Mirosurile corporale urâte: remedii preparate acasă - Doza de Sănătate
 

Mirosurile corporale urâte: remedii preparate acasă

Dacă transpirați mult, bicarbonatul de sodiu vă poate fi de mare folos. Acesta are proprietăți antibacteriene ce vă ajută să scăpați de mirosurile corporale neplăcute.
Mirosurile corporale urâte: remedii preparate acasă
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Mirosurile corporale urâte apar atunci când glandele sudoripare sunt foarte active, iar pe piele se acumulează bacterii. Dacă vi se întâmplă frecvent acest lucru, vă sfătuim să mergeți la medic. Acesta ar putea fi un simptom al unei afecțiuni mai serioase. Dacă mirosurile sunt persistente, acestea pot fi stânjenitoare.

Persoanele care au probleme cu mirosurile corporale urâte se simt adesea izolate de societate și pot fi respinse de cei din jur. Mirosurile corporale pot crea disconfort atât pentru persoana afectată, cât ți pentru cei din jur.

Din fericire, deși par a fi imposibil de eliminat, există multe modalități de a trata mirosurile corporale urâte. Dacă suferiți de această problemă, încercați următoarele remedii preparate acasă.

Remedii preparate acasă pentru mirosurile corporale urâte

Ceai de salvie

Salvia ajută corpul să-și regleze temperatura, fiind perfectă în lupta cu transpirația abundentă și mirosurile neplăcute.

Ingrediente

 • 5 frunze de salvie
 • 1 cană cu apă (200 ml)

Cum se prepară?

Pentru a pregăti acest ceai, fierbeți frunzele de salvie într-o cană cu apă timp de aproximativ 15 minute. Veți avea rezultate mai bune dacă beți acest ceai de câteva ori pe zi.

Deodorant natural cu mentă și rozmarin

Frunze de mentă

Menta și rozmarinul au proprietăți aromatizante și antibacteriene, fiind foarte eficiente în eliminarea mirosurilor corporale neplăcute.

Ingrediente

 • 5 frunze de mentă
 • 5 tulpini de rozmarin
 • 1 cană cu apă (200 ml)

Cum se prepară?

Fierbeți menta și rozmarinul în cana cu apă timp de 15 minute. Strecurați lichidul, lăsați-l să se răcească și pulverizați-l pe piele după duș.

Baie cu ceai negru

Ceaiul negru conține tanin, un ajutor în curățarea pielii în profunzime și în eliminarea mirosurilor neplăcute.

Ingrediente

 • 4 pliculețe de ceai negru
 • 2 litri de apă

Cum se prepară?

Fierbeți cei doi litri de apă și adăugați patru pliculețe de ceai negru. Turnați ceaiul în apa de baie și stați în cadă 20 de minute.

Coriandru pentru a elimina mirosurile corporale urâte

Alimente bogate în clorofilă pentru a elimina mirosurile corporale neplăcute

Produsele ce conțin clorofilă au un puternic efect antiperspirant, ajutându-vă să scăpați de mirosurile corporale și chiar de respirația neplăcută. Dacă aveți aceste probleme, vă recomandăm să mâncați alimente precum:

 • Spanacul
 • Salata
 • Mangoldul
 • Varza kale
 • Coriandrul

Vă puteți face și un smoothie verde în fiecare dimineață pentru a combate această problemă.

Ulei esențial de levănțică

Lavanda îndepărtează mirosurile corporale urâte

Uleiul de levănțică este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru a elimina mirosurile corporale urâte. Acesta are și un efect relaxant. Parfumul său plăcut și delicat neutralizează mirosurile.

Ingrediente

 • 5 picături de ulei de levănțică
 • ½ litru de apă

Cum se prepară?

Diluați cinci picături de ulei de levănțică într-o jumătate de litru de apă. Păstrați amestecul într-un recipient închis ermetic timp de 10 zile. Apoi, pulverizați lichidul pe corp în zonele în care observați mirosuri corporale puternice.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o alegere excelentă în lupta cu mirosurile corporale neplăcute și transpirația excesivă. Acest lucru se datorează proprietăților lui antibacteriene.

Ingrediente

 • Bicarbonat de sodiu
 • Pudră de talc

Cum se prepară?

Pentru acest remediu simplu, tot ce trebuie să faceți este să amestecați părți egale din ingredientele de mai sus și să aplicați amestecul pe zonele în care observați mirosurile neplăcute.

Oțet de mere

Oțet de mere în remedii pentru mirosurile corporale urâte

Oțetul de mere este unul dintre cele mai bune remedii pe care le puteți folosi acasă, mai ales dacă vă confruntați cu mirosurile neplăcute ale picioarelor. Acest produs vă ajută să reglați pH-ul pielii, eliminând bacteriile ce provoacă mirosurile corporale neplăcute.

Ingrediente

 • 5 linguri de oțet de mere
 • Apă

Cum se prepară?

Ca să nu vă miroasă picioarele, turnați oțetul de mere într-un vas cu apă, apoi țineți picioarele scufundate în acest amestec timp de 10 minute.

Ghimbir

Ultimul remediu pentru eliminarea mirosurilor neplăcute ale corpului, mai ales ale picioarelor, este ghimbirul.

Ingrediente

 • 1 rădăcină de ghimbir de mărime medie
 • Apă

Cum se prepară?

Mai întâi, dați rădăcina pe răzătoare. Puneți ghimbirul într-o oală cu apă și dați totul în fiert. Lăsați la foc mic timp de 15 minute. Apoi, luați oala de pe foc și lăsați amestecul să se răcească. Țineți picioarele scufundate în acest amestec în fiecare seară, înainte de culcare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.