Cum se prepară siropul de grenadine acasă și 3 moduri de utilizare
 

Cum se prepară siropul de grenadine acasă și 3 moduri de utilizare

Vă vom învăța cum să pregătiți una dintre cele mai folosite băuturi din lumea cocktailurilor: siropul de grenadine. Este o opțiune naturală fără aditivi.
Cum se prepară siropul de grenadine acasă și 3 moduri de utilizare
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Siropul de grenadine se prepară acasă într-un mod simplu. Pentru a obține un rezultat final bun, este necesar să folosiți rodii proaspete, deși se poate folosi și sucul de fructe. Desigur, varianta de casă va avea caracteristici organoleptice mult superioare celei industriale.

Înainte de a începe, trebuie să subliniem necesitatea reducerii prezenței sucurilor ultraprocesate în alimentație. Deși este adevărat că trebuie să fim atenți și la cele de casă, cele care sunt cumpărate din supermarket tind să aibă și mai multe zaharuri adăugate.

Cum se prepară siropul de grenadine acasă

Pentru a pregăti acasă un sirop de grenadine rafinat, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1/2 cană suc de rodie
  • Sucul unei jumătăți de lămâie verde
  • 1 cană de zahăr

În ceea ce privește zahărul, se poate folosi orice tip. Poate fi alb, de tip rafinat sau brun sau chiar panela.

Instrucțiuni pas cu pas

Trebuie să începeți prin a amesteca sucul de rodie și zahărul într-o oală mică. Aceasta se pune pe foc și rezultatul se fierbe până când zaharul este complet dizolvat.

Toate acestea trebuie făcute la foc mic pentru a evita arderea sau lipirea de fundul oalei. După ce o parte din apă s-a evaporat și consistența a devenit groasă, adăugați sucul de lămâie verde, care va împiedica oxidarea.

Puneți siropul de grenadine într-o sticlă de sticlă. Se poate păstra în frigider timp de o lună.

Rodie proaspătă

Cocktail-uri cu sirop de grenadine

Siropul de grenadine este adesea folosit pentru a face diverse cocktail-uri. Deși consumul de alcool nu este recomandat, există și versiuni de care se pot bucura toți membrii familiei.

1. Shirley Temple

Pentru a face aceasta rețetă, trebuie să puneți gheață pisată într-un pahar înalt. Apoi, adăugați 7,5 mililitri de suc de grenadine și aceeași cantitate de suc de lămâie.

Turnați bere de ghimbir și amestecați bine. Pentru a termina, puneți câteva cireșe pe o scobitoare și serviți.

Rețineți că ghimbirul este unul dintre cele mai benefice condimente pentru sănătate. Are putere antioxidantă și antiinflamatoare și ajută la realizarea homeostaziei.

2. Roy Rogers

În acest caz, va trebui să puneți gheață pisată într-un pahar înalt pentru a adăuga ulterior 7,5 mililitri de sirop de grenadine, împreună cu cola. Decorați la final cu o cireașă. Vorbim despre o combinație care concentrează o cantitate mare de zahăr simplu, așa că trebuie consumată cu moderație. Acest ingredient este capabil să afecteze sănătatea metabolică, potrivit unui studiu publicat în Current Diabetes Reports.

3. Gin Daisy

Vă vom învăța cum să pregătiți un cocktail cu alcool. Amintiți-vă că aportul de alcool ar trebui să fie foarte limitat, deoarece este dăunător sănătății pe termen lung. Acest lucru este dovedit de o cercetare publicată în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare. În orice caz, consumul acestuia într-un mod ocazional nu va provoca daune.

Trebuie să începeți prin a umple un shaker cu gheață pisată. Apoi, adăugați 50 de mililitri de gin, 10 mililitri de suc de lămâie și puțin sirop de grenadine.

Se agită bine totul și se toarnă într-un pahar plin cu gheață. La final, adăugați puțin sifon și decorați cu o felie de lămâie și o frunză de mentă.

Cum se prepară siropul de grenadine pentru cocktailuri

Faceți sirop de grenadine acasă

Este ușor să faceți acasă sirop de grenadine. Este o rețetă fără aditivi artificiali, spre deosebire de omologii care sunt comercializați în marile supermarketuri. Asta nu înseamnă că poate fi consumat zilnic, dar calitatea sa este superioară.

Atunci când obiectivul este menținerea sănătății de-a lungul anilor, anumite obiceiuri corecte sunt vitale. Printre acestea se numără practicarea activității fizice în mod regulat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Kiyama R. (2020). Nutritional implications of ginger: chemistry, biological activities and signaling pathways. The Journal of nutritional biochemistry86, 108486. https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2020.108486
  • Yoshida, Y., & Simoes, E. J. (2018). Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Current diabetes reports18(6), 31. https://doi.org/10.1007/s11892-018-1004-6
  • Peng, B., Yang, Q., B Joshi, R., Liu, Y., Akbar, M., Song, B. J., Zhou, S., & Wang, X. (2020). Role of Alcohol Drinking in Alzheimer’s Disease, Parkinson’s Disease, and Amyotrophic Lateral Sclerosis. International journal of molecular sciences21(7), 2316. https://doi.org/10.3390/ijms21072316

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.