8 greșeli de evitat când parfumezi casa
 

8 greșeli de evitat când parfumezi casa

Îți place să stai în camere care miros bine și nu dăunează sănătății? Nu face greșelile pe care le vom semnala mai jos!
8 greșeli de evitat când parfumezi casa
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Ai intrat vreodată într-un loc care mirosea grozav și te-ai simți ca și cum ai fi într-un spațiu frumos? Sau, dimpotrivă, locurile cu mirosuri urâte te fac să vrei să fugi? Simțul mirosului este foarte puternic și important. Din acest motiv, în acest articol, îți vom arăta câteva sfaturi și greșeli pe care nu ar trebui sa le faci când îți parfumezi casa.

Deși nu este atât de evident, mirosul este un factor fundamental pentru a crea un mediu plăcut. Deși nu se vede, așa cum se întâmplă cu decorul și mobilierul, afectează modul în care sunt percepute locurile. De fapt, aromele ajută la schimbarea senzației și a emoțiilor.

În continuare, vom vorbi despre anumite erori și comportamente pe care ar trebui să le eviți atunci când îți parfumezi casa.

8 greșeli de evitat când parfumezi casa

1. Nu deschizi ferestrele

Este esențială o schimbare importantă a aerului. Acest lucru face ca mirosurile găsite în interior să nu fie reținute pentru mult timp.

De aceea, este esențial să ai o rutină de deschidere a ferestrelor, cel puțin 15 minute pe zi. De asemenea, asigură-te că locuința are o bună ventilație.

Femeie care deschide geamul

2. Neglijezi mirosurile din bucătărie

Bucătăria este un loc care își schimbă mirosul toată ziua. Aromele care vin de acolo pot fi delicioase și pot stârni pofta celor care sunt acasă.

Cu toate acestea, pot exista și mirosuri neplăcute, mai ales când acestea apar departe de ora mesei. Prin urmare, este esențial să folosești hota.

3. Nu ai un bun management al gunoiului

Este evident că gunoiul este o sursă de mirosuri neplăcute. Prin urmare, gestionarea corectă a acestuia este esențială pentru a preveni mirosul urât al casei.

În plus, este esențial să eviți prezența dăunătorilor sau condițiile precare de sănătate. Pentru aceasta, nu lăsa gunoiul să se acumuleze în interiorul casei. În plus, atunci când gestionezi deșeurile organice, folosește materialele adecvate.

4. Amesteci multe arome

Este obișnuit ca oamenii să aibă mai multe odorizante în aceeași casă. Totuși, acest lucru poate fi contraproductiv, deoarece spațiile pot deveni greu de locuit dacă parfumurile se amestecă.

De asemenea, atunci când vine vorba de a da un miros casei, folosește parfumuri care nu sunt foarte dulci sau puternice. În acest fel, mediul este confortabil și nu sufocant.

Totuși, poate fi o greșeală să folosești același odorizant timp de mai multe luni, deoarece, în timp, parfumul acestuia nu mai este perceput. Este bine să variezi, dar să nu amesteci.

5. Folosești produse nesănătoase

Anumite produse parfumate au componente care sunt dăunătoare sănătății. De fapt, multe dintre ele pot fi cancerigene sau pot agrava afecțiuni precum astmul.

O investigație efectuată de Colegiul Regal al Medicilor privind impactul poluării aerului asupra ființelor umane a descoperit că anumite elemente odorizante (esențe, lumânări sau bețișoare de tămâie) sunt potențiale surse de poluare în locuințe. Atunci când interacționează cu alte elemente, precum focul sau ozonul, eliberează substanțe toxice.

6. Neglijezi animalele de companie

Animalele pot dezvolta mirosuri neplăcute. Cu toate acestea, atunci când percepem același miros mult timp, avem tendința de a nu-l mai simți.

Oamenii se obișnuiesc cu mirosul animalelor lor de companie. Cu toate acestea, atunci când cineva intră în casă, poate observa mirosul.

În acest sens, trebuie să avem în vedere că animalele de companie trebuie să fie spălate și curate. De fapt, aceste acțiuni garantează și o sănătate mai bună pentru animal.

De asemenea, este necesar să le speli frecvent jucăriile, recipientele cu alimente, păturile și patul. Curățarea părului de pe canapele, covoare sau paturi este imperativă.

Probleme când parfumezi casa

7. Acoperi mirosurile

Încercarea de a masca un miros cu altul este o decizie fatală. Dacă ai o sursă de miros neplăcut în casă, cum ar fi o țeavă deteriorată sau umiditate, ceea ce ar trebui să faci este să rezolvi problema. Dacă încerci să maschezi un miros urât cu un miros frumos, amestecul nu va fi unul bun.

8. Uiți să cureți textilele

Textilele trebuie și ele curățate des. La fel ca și restul suprafețelor din casă, țesăturile acumulează murdărie. În consecință, vor avea mirosuri neplăcute.

Alege dispozitivul care se potrivește cel mai bine ca să-ți parfumezi casa

Există o mare varietate de gadget-uri pentru a parfuma casa, așa că poate fi dificil să alegi cea mai bună variantă. În momentul achiziției, evaluează spațiul, nevoile familiei și aromele preferate.

Dacă ai suprafețe mari și tavane înalte, vei avea nevoie de un gadget, nu de bețișoare de tămâie. Dacă preferi să ai o viață prietenoasă cu mediul înconjurător și să ai grijă de sănătatea ta cu produse naturale, alege un difuzor de uleiuri esențiale handmade.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.