea generală și eliminarea tensiunii musculare.
Notă: extractul de valeriană se ia doar seara deoarece poate cauza somnolență.
Așadar, acum știi care sunt aliații tăi naturali pentru a combate simptomele menopauzei. Menopauza este o perioadă normală a vieții, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să suferi în tăcere. Încearcă soluțiile de mai sus pentru o viață sănătoasă și echilibrată.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Stojanovska, L., Brooks, N., & Ashton, J. (2009). The use of Lepidium meyenii (Maca) on hormone profile and sypmtoms in postmenopausal women. International Journal of Gynecology and Obstetrics, 107, S349–S350. https://doi.org/10.1016/S0020-7292(09)61273-X
- Rogers, P. J., Smith, J. E., Heatherley, S. V., & Pleydell-Pearce, C. W. (2008). Time for tea: Mood, blood pressure and cognitive performance effects of caffeine and theanine administered alone and together. Psychopharmacology, 195(4), 569–577. https://doi.org/10.1007/s00213-007-0938-1
- Bayles, B., & Usatine, R. (2009, December 15). Evening primrose oil. American Family Physician. American Academy of Family Physicians. https://doi.org/10.1136/bmj.309.6966.1437a
- Messina, M. (2014). Soy foods, isoflavones, and the health of postmenopausal women. In American Journal of Clinical Nutrition (Vol. 100). American Society for Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.113.07146
- Bent, S., Padula, A., Moore, D., Patterson, M., & Mehling, W. (2006, December). Valerian for Sleep: A Systematic Review and Meta-Analysis. American Journal of Medicine. https://doi.org/10.1016/j.amjmed.2006.02.026
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.