Cum să creezi o grădină acvatică acasă
O grădină acvatică este o idee grozavă pentru spațiile tradiționale. Unul dintre principalele avantaje este că nu are nevoie de prea multă îngrijire sau sol îmbogățit cu diverse substraturi. De asemenea, nu trebuie să tundeți nimic. Nu este nevoie de mult timp pentru a o întreține, dar amenajarea este ceva mai complexă.
Grădina acvatică are mult verde și prospețime. Cu această ocazie, vom învăța cum să creați o grădină acvatică într-un mod simplu și cu puține elemente.
Ce este o grădină acvatică?
Înainte de a începe crearea grădinii noastre, este important să menționăm câteva caracteristici care o definesc. În primul rând și așa cum indică și numele, este o grădină care este formată în mare parte din apă și floră care poate trăi în acest mediu.
Ideea nu este să faceți un iaz în gradină, pentru că acesta ar necesita folosirea a mulți litri de apă, ceea ce ar afecta resursele disponibile în zonă. Ne vom concentra pe idei mai mici.
Este nevoie de o bază și material organic și anorganic pentru a genera propriul ecosistem. Vom combina plante, roci, trunchiuri și faună, în funcție de mărimea spațiului.
În plus, putem folosi și iluminat submersibil, substraturi și alte decorațiuni. Accesoriile și animalele acvatice vor fi incluse doar dacă doriți să creați o grădină de dimensiuni mari.
Recomandăm: Cum cureți un acvariu în mod simplu
De ce aveți nevoie pentru a vă crea propria grădină acvatică?
După cum am menționat deja, realizarea unei grădini cu aceste caracteristici nu necesită expertiză în domeniu. Este important să luați în considerare câteva aspecte.
Odată ce ați ales spațiul, veți începe să strângeți materialele de care veți avea nevoie. Containerul va varia în funcție de dimensiunea dorită.
Apoi, urmează selecția plantelor acvatice care pot fi submersibile, plutitoare sau scufundate. Mai târziu, vom aminti câteva specii pe care le puteți lua în considerare. Alegeți și materiale non-organice, cum ar fi pietrele și decorațiunile.
Plante speciale pentru grădini acvatice
Există trei tipuri de plante acvatice:
- Cele submersibile sunt cele care își fixează rădăcinile în pământ. Frunzele lor apar la suprafața apei. Ele sunt de un verde intens. Un exemplu clar este pothos.
- Plantele scufundate se dezvoltă sub apă. Printre ele găsim planta sabie sau elodea.
- Speciile plutitoare par să danseze în apă cu libertate absolută și nu au rădăcini prinse în pământ: algele albastre și lotusul sacru.
Va trebui să țineți cont de caracteristicile spațiului în care le veți așeza și de climă. Există specii care au nevoie de temperaturi scăzute pentru a se dezvolta, în timp ce altele preferă apele calde.
Instrucțiuni pas cu pas
Acum că aveți câteva informații despre caracteristicile acestor grădini, să trecem la treabă:
- Dacă veți monta grădina în interiorul casei, optați pentru un recipient din sticlă pentru a putea aprecia plantele în întregime și a descoperi cum cresc. Trebuie să fie un recipient larg, astfel încât plantele să se poată dezvolta bine.
- Dacă doriți să includeți și specii care au nevoie de sol și umiditate, puteți folosi o folie de plastic care va servi drept izolație.
- Trebuie doar să alegeți plantele favorite. Puneți-le în vas și adăugați puțin pământ și apă.
- Când plantele sunt gata, adăugați pietre și bușteni pentru a decora grădina.
Grădina este gata și acum nu mai rămâne decât să o îngrijiți corespunzător.
Îngrijire specială pentru o grădină acvatică
Plantele acvatice care cresc într-un mediu natural primesc nutrienții din apa în care cresc. În cazul unui mediu creat artificial, noi trebuie să fim cei care le oferă ceea ce au nevoie.
Apa pe care o folosim trebuie să fie curată (putem folosi purificatoare) și la o temperatură adecvată. Este important să schimbăm apa o dată pe săptămână pentru a o menține în stare bună.
Reînnoirea apei nu este un detaliu minor, deoarece în climatele calde țânțarii pot prolifera dacă schimbarea nu se face frecvent.
Citiți și: Apa tulbure în acvariu: cum să o curățați?
În ceea ce privește lumina, este esențial ca grădina să primească lumină naturală timp de cel puțin 12 ore pe zi. Dacă doriți, adăugați din când în când îngrășământ pentru plante.
Sperăm să vă puteți amenaja propria grădină acvatică, deoarece este foarte simplă și nu necesită îngrijire specială. Orice loc din casă va arata diferit și va fi plin de viață.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Martínez-de la Puente J, Soriguer R, Figuerola J. ¿A quién pican los mosquitos? Una gota de sangre basta para saberlo. Naturalmente. 2017; 13: 15-18.
- Álvarez, M. (2007). Estanques y jardines acuáticos: una guía esencial para construir estanques, jardines acuáticos, fuentes y cascadas en el jardín. Editorial Albatros.
- Sánchez, E. D. D. (2008). Atlas ilustrado de los jardines acuáticos. Bouteloua, (4), 55.
- Buczacki, S. (1999). Plantas acuáticas(Vol. 6). Ediciones AKAL.
- García-Quintas, A. (2015). Descripción de las colonias reproductivas de aves acuáticas en el Parque Nacional Jardines de la Reina, Cuba/Description of the waterbirds reproductive colonies in the National Park Jardines de la Reina, Cuba. Revista Cubana de Ciencias Biológicas, 4(3), 29-35.
- Bonilla-Barbosa, J. R., & Santamaría, B. (2013). Plantas acuáticas exóticas y traslocadas invasoras. Mendoza y P. Koleff (coords.). Especies acuáticas invasoras en México. Comisión Nacional para el Conocimiento y Uso de la Biodiversidad. México, 223-247.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.