Exerciții pentru tonifierea picioarelor în scurt timp - Doza de Sănătate
 

Exerciții pentru tonifierea picioarelor în scurt timp

Dacă vrei să îți tonifiezi picioarele, trebuie să te concentrezi asupra exercițiilor cardiovasculare. Poți începe cu un antrenament de câteva minute pe zi, mărind durata pe măsură ce capeți mai multă rezistență. 
Exerciții pentru tonifierea picioarelor în scurt timp
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Dacă vrei să elimini grăsimea dintr-o anumită parte a corpului, trebuie să cauți anumite exerciții specifice care te-ar putea ajuta, deoarece alimentația și activitățile fizice generale nu sunt de ajuns. Astăzi, îți venim în ajutor cu un set de exerciții pentru tonifierea picioarelor care ard, totodată, grăsimea de pe coapse și gambe.

Tonifierea picioarelor cu ajutorul exercițiilor fizice

Exerciții pentru tonifierea picioarelor care ard grăsimea

Exercițiile fizice propuse mai jos elimină grăsimea și tonifiază musculaturaAstfel, picioarele tale vor deveni mai suple și mai ferme.

Curele de slăbire în combinație cu un stil de viață sedentar pot reduce grăsimea nedorită, însă mușchii se pot lăsa. Din acest motiv, cea mai bună soluție este să adopți o dietă echilibrată și să practici activități fizice adecvate.

Exerciții cardiovasculare sau de forță?

Când vine vorba de alegerea celor mai eficiente exerciții fizice, trebuie să ții cont de obiectivul tău.

 • Dacă ai picioarele subțiri și vrei să îți întărești musculatura, trebuie să te concentrezi asupra exercițiilor de forță, cu greutăți și benzi elastice.
 • În schimb, dacă vrei să slăbești la picioare, trebuie să optezi pentru un antrenament cardiovascular. Exercițiile cardio și cele aerobice antrenează inima și plămânii și stimulează transpirația, arderea grăsimilor și consumul de energie.

Exerciții pentru tonifierea picioarelor

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva exerciții care ajută la arderea grăsimilor în general, dar mai ales în zona picioarelor. Poți opta pentru unul singur sau poți combina mai multe, întrucât toate sunt eficiente.

La început, poți simți că obosești foarte repede, întrucât exercițiile executate îți testează rezistența. Însă dacă optezi pentru un antrenament scurt căruia îi mărești treptat durata, rezultatele vor fi vizibile în doar câteva săptămâni.

1. Dansul

Dansul pe lista de exerciții pentru tonifierea picioarelor

Dacă îți place să dansezi, nu trebuie să te străduiești să cauți exerciții pentru tonifierea picioarelor. Practicat de trei ori pe săptămână, dansul reduce grăsimea acumulată pe talie, coapse și gambe. 

Există mai multe stiluri de dans care ți-ar putea fi de ajutor: dans de societate, aerobic, zumba, samba, dans din buric… În ziua de azi, există și activități care combină dansul cu artele marțiale, înotul sau alte sporturi și discipline. Cel mai important este să optezi pentru ceea ce îți face plăcere.

2. Săritul corzii

Exerciții pentru tonifierea picioarelor precum săritul corzii

Săritul corzii este o activitate distractivă care arde multe calorii într-o perioadă scurtă de timp. În plus, acest exercițiu te ajută să îți dezvolți capacitatea de coordonare și echilibrul și să combați stresul.

Doar 10 minute de sărit coarda te ajută să arzi la fel de multe calorii ca o jumătate de oră de alergat.

În plus, săritul corzii antrenează aproape întreg corpul, așadar merită să practici acest exercițiu o dată pe săptămână.

 • Pentru început, poți sări timp de un minut, făcând apoi o pauză de un minut.
 • Continuă alternanța între aceste intervale de mișcare și odihnă timp de 10 minute.

3. Joggingul

Joggingul pe lista de exerciții pentru tonifierea picioarelor

Dacă îți place să alergi, joggingul poate fi cea mai bună opțiune când vine vorba de exerciții pentru tonifierea picioarelor. Poți alerga în parc, pe stradă, în sala de fitness sau pe o pistă special amenajată. Poți încerca această activitate chiar și pe plajă.

Joggingul este foarte sănătos. Însă este important să menții o postură adecvată, să respiri corect și să faci întinderi pentru a evita leziunile.

4. Mini trambulina

Mini-trambulina a devenit foarte populară în sălile de fitness. Aceasta îți permite să încerci mai multe tipuri de exerciții și dansuri în timp ce sari.

Săritul pe trambulină este distractiv, ajută la arderea multor calorii și previne leziunile. 

 • Poți practica acest exercițiu în sala de fitness sau chiar acasă, întrucât mini-trambulinele nu sunt foarte scumpe.
 • Pune-ți muzica preferată pe fundal și sari pe trambulină timp de 5, 10 sau 15 minute pe zi. Vei începe să transpiri după doar câteva minute.

5. Urcatul scărilor

Exerciții pentru tonifierea picioarelor precum urcatul scărilor

Dacă nu ai timp să mergi la sală sau nu te încântă ideea, urcatul scărilor poate fi unul dintre cele mai bune exerciții pentru tonifierea picioarelor și arderea caloriilor. Pentru a obține efectele dorite, trebuie să practici această activitate cel puțin 15 minute pe zi.

Poți încerca să combini urcatul și coborâtul scărilor, întrucât cele două mișcări antrenează mușchi diferiți. Cu toate acestea, dacă ai greutăți mari de cărat sau dacă nu porți o încălțăminte adecvată, este mai bine să ocolești scările.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Bishop, D. (2003). Warm up II: Performance changes following active warm up and how to structure the warm up. Sports Medicine.
 • Cantieri, F. P., Gomes de Barros, M. V., Aires de Arruda, G., Gome, A. C., & Marques Aranha, Á. C. (2019). Metodología de entrenamiento aeróbico utilizado por profesionales de fitness. Cuerpo, Cultura y Movimiento9(1), 55–77.
 • Gray, S. C., Devito, G., & Nimmo, M. A. (2002). Effect of active warm-up on metabolism prior to and during intense dynamic exercise. Medicine and Science in Sports and Exercise34(12), 2091–2096.
 • Noonan, T. J., & Garrett Jr, W. E. (1999). Muscle strain injury: diagnosis and treatment. The Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons7(4), 262–269.
 • Safran, M. R., Seaber, A. V., & Garrett, W. E. (1989). Warm-Up and Muscular Injury Prevention An Update. Sports Medicine.
 • Willis, L. H., Slentz, C. A., Bateman, L. A., Shields, A. T., Piner, L. W., Bales, C. W., … Kraus, W. E. (2012). Effects of aerobic and/or resistance training on body mass and fat mass in overweight or obese adults. Journal of Applied Physiology113(12), 1831–1837.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.