Pieptul de rață în sos de zmeură: rețetă delicioasă
 

Pieptul de rață în sos de zmeură: rețetă delicioasă

Vă vom arăta cum să profitați la maxim de pieptul de rață cu un preparat simplu, care se remarcă prin densitatea nutrițională excepțională.
Pieptul de rață în sos de zmeură: rețetă delicioasă
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pieptul de rață în sos de zmeură este ușor de preparat și foarte gustos. Este un fel de mâncare cu o densitate nutritivă ridicată, care oferă elemente de înaltă calitate necesare bunei funcționări a organismului.

Înainte de a începe, este necesar să subliniem că alimentele de origine animală trebuie să apară frecvent în dietă. Aceste produse conțin o cantitate mare de proteine cu mare valoare biologică, precum și alte minerale necesare organismului.

Cum se prepară pieptul de rață în sos de zmeură: rețetă delicioasă

Zmeură proaspătă
Zmeura oferă antioxidanți, precum și o notă puternică dulce-acrișoară care se potrivește foarte bine cu carnea de rață.

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți piept de rață rafinat în sos de zmeură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 4 bucăți de piept de rață
 • 2 lingurițe de sare de mare
 • 3 lingurițe de zahăr muscovado
 • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
 • 100 mililitri de vin roșu
 • 4 linguri de lichior de coacăze negre
 • 1 linguriță de amidon de porumb
 • 100 grame de zmeură proaspătă

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Mai întâi, faceți o serie de tăieturi superficiale prin pielea și grăsimea pieptului de rață. Este esențial să evitați trecerea prin carne.
 2. Apoi, încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și rumeniți pieptul cu pielea în jos.
 3. Odată ce grăsimea s-a topit și pielea s-a rumenit, după aproximativ 10 minute, scoateți carnea din tigaie. De asemenea, este important să scurgeți o bună parte din grăsime.
 4. Pentru a continua, amestecați sarea și zahărul și presărați pe piele.
 5. Puneți carnea în tigaie, dar de data aceasta cu pielea în sus, timp de aproximativ 10 minute.
 6. Apoi, adăugați restul de zahăr împreună cu scorțișoara și gătiți 1 minut pe ambele părți.
 7. În același timp, amestecați vinul cu lichiorul și amidonul de porumb într-un castron.
 8. Puneți rezultatul în tigaie, fără piept, și lăsați să fiarbă aproximativ 3 minute, amestecând continuu.
 9. Când sosul s-a îngroșat, adăugați zmeura și fierbeți totul 1 minut.
 10. Pentru a termina, feliați carnea și acoperiți-o cu sosul.
Pieptul de rață în sos de zmeură este delicios

Beneficiile pieptului de rață în sos de zmeură

Includerea pieptului de rață în contextul unei alimentații variate și echilibrate generează o serie de beneficii pentru sănătate. Acest fel de mâncare oferă proteine de mare valoare biologică, elemente determinante pentru prevenirea dezvoltării sarcopeniei.

Potrivit unui studiu publicat în revista Annals of Nutrition & Metabolism, este necesar să se asigure un consum de peste 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate pe zi la persoanele sedentare.

Această rețetă este o sursă bună de fitochimicale cu capacitate antioxidantă, provenite din zmeură. Această clasă de substanțe neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. S-a demonstrat că acest efect ajută la reducerea riscului de apariție a patologiilor cronice și complexe. Prin urmare, alimentele vegetale trebuie să apară în dietă în mod regulat.

Pregătiți acasă pieptul de rață în sos de zmeură

După cum ați văzut, pregătirea pieptului de rață în sos de zmeură acasă este foarte simplă. În câteva minute, veți obține un preparat foarte gustos cu o cantitate mare de nutrienți esențiali, elemente determinante pentru ca organismul să funcționeze corect în timp. Prin urmare, acest preparat poate fi inclus în mod regulat în dietă.

Pentru a încheia, amintiți-vă că este necesar sa alternați consumul de carne alba și carne roșie. Fiecare dintre ele concentrează cantități diferite de grăsimi și micronutrienți, deși ambele tipuri se remarcă prin furnizarea de proteine de cea mai înaltă calitate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Richter, M., Baerlocher, K., Bauer, J. M., Elmadfa, I., Heseker, H., Leschik-Bonnet, E., Stangl, G., Volkert, D., Stehle, P., & on behalf of the German Nutrition Society (DGE) (2019). Revised Reference Values for the Intake of Protein. Annals of nutrition & metabolism74(3), 242–250. https://doi.org/10.1159/000499374
 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • Dashti, H. M., Mathew, T. C., & Al-Zaid, N. S. (2021). Efficacy of Low-Carbohydrate Ketogenic Diet in the Treatment of Type 2 Diabetes. Medical principles and practice : international journal of the Kuwait University, Health Science Centre30(3), 223–235. https://doi.org/10.1159/000512142

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.