Remediu ce curăță ficatul, eliminând cearcănele

10 Ianuarie, 2019
Uleiul de măsline împiedică deteriorarea cauzată de oxidare și stimulează detoxifierea naturală a organismului. Zeama de lămâie combate infecțiile și echilibrează nivelul de pH. 

În articolul de azi îți prezentăm un remediu ce curăță ficatul, preparat din numai două ingrediente care facilitează detoxifierea şi oferă și alte beneficii minunate, întrucât ajută la eliminarea cearcănelor.

Ficatul este organul responsabil de eliminarea deșeurilor rămase în sânge, însă pentru a duce la bun sfârșit această sarcină, el are nevoie de anumiți nutrienți care îți îmbunătățesc și starea generală de sănătate.

Pe lângă rolul său în detoxifierea organismului, ficatul îndeplinește și alte funcții importante. Printre acestea se numără: sintetizarea proteinelor, secreția de hormoni și menținerea unui metabolism sănătos.

Te-ar putea interesa și:

3 remedii naturiste pentru detoxifierea ficatului

Din fericire, dacă adopți anumite obiceiuri sănătoase și apelezi la o serie de remedii naturale, poți stimula detoxifierea ficatului, asigurând funcționarea sa optimă.

Citește în continuare pentru a afla despre ce este vorba!

Tratament natural ce curăță ficatul și elimină cearcănele

Acest tonic detoxifiant se prepară din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Aceste două ingrediente au efecte pozitive asupra întregului organism.

Datorită conținutului bogat de antioxidanți și de compuși ce distrug toxinele, acest remediu simplu elimină deșeurile din corp și îmbunătățeşte aspectul pielii, eliminând cearcănele care te fac să pari mai bătrână decât ești în realitate.

Pentru a înțelege mai bine de ce această combinație este atât de eficientă pentru curățarea ficatului, vom enumera beneficiile oferite de ficare ingredient.

Remediu ce curăță ficatul cu ule de măsline

Remediu ce curăță ficatul cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este o grăsime sănătoasă ce ocupă un loc fruntaș în dieta mediteraneană. De-a lungul anilor, acesta a devenit o opțiune de top pentru persoanele care vor să adopte un stil de viață sănătos.

Acizii grași esențiali și compușii antiinflamatorii din uleiul de măsline îmbunătățesc sănătatea inimii și a ficatului.

Uleiul de măsline are un conținut bogat de antioxidanți, vitamine și minerale. Acesta luptă împotriva efectelor radicalilor liberi și stimulează eliminarea deșeurilor din organism, prevenind îmbolnăvirea.

Remediu ce curăță ficatul și elimină cearcănele cu zeamă de lămâie

Remediu ce curăță ficatul cu zeamă de lămâie

Proprietățile detoxifiante ale lămâii sunt cunoscute de veacuri întregi. Tocmai de aceea acest fruct este folosit în lumea întreagă ca supliment nutritiv pentru a preveni numeroase probleme de sănătate.

Lămâia conține foarte mulți nutrienți importanți, printre care:

 • Acid citric
 • Calciu
 • Potasiu
 • Magneziu
 • Vitamina C
 • Bioflavonoide
 • Pectină
 • Limonină

Toate acest substanțe întăresc sistemul imunitar, ajutând la prevenirea infecțiilor cauzate de virusuri și bacterii.

În plus, lămâia conține antioxidanți importanți care, la fel ca în cazul uleiului de măsline, neutralizează efectele radicalilor liberi și împiedică deteriorarea celulelor, stimulând regenerarea lor.

Te-ar putea interesa și:

Cea mai bună dietă pentru curățarea ficatului

Mai mult, datorită acidității sale ridicate, lămâia îmbunătățește digestia și favorizează eliminarea excesului de apă și a deșeurilor din organism.

Remediu ce curăță ficatul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie

Remediu ce curăță ficatul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie

Cel mai mare avantaj în cazul acestei detoxifieri este faptul că ai deja ingredientele în bucătărie!

Urmează acest tratament timp de o lună, de până la trei ori pe an. În timpul curei de detoxifiere, adaugă în meniul tău obișnuit multe fructe, legume și cereale integrale. 

Ingrediente

 • 2 linguri de ulei de măsline (32 g)
 • 1 lingură de zeamă de lămâie (10 ml)

Cum procedezi?

 • Amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie și consumă tratamentul pe stomacul gol.
 • Bea apoi un pahar cu apă caldă și așteaptă 30 de minute înainte să servești micul dejun.

Ține minte!

Ficatul joacă un rol esențial în menținerea sănătății organismului, drept pentru care este important să renunți la anumite obiceiuri care îl afectează.

Îți reamintim faptul că alcoolul și fumatul au un efect negativ puternic asupra ficatului. În plus, o dietă bogată în grăsimi, expunerea la factorii poluanți din mediu și consumul de droguri pot deteriora grav acest organ.

În concluzie, toți suntem expuși într-o anumită măsură la factori care duc la acumularea toxinelor în organism, drept pentru care o cură de detoxifiere ca cea descrisă mai sus și adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos sunt condiții esențiale pentru bunăstarea organismului.

 • Alarcón de la Lastra, C., Barranco, M. D., Motilva, V., & Herrerías, J. M. (2001). Mediterranean diet and health: biological importance of olive oil. 1. https://doi.org/10.2174/1381612013397654
 • Shefalee K. Bhavsar, Paulomi Joshi, Mamta B. Shah & D.D. Santani (2007) Investigation into Hepatoprotective Activity of Citrus limon., Pharmaceutical Biology, 45:4, 303-311, DOI: 10.1080/13880200701214995
 • Zhou, T., Zhang, Y. J., Xu, D. P., Wang, F., Zhou, Y., Zheng, J., … Li, H. Bin. (2017). Protective effects of lemon juice on alcohol-induced liver injury in mice. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2017/7463571