Cauze și tratamente pentru pungile de sub ochi
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Pungile de sub ochi te fac să pari bolnavă și obosită. Care sunt oare cauzele apariției lor și ce măsuri poți lua pentru a le preveni? Descoperă principalele cauze și tratamente pentru pungile de sub ochi!
Pungile de sub ochi nu țin numai de latura estetică. Acestea indică, de asemenea, cât de bine funcționează organele tale interne. În articolul de azi vom vorbi despre cele două tipuri de pungi sub ochi și îți prezentăm câteva tratamente naturiste eficiente.
Înfrumusețează-ți chipul și îmbunătățește-ți sănătatea în același timp!
Ce sunt pungile de sub ochi?
În primul rând, trebuie să analizezi pungile de sub ochi pentru a observa dacă există o inflamație sau este vorba pur și simplu despre o zonă mai închisă la culoare (cearcăne). În acest fel, îți poți da seama ce tratament este indicat să folosești și ce organ intern trebuie îngrijit mai bine.
Există și remedii naturale eficiente împotriva oricăruia dintre cele două tipuri de pungi sub ochi, pe care ți le prezentăm în acest articol.
Totodată, este important să observi dacă pungile de sub ochi sunt permanente sau dacă apar doar în anumite zile, după ce consumi în exces anumite alimente sau băuturi. Aceste informații te ajută să previi această problemă și să o tratezi în mod corespunzător.
Tratamente pentru pungile de sub ochi
Dacă pungile de sub ochi par umflate, la fel ca pleoapele, este posibil să suferi de retenție de apă, ceea ce înseamnă că rinichii tăi nu funcționează în mod adecvat. Este posibil să fie o problemă ocazională, apărută după ce consumi multă sare la masă sau una cronică, cauzată de o afecțiune renală.
Dacă apeși pe pungile de sub ochi, vei vedea dacă există un lichid dedesubt, deoarece umflătura va dispărea pentru o secundă, după care va reapărea. Cele mai eficiente tratamente pentru pungile de sub ochi sunt cele care urmăresc să trateze cauza problemei.
Tratament pentru rinichi
Pentru a diminua pungile de sub ochi și a îmbunătăți funcționarea rinichilor, urmează sfaturile de mai jos:
- Aplică pe ochi pliculețe de ceai verde folosite. Le poți ține mai întâi în congelator pentru a te bucura și de beneficiile gheții.
- Odihnește-te puțin cu ochii închiși, pe care ai pus pliculețele de ceai.
- Poți opta, de asemenea, pentru felii de cartof crud sau castravete, pentru a obține același efect.
- Între timp, ai grijă să bei apă suficientă, cel puțin 8 pahare pe zi, între mese.
- Pentru a-ți îmbunătăți funcțiile renale, bea supă de ceapă și țelină și ceaiuri de păpădie și brusture.
- Dacă ai dureri lombare, poți aplica o pătură electrică sau o pungă cu apă fierbinte cu o jumătate de oră înainte de culcare.
Cearcăne
Cearcănele sunt cerculețe vineții, maronii sau chiar negre apărute sub ochi, care indică faptul că suferi de afecțiuni hepatice sau biliare. Le poți acoperi cu produse cosmetice, dar aceasta nu este o soluție pentru tratarea problemei de sănătate care a dus la apariția lor.
Tratament pentru ficat
Pentru a îmbunătăți funcționarea ficatului și a vezicii biliare, ține cont de următoarele recomandări:
- Începe ziua cu o cană de apă caldă amestecată cu zeama unei jumătăți de lămâie.
- Evită grăsimile nesănătoase, cum ar fi prăjelile, produsele de patiserie din comerț, margarina și mezelurile.
- Ia cina devreme și optează pentru alimente ușoare.
- Elimină complet zahărul rafinat din dietă și înlocuiește-l cu miere de albine, stevia, agave, etc.
- Renunță la obiceiuri dăunătoare, cum ar fi fumatul și consumul de alcool.
- Înainte de culcare, bea un ceai din plante medicinale amare (anghinare, boldo, păpădie, armurariu). Poți consuma aceste plante și sub formă de suplimente.
- În fiecare seară, aplică în jurul ochilor câteva picături de ulei de măceșe, masându-le ușor în piele. Acest ulei conține antioxidanți și este revigorant.
