Creionul sau tușul de ochi: care este cea mai bună opțiune?
Creionul sau tușul de ochi este un produs cosmetic esențial în trusa de machiaj, pentru că oferă expresivitate ochilor. Care este cea mai bună opțiune pentru a obține rezultate impecabile și de durată?
Multe dintre produsele convenționale conțin conservanți și parfumuri, dar piața oferă și opțiuni complet organice, pe care pielea sensibilă le apreciază.
Creionul sau tușul de ochi este ideal pentru a defini, amplifica sau dramatiza aspectul, putând fi combinat cu farduri, sclipici și iluminatoare. Dacă ambele îndeplinesc aceeași funcție, care este cel mai bun: creionul sau tușul de ochi?
Creionul sau tușul de ochi: instrument cheie în machiaj
A da culoare conturului ochilor folosind tuș lichid sau creion nu este o tendință nouă; este o tehnică folosită de mult timp, dar produsele au fost îmbunătățite pentru a facilita aplicarea.
Creionul sau tușul de ochi pigmentează pleoapele și evidențiază genele. Este nevoie de o manipulare confortabilă și adecvată, pentru a evita incidentele într-o zonă delicată precum conturul ochilor.
Revista Offarm precizează faptul că varianta lichidă are agenți de colorare similari cu cei ai rimelului și substanțe filmogene care creează o peliculă elastică pe piele pentru o fixare mai bună. La rândul lor, creioanele au suficientă grăsime pentru a fi distribuite fin și uniform.
Descoperiți: Machiajul hipoalergenic: care sunt avantajele sale?
Ce beneficii are tușul de ochi?
Tușul de ochi oferă o linie intensă și precisă. Pensulele au vârf fin; lichidul este depozitat în flacoane asemănătoare cu cele folosite pentru lacul de unghii. Faceți un test înainte de utilizare, deoarece unele ingrediente pentru fixarea pigmenților pot afecta ochii sensibili.
Aplicarea tușului de ochi necesită practică și, în principiu, mai multă muncă. Consistența produsului și necesitatea de a manipula o pensulă aproape de ochi îngreunează procesul de aplicare.
Creați dungi scurte și rapide, astfel încât produsul să nu curgă. Stăpânirea tehnicii stă în obișnuință; cu cât folosiți mai des tușul, cu atât rezultatul va fi mai bun.
Acest produs rezistă mult timp, chiar și pe pielea grasă. Există și produse rezistente la apă, dar sunt mai greu de eliminat.
În general, tușul de ochi se folosește pentru a contura pleoapa superioară; nu se folosește pe linia lacrimală, deși nu există nicio contraindicație, atât timp cât stăpâniți tehnica de aplicare.
La început, marcarea punctelor pe pleoapă și apoi unirea lor ajută la orientarea liniei de tuș.
Beneficiile creionului de ochi
La prima vedere, creioanele pentru ochi par a fi creioane pentru scris și desenat, dar mina lor este cremoasă. Acest tip de creion este mai ușor de aplicat.
Acest tip de creion de ochi este perfect pentru machiajul de zi, deoarece vă permite să încercați mai multe stiluri. Dacă apare o eroare în timpul conturării, puțină apă micelară este suficientă pentru a șterge creionul și a o lua de la capăt.
Descoperiți: Ce este visagismul și de ce este important pentru machiaj?
Intensitatea culorii este determinată de numărul de aplicări succesive. Pe pielea grasă, consistența uleioasă a anumitor creioane este contraproductivă, deoarece poate distruge machiajul. Pentru acest tip de piele, alegeți tușurile rezistente la apă.
Termenul de valabilitate al creioanelor este mai lung decât cel al versiunilor lichide. Creionul este bun până la un an, însă lichidele expiră în 6 luni.
Creioanele pentru ochi sunt mai practice pentru linia lacrimală; în plus, sunt utile pentru machiajul smokey eyes.
Deci, creionul sau tușul de ochi?
Atunci când alegeți între creion și tuș pentru ochi, amintiți-vă principalele caracteristici. Primul lucru ce contează este îndemânarea. În cazul creioanelor, acestea funcționează perfect pentru persoanele care nu au prea multă experiență.
Un alt factor important este formularea cosmeticelor, așa că optați pentru cea cu cel mai mic impact negativ asupra pielii. Mulți dintre coloranții folosiți în producție conțin parafenilendiamină și alți alergeni.
După cum a raportat Asociația Spaniolă a Optometriștilor, este indicat să consultați medicul cu privire la alternativele de machiaj mai puțin agresive pentru zona ochilor, pentru a evita alergiile, lacrimile, edemele și conjunctivita.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Bonet R, Garrote A. Belleza y cuidado de los ojos. Offarm. Vol. 25. Núm. 11. pp. 50-54. España; 2006. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-belleza-cuidado-ojos-13096630
- La parafenilendiamina. Fundación Piel Sana. Academia Española de Dermatología y Venereología. España; 2017. https://aedv.fundacionpielsana.es/wikiderma/parafenilendiamina/
- ¿Qué maquillaje de ojos usar? Sin dañar tu visión. Asociación Española de Optometristas Unidos. España; 2021. https://optometristas.org/noticias/que-maquillaje-de-ojos-usar-sin-danar-tu-vision
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.