20 de tipuri de pensule de machiaj
 

20 de tipuri de pensule de machiaj

Iluminarea, conturarea și corectarea sunt doar câteva tehnici de machiaj care necesită pensulele potrivite. Ai un kit complet cu mai multe tipuri de pensule de machiaj?
20 de tipuri de pensule de machiaj

Ultima actualizare: 20 noiembrie, 2022

Există mai multe tipuri de pensule care nu pot lipsi din trusa de machiaj. Nu trebuie să fii specialist pentru a le folosi, atât timp cât le mânuiești în mod corespunzător. Deoarece există atât de multe tipuri de pensule de machiaj, de multe ori apare confuzia. Pentru a putea profita din plin de beneficiile lor, îți prezentăm un ghid despre funcțiile fiecărei pensule de machiaj!

Ce sunt pensulele de machiaj?

Pensulele de machiaj sunt instrumente care asigură o acoperire mai bună și simplifică aplicarea produselor cosmetice. Acestea au un mâner realizat din rășină, plastic sau lemn pentru o manevrare confortabilă.

Esența acestor instrumente de machiaj se află în peri, care servesc ca vehicul pentru a transfera produsul pe piele. În funcție de aranjarea și densitatea perilor, se poate ajunge în orice punct de pe față.

Dacă folosești pensulele potrivite, obții un machiaj perfect. În plus, pensulele reprezintă instrumente esențiale în cazuri particulare, precum tehnicile corective. Datorită preciziei lor, vei ascunde mai bine imperfecțiunile pielii, cum ar fi hiperpigmentarea, acneea și cicatricile.

Tipuri de pensule de machiaj

Fie că alegi un set complet sau doar câteva produse de bază, ceea ce trebuie să faci este să cumperi pensule de machiaj de calitate.

Un secret pentru selectarea celor mai bune instrumente este să știi cum sunt clasificate; clasificarea depinde de mărime, materialul de fabricație, finisajul pe care îl oferă și lungimea perilor. Pe baza acestor caracteristici, există mai multe tipuri de pensule de machiaj.

Beauty blenderul nu se încadrează în categoria pensulelor, deși este un instrument important în machiaj.

1. Mică

Aceste pensule se folosesc în jurul ochilor, nasului și buzelor. Sunt concepute pentru zone care au nevoie de multă precizie. În aceste zone, nu este nevoie de prea mult produs.

2. Medie

Aceste instrumente de machiaj sunt făcute pentru zone intermediare, cum ar fi pomeții.

3. Mare

Volumul este necesar în zonele care necesită o acoperire mare. Aceste pensule sunt utile pentru pudre, baze și BB cream.

Pensulă de machiaj
Dimensiunea pensulei permite finisajele fine sau acoperirea rapidă a suprafețelor mari.

4. Cu peri naturali

Perii sunt din păr de animale. Sunt mai moi și sunt recomandați pentru pudre.

5. Cu peri sintetici

Înlocuiesc produsele de origine naturală și rezistă mai mult. Fundația pentru Sfaturi și Acțiuni în Apărarea Animalelor evidențiază calitatea acestor produse, ele fiind antibacteriene și promovând protecția animalelor.

6. Pentru gene

Aceasta este pensula potrivită pentru aplicarea rimelului, a primerelor sau a serurilor.

7. Evantai

Sunt pensule pentru pudrare ușoară; alunecă ușor și previn strângerea machiajului. Marginea este recomandată pentru iluminator și pentru a estompa umbrele de la colțurile ochilor.

8. Rotunjită

Pensulele rotunjite preiau substanțele într-o proporție mică. Sunt adesea folosite pentru pudre și au o acoperire medie. Se folosesc adesea pe obraji.

9. Ascuțită

Sunt instrumente de precizie recomandate pentru mișcări exacte în anumite zone ale feței: de exemplu, corectarea cearcănelor, smokey eyes și conturare.

10. Plată

Aceste pensule asigură o acoperire naturală, deoarece distribuie produsele lichide în mod egal. Se folosesc pentru corectoare și primer.

11. Stufoasă

Acest tip de pensule combină fire naturale și sintetice. Sunt multifuncționale, fiind concepute pentru acoperire ușoară.

12. Limbă de pisică

Capul rotunjit asigură o acoperire puternică. Se folosesc cel mai des pentru corector.

Femeie care se machiază cu o pensulă
Pensulele evantai și cele rotunjite au fost concepute pentru aplicarea pudrelor.

13. Teșită

Pensulele teșite un profil diagonal. Se adresează orbitelor oculare și pomeților.

14. Ovală

Aceste pensule seamănă cu periuțele de dinți: au un cap dens și mătăsos, ideal pentru o acoperire asemănătoare aerografului. Sunt ideale pentru zona ochilor.

15. Lungă

Simplifică mișcările pentru o amestecare impecabilă, mai ales pentru farduri și glitter. Se fac cercuri mici pentru a aplica subtil produsul.

16. Scurtă

Aspectul acestor instrumente de machiaj este compact. Aceste pensule adună o cantitate mai mare de produs, distribuindu-l corespunzător.

17. Pentru buze

Aceste pensule conturează sau colorează buzele. Sunt extrem de fine și ferme, ceea ce permite o mai mare acuratețe.

18. Pentru ochi

Aceste instrumente sunt plate și au păr scurt. Sunt ideale pentru conturul ochilor. Unele sunt teșite, iar altele ascuțite. Cele în formă de creion se încadrează tot în această categorie, fiind potrivite pentru pleoapele superioare și inferioare.

Tipuri de pensule de machiaj pentru ochi
Fardul de ochi necesită precizie în aplicare, așa că pensulele fine sunt obligatorii.

19. Pentru pudra cu protecție solară

Sunt medii și dense și oferă un aspect uniform dacă produsul este aplicat în cercuri.

20. Pentru sprâncene

Aceste instrumente au un capăt teșit pentru a umple sprâncenele. Celălalt capăt are un mic pieptăn pentru aranjarea firelor rebele.

De ce machiajul trebuie aplicat cu pensula?

Pensulele de machiaj pot controla cantitatea de produs aplicată pe piele. Dacă folosești o tehnică bună, obții cu ușurință finisaje naturale, uniforme, fără variații.

Folosirea periilor este ideală și pentru igiena feței. Laboratorul R-Biopharm susține că un număr mare de microorganisme ajunge de pe mâini în produsele cosmetice. Așadar, dacă te machiezi cu degetele, poți transfera bacterii și îți poți îmbolnăvi tenul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.