Logo image
Logo image

Unele lucruri se întâmplă cu un motiv, altele nu

4 minute
Când unele lucruri se întâmplă pe neașteptate sau altfel decât ar fi trebuit, motivul poate fi faptul că ai forțat situația, că ai încercat prea mult să le obții sau că nu ai așteptat momentul potrivit. 
Unele lucruri se întâmplă cu un motiv, altele nu
Ultima actualizare: 21 ianuarie, 2019

Uneori, anumite lucruri se întâmplă cu un motiv. Te-ai străduit foarte mult să le obții, ți-ai dedicat întreaga viață acelei reușite, iar soarta ți-a surâs în cele din urmă și te-a ajutat să-ți împlinești visul. 

În același timp, unele lucruri nu se întâmplă, deoarece nu este momentul oportun, situația nu este favorabilă sau a intervenit ghinionul. Este curios modul în care viața menține întotdeauna un anumit echilibru. Unele lucruri merg așa cum am plănuit, iar cu altele se întâmplă exact opusul.

Speri la atât de multe în fiecare zi, încât uneori simți că nu se mișcă nimic, că nu ai parte de nimic din ceea ce îți dorești și că soarta a uitat de tine. A venit momentul să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Tu ești responsabil pentru viața ta, iar dacă vrei ceva, acționează. Poate că soarta și norocul sunt uneori de partea ta, dar tu, cu atitudinea și hotărârea ta, joci rolul cel mai important.

Te invităm să reflectezi puțin pe baza acestui subiect.

Lucrurile care se întâmplă cu un motiv

Fără îndoială ai fost și tu în situația aceasta: un coleg, un vecin sau un prieten afirmă că ești foarte norocos și că totul îți merge bine. Tu îi răspunzi că nu este vorba de noroc, ci despre voința și eforturile tale zilnice. Asta pentru că nimic nu se întâmplă fără o explicație, iar de cele mai multe ori tu ești cel care conduce lucrurile într-o anumită direcție.

Some figure

Noroc și ghinion

Există noroc și ghinion? În orice situație, un anumit procent este supus imprevizibilului, acea mică parte pe care nu o poți controla sau influența.

Nu poți evita să contractezi anumite boli sau să fii implicat într-un accident. În plus, nu poți controla reacțiile sau dorințele celor din jur.

  • Norocul și ghinionul există, dar în doze mici pe care trebuie să le înțelegi și să le accepți. Însă celelalte lucruri din viața ta pot fi controlate.
  • Cu toate acestea, de multe ori nu ești conștient că ai puterea de a controla sau de a decide un anumit parcurs.
  • Psihologii susțin că există un locus de control intern și extern. Persoanele cu un locus de control extern pun tot ceea ce li se întâmplă pe seama destinului sau a voinței altor oameni.
  • Se simt neajutorate atunci când se întâmplă ceva rău sau când dau greș, considerând că vina o poartă anumiți factori externi și niciodată ele însele.
  • Aceasta nu este o viziune corectă. Acești oameni trebuie să-și dezvolte controlul intern și să învețe să-și asume răspunderea pentru propriile vieți.

Numai așa poți învăța din greșeli și poți conștientiza că există multe lucruri bune care se întâmplă cu un motiv, pentru că meriți. 

Citește și:

Cum să ai o viață lipsită de frică

Some figure

Lucrurile care nu se întâmplă cu un motiv

Fiecare om vrea să găsească fericirea, dar dacă nu poate? Dacă există o forță invizibilă, negativă care se interpune? Fără îndoială, nefericirea are niște origini concrete pe care trebuie să fii capabil să le identifici.

Dacă un anumit lucru nu se întâmplă, există întotdeauna un motiv. Poate intervin anumiți factori pe care trebuie să înveți să-i înfrunți și cărora să le oferi o dimensiune pozitivă.

Frica

Frica este rădăcina nefericirii și motivul principal pentru care pierzi ocazia de a avea parte de un lucru bun, care îți îmbogățește sufletul.

  • Frica îți taie aripile și te împiedică să reacționezi. În plus, o persoană căreia îi este frică de un anumit lucru, îl pasează altcuiva. Acesta este locusul de control extern de care vorbeam mai sus.

Îți recomandăm și:

6 gânduri care transformă frica în motivație

Nehotărârea

  • Fiecare persoană a simțit pe pielea sa nehotărârea. Este acea atitudine temătoare care te împiedică să acționezi sau să previi anumite situații.
  • Puțin câte puțin, viața ta devine doar un film pe care îl vizionezi din spatele unei ferestre și în care nu vei fi niciodată protagonist.

Dacă ai ajuns în acel punct în care simți că nu ți se întâmplă nimic bun, că nu se schimbă nimic și nici nu se va schimba pe viitor, a venit timpul să-ți iei inima în dinți și să pui tu lucrurile în mișcare.  

Some figure

Pericolul de a aștepta prea mult

Atunci când aștepți prea mult un anumit lucru, poți să-ți pierzi visele și speranța. Trenul vieții tale va trece pe lângă tine și îți vei da seama că ai pierdut tot.

Fericirea nu trebuie așteptată ca un răsărit de soare, ci trebuie creată și simțită. Trebuie să-i oferi tu o formă. Prin urmare, încetează să mai aștepți.

Renunță la temeri, la incertitudini și îndepărtează-te de oamenii care vor să te supui voinței lor și „să stai în banca ta”. A fi sănătos înseamnă a fi permanent în mișcare, a ieși din rutină și din zona ta de confort. Îndrăznește să-ți transformi visele în realitate și să crezi că lucrurile se întâmplă cu un motiv!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Domínguez V. El miedo en Aristóteles. Psicothema. 2003.
  • Hui C-CH. Locus of control. Int J Intercult Relations. 1982.
  • Visdómine-Lozano JC, Luciano C. Locus de control y autorregulación conductual: Revisiones conceptual y experimental. International Journal of Clinical and Health Psychology. 2006.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.