Cum se prepară vinetele milaneze? Rețetă simplă
 

Cum se prepară vinetele milaneze? Rețetă simplă

Dacă nu vă plac legumele, ar trebui să încercați următoarea rețetă de vinete milaneze. Este delicioasă!
Cum se prepară vinetele milaneze? Rețetă simplă
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vinetele milaneze sunt o opțiune excelentă pentru includerea legumelor în dietă, mai ales în cazul persoanelor care sunt reticente în a încerca acest tip de mâncare. Cu această alternativă, se vor obișnui treptat cu gustul legumelor, ceea ce este foarte benefic pentru sănătate pe termen mediu.

Cum se prepară vinetele milaneze? Rețetă simplă

Înainte de a vă prezenta această rețetă delicioasă de vinete milaneze, merită să ne amintim că experții în nutriție recomandă consumul a cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi. În acest fel, se realizează un aport optim de antioxidanți și micronutrienți, ceea ce va ajuta la desfășurarea corectă a proceselor fiziologice în mediul intern.

Înainte de a enumera ingredientele, vrem să vă reamintim că este important să folosiți ulei de măsline extravirgin în loc de alt tip de grăsime pentru a prăji vinetele. Această lipidă rezