Ghid complet pentru a scăpa de purici din casă
 

Ghid complet pentru a scăpa de purici din casă

Deoarece căldura și săpunul fac minuni pentru a ucide puricii din casă, poți folosi un dispozitiv de curățat cu abur sau un aspirator.
Ghid complet pentru a scăpa de purici din casă

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Aceste insecte mici, care se înmulțesc rapid, nu sunt ușor de controlat. De aceea, trebuie să acționați rapid pentru a scăpa de purici din casă și a preveni reapariția acestora.

De cele mai multe ori, puricii vin în casă pe animalele de companie. Chiar dacă nu aveți câini sau pisici, puricii se lipesc ușor de haine și pantofi. Dar nu vă faceți griji! Există mai multe opțiuni care vor fi de mare ajutor pentru a pune capăt acestei probleme.

Ghid complet pentru a scăpa de purici din casă

1. Curățați cu un aspirator

Aspirarea podelelor, a saltelelor și a tapițeriei din casă este o modalitate foarte eficientă de a scăpa de purici. Crăpăturile și spațiile mici sunt ascunzătoarea preferată a acestor insecte.

2. Spălați lenjeria de pat

Igiena joacă un rol foarte important în eliminarea puricilor din casă. Mai întâi, spălați cearceafurile și orice lenjerie de pat care aparține animalului de companie cu apă fierbinte și detergent. Puneți apoi rufele în uscător la temperatură ridicată și uscați-le și la soare.

Luați în considerare înlocuirea lenjeriei de pat vechi cu altele noi dacă infestarea cu purici este severă.

Haine puse la uscat
Uscarea la soare este o metodă eficientă de a ucide puricii după spălarea cu apă fierbinte.

3. Folosiți un aparat de curățare cu abur

Căldura și detergentul sunt cei mai buni prieteni când vine vorba de a lupta împotriva puricilor în orice etapă a vieții lor. De aceea, un truc de curățare pe care îl puteți pune în practică pentru a elimina acest dăunător este să folosiți un aparat de curățat cu aburi pentru covoare, tapițerie și chiar patul animalului de companie.

4. Folosiți substanțe chimice

Puteți scăpa de purici din casă folosind insecticide sau tratamente chimice. Dar este esențial să fiți foarte atenți, deoarece sunt toxice pentru oameni, animale de companie și mediu.

Prin urmare, atunci când utilizați produse chimice, luați în considerare următoarele sfaturi:

  • Alegeți insecticide care servesc la uciderea puricilor adulți, precum și a ouălor, a larvelor și a pupelor acestora.
  • Utilizați un produs cu aerosoli în loc de spray, deoarece îl puteți pulveriza în locuri specifice din casă.
  • Aplicați produsul cu mănuși și fără compania altor persoane sau animale de companie.
  • Așteptați ca insecticidul să se usuce înainte de a intra în contact cu suprafața sau încăperea în care a fost aplicat.

5. Aplicați remedii naturale

Există remedii naturale care sunt o opțiune ieftină și mai puțin abrazivă decât produsele chimice. Se remarcă următoarele:

  • Oțet alb sau de mere combinat cu apă. Acest amestec este ideal pentru curățarea podelelor și îndepărtarea puricilor.
  • Plante aromatice pe ușile sau ferestrele casei: lavandă, busuioc, mușețel sau mentă. De asemenea, acest remediu vă ajută să oferiți o aromă plăcută încăperilor.
  • Ulei de măsline cu lavandă ca repelent. Trebuie doar să combinați 10 picături de ulei de lavandă cu 2 linguri de ulei de măsline și o jumătate de litru de apă și să puneți soluția într-o sticlă cu pulverizator.
Câmp de lavandă
Lavanda poate respinge diverse insecte, inclusiv puricii.

6. Truc cu lumânări pentru a scăpa de purici din casă

O modalitate foarte ingenioasă de a ucide puricii este să-i atrageți cu o lumânare. Este foarte simplu!

Mai întâi, puneți apă și 40 ml de săpun într-un recipient. Apoi, așezați lumânarea în centru. Stingeți lumina în cameră și, încetul cu încetul, puricii vor merge la lumina lumânării, căzând în lichid.

În cazul în care aveți mulți purici acasă, repetați acest procedeu timp de câteva zile. În mod similar, plasați recipientul lângă animalul de companie, dar nu la îndemâna acestuia.

Scăpați rapid de puricii din casă!

Este de mare importanță să eliminați rapid puricii din locuință, deoarece aceștia pot răspândi boli și paraziți atât la oameni, cât și la animalele de companie.

De fapt, mușcăturile provoacă înroșirea pielii, infecții, reacții alergice și apariția ciumei bubonice. Riscul de dermatită, tifos și boala zgârieturii de pisică este o altă îngrijorare.

Este clar că puricii reprezintă un pericol pentru toată lumea din casă. De aceea, trebuie să-i exterminați rapid!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.