Pudra de talc - 6 utilizări neobișnuite - Doza de Sănătate
 

Pudra de talc - 6 utilizări neobișnuite

Pentru a opri scârțâitul podelelor, poți să presari niște pudră de talc printre crăpături.
Pudra de talc - 6 utilizări neobișnuite

Ultima actualizare: 04 noiembrie, 2018

Pudra de talc este un produs folosit de zeci de ani pentru îngrijirea pielii bebelușilor. Popularitatea acesteia se datorează mirosului său plăcut și a abilității de a preveni iritațiile.

Recent însă s-a adus în atenția publică faptul că acest produs nu este tocmai o alegere benefică pentru copii, deoarece poate provoca probleme de respirație și poate usca pielea lor delicată.

Deși se află încă pe piață în aproape întreaga lume, Academia Americană de Pediatrie nu încurajează utilizarea acestui produs. Din fericire, există multe alte întrebuințări pentru pudra de talc care îți pot face viața mai ușoară.

Dacă ai deja pudră de talc prin casă, nu o arunca și încearcă următoarele utilizări alternative ale acestui produs. Citește în continuare și ia aminte!

Utilizări alternative pentru pudra de talc

1. Eliminarea petelor de grăsime

Pudra de talc curățând covorul

Atunci când hainele sau tapițeria se pătează din cauza reziduurilor uleioase, curățarea lor poate fi o adevărată provocare. Frecvent, suntem nevoiți să apelăm la substanțe chimice agresive.

Dar când te confrunți cu această problemă, nu este nevoie să apelezi la măsuri drastice. Presară niște pudră de talc pe pată, las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi șterge cu o cârpă.

2. Prevenirea scârțâitului pantofilor

Atunci când îți cumperi încălțări noi, nu este exclus să produci un scârțâit jenant la fiecare pas. Asta este consecința fricțiunii dintre materiale, care provoacă un zgomot supărător până se încălzesc.

Pentru a scăpa de scârțâit, presară niște pudră de talc în pantofiRepetă trucul ori de câte ori este nevoie.

3. Protejarea mănușilor de cauciuc

Pudra de talc prevenind deteriorarea mănușilor de cauciuc

Mănușile de cauciuc folosite în bucătărie se deteriorează ușor din cauza mucegaiului.

Pentru a le păstra în stare bună pentru mai mult timp și a preveni dezvoltarea microorganismelor în interiorul lor, adaugă niște pudră de talc în mănuși după fiecare utilizare. Ai nevoie de o cantitate foarte mică pentru a absorbi umezeala.

4. Prevenirea scârțâitului parchetului

Am menționat deja că pudra de talc ajută la eliminarea zgomotului pantofilor noi, dar știai că este la fel de eficientă și pentru reducerea scârțâitului podelelor?

Dacă ai o podea din lemn care scârțâie și te deranjează, presară niște pudră de talc în zona respectivă. Folosește o mătură pentru a o împrăștia în toate direcțiile și crăpăturile.

5. Alungarea furnicilor

Datorită compușilor volatili ai acestui produs, furnicile nu vor mai putea pătrunde în casă. Cu alte cuvinte, pudra de talc este o modalitate excelentă de a le ține la distanță.

Presară pudră de talc la ferestre și în orice alte locuri prin care furnicile obișnuiesc să intre în casă. O poți folosi chiar și în grădină.

6. Eliminarea mirosului urât din litiera pisicii

Pudra de talc eliminând mirosul urât al litierei

Deși nisipul din litieră este creat în așa fel încât să absoarbă materiile fecale și mirosul neplăcut al acestora, după câteva zile de utilizare acesta începe să emane un miros urât.

Pentru a preveni această neplăcere, adaugă patru linguri de pudră de talc în litieră, iar mirosul neplăcut va fi neutralizat.

În concluzie, chiar dacă acest produs nu este la fel de benefic pentru bebeluși precum se credea, el este foarte util în gospodărie. Dacă ai niște pudră de talc rămasă prin casă, nu ezita să încerci chiar azi unele dintre aceste întrebuințări!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.