Citește și:
Alte tratamente pentru pungile de sub ochi
Există câteva remedii naturale străvechi care ajută atât la diminuarea pungilor de sub ochi inflamate, cât și a cearcănelor. Iată care sunt ele:
- După ce te speli pe față, înainte de a te da cu cremă hidratantă, aplică o loțiune tonică facială cu rozmarin, trandafiri sau hamamelis.
- Protejează-ți zona din jurul ochilor, aplicând loțiune de protecție solară și purtând ochelari de soare.
- În plus, îți recomandăm să înveți câteva tehnici simple pentru a-ți masa pielea din jurul ochilor.
- Dormi pe o pernă bună, deoarece înălțimea la care este poziționată aceasta poate ajuta la prevenirea retenției de apă la nivelul feței.
- În timpul zilei, este recomandat să stai într-o poziție răsturnată pentru a stimula circulația sanguină la nivelul capului.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Alcalde, M. T., & Del Pozo, A. (2001). Despigmentantes (I). Offarm, 20(10), 167-70.
- CARRILLO BRITO, S. I. L. V. A. N. A. (2014). DISEÑO Y ELABORACIÓN DE UN KIT COSMÉTICO A BASE DE ACEITE DE COCO PARA DESHIDRATACIÓN CUTÁNEA EN PERSONAS CON FOTOTIPO DE PIEL VI DE UN GRUPO SOCIAL DE CARCELÉN (Doctoral dissertation, UNIBE). http://repositorio.unibe.edu.ec/bitstream/handle/123456789/21/CARRILLO%20BRITO%20SILVANA%20MARGARITA%201.pdf?sequence=1&isAllowed=y
- Freitag, F. M., & Cestari, T. F. (2007). What causes dark circles under the eyes? Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2165.2007.00324.x
- Friedmann, D. P., & Goldman, M. P. (2015). Dark Circles. Etiology and Management Options. Clinics in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1016/j.cps.2014.08.007
- Kodama, D. H., Gonçalves, A. E. de S. S., Lajolo, F. M., & Genovese, M. I. (2010). Flavonoids, total phenolics and antioxidant capacity: comparison between commercial green tea preparations. Ciência e Tecnologia de Alimentos. https://doi.org/10.1590/S0101-20612010000400037
- LUCIO, G., & MARCELA, S. (2014). Efectos del pepino después de la aplicación de un peeling químico con ácido mandelico en tratamiento de manos pigmentadas en pacientes de 40 años en adelante, en el cantón San Miguel de Bolívar-Provincia Bolívar-Ecuador (Doctoral dissertation, UNIBE).
- Muñiz, I. (2002). Jitomate: incomparable fuente de licopenos. Nutrición Clínica.
- Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2010). Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000313516
- Periago, M. J., Martínez-Valverde, I., Chesson, A., & Provan, G. (2002). Phenolic compounds, lycopene and antioxidant activity in commercial varieties of tomato (Lycopersicum esculentum). Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.1035
- Prieto, J. M. R. (2017). Las antiestéticas ojeras:¿ antes guapa que sencilla?. Enfermería Dermatológica, 11(32), 7-9.
-
Puerta, S. S., Santisteban, M. A. M., Catá, F. D. J. L., González, G. R., & Arias, L. L. (2020) USO DE PLANTAS MEDICINALES EN EL TRATAMIENTO DE LAS INFECCIONES OCULARES. http://cibamanz2020.sld.cu/index.php/cibamanz/cibamanz2020/paper/viewFile/590/352
- Roh, M. R., & Chung, K. Y. (2009). Infraorbital dark circles: definition, causes, and treatment options. Dermatologic surgery, 35(8), 1163-1171. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/j.1524-4725.2009.01213.x
- Rojas Mejía, A. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares. https://ciencia.lasalle.edu.co/cgi/viewcontent.cgi?article=1196&context=optometria
- Villacís Vargas, C. E. (2014). Elaboración y comprobación de la eficacia in vivo de crema humectante con extracto de tomate (Lycopersicum esculentum, Solanáceae) y arazá (Eugenia stipitata, Myrtáceae) (Master’s thesis). https://dspace.ups.edu.ec/bitstream/123456789/7791/1/UPS-QT06406.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.