Îndepărtarea petelor de ulei de pe haine cu 5 trucuri
Fiecare material este diferit. Așadar, când vine vorba de îndepărtarea petelor de ulei de pe haine, trebuie să folosești produsele adecvate. Dacă nu ai la îndemână un produs special care poate îndepărta petele, încearcă soluții casnice!
În articolul de azi, îți vom prezenta cinci produse foarte utile în acest scop: alcoolul etilic, detergentul de vase, bicarbonatul de sodiu, oțetul alb și pudra de talc.
Citește și:
5 produse pentru îndepărtarea petelor de ulei de pe haine
1. Detergentul de vase
Un produs cu abilitatea de a îndepărta petele de pe haine, pe care probabil îl ai deja la îndemână, este detergentul de vase. Această soluție concentrată este foarte utilă dacă o aplici imediat. Însă nu aplica detergent de vase pe articolele deschise la culoare, deoarece acesta ar putea intensifica petele.
Mod de utilizare
- Mai întâi, pune câteva picături de detergent de vase pe pată. Cel mai bine este să folosești acest truc imediat ce articolul respectiv s-a pătat.
- Freacă cu puțină apă și apoi spală articolul respectiv în mașina de spălat.
2. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un produs cu utilizări multiple – atât casnice, cât și pentru sănătate sau frumusețe. Probabil îl ai deja în locuință și-l folosești pe post de exfoliant facial sau ca remediu împotriva mirosurilor neplăcute. Un alt beneficiu al acestuia este îndepărtarea petelor de ulei deranjante.
Mod de utilizare
- Mai întâi, umezește pata cu apă.
- Apoi, amestecă bicarbonatul de sodiu cu puțină apă pentru a prepara o pastă și aplic-o pe pată.
- Poți folosi o periuță de dinți pentru a freca pata, astfel încât soluția să penetreze mai bine țesătura.
- Lasă-l să acționeze câteva minute, apoi spală articolul ca de obicei.
Trebuie să menționăm faptul că bicarbonatul de sodiu este și un balsam natural excelent, care poate să mențină albiturile impecabile. În plus, acest produs poate echilibra pH-ul apei.
3. Pudra de talc
Multe persoane folosesc pudra de talc la îngrijirea bebelușilor, dar știai că aceasta are numeroase alte utilizări? De fapt, o poți folosi pentru îndepărtarea petelor de ulei de pe orice tip de haine, indiferent de material sau culoare.
Mod de utilizare
- Presară pudră de talc peste pată.
- Așteaptă cel puțin două ore pentru ca uleiul să fie absorbit. O variantă mai bună ar fi să lași pudra să acționeze o zi întreagă.
- După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, freacă pata cu o perie. Dacă mai observi urme de ulei, repetă procesul.
- La final, spală articolul ca de obicei.
4. Oțetul alb
Oțetul alb reprezintă un alt produs folosit frecvent în curățarea locuinței. Multe persoane îl consideră a fi o alternativă la balsamurile pentru rufe tradiționale, deoarece poate menține hainele și mașina de spălat în stare optimă. Totodată, oțetul alb este o soluție eficientă împotriva petelor de ulei.
Mod de utilizare
- Aplică oțet alb pe pată.
- Lasă-l să acționeze 30 de minute.
- Apoi, spală articolul ca de obicei.
Atenție! Evită oțetul cu ingrediente adăugate.
Ar putea să te intereseze:
5. Alcoolul etilic
Dacă niciunul dintre produsele prezentate anterior nu a dat randament, poți încerca alcoolul etilic de 90°. Însă nu te sfătuim să-l aplici pe țesăturile delicate, deoarece le poate distruge.
Mod de utilizare
- Pune câteva picături de alcool etilic pe pata de ulei.
- Lasă-l să acționeze câteva minute, apoi spală articolul ca de obicei.
Acum că știi ce produse te pot ajuta să scoți petele de ulei de pe rufe, asigură-te că le ai mereu la îndemână pentru a-ți menține hainele impecabile!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
- Li, Q., Mahendra, S., Lyon, D. Y., Brunet, L., Liga, M. V, Li, D., & Alvarez, P. J. J. (2008). Antimicrobial nanomaterials for water disinfection and microbial control: potential applications and implications. Water Research. https://doi.org/10.1016/j.watres.2008.08.015
- Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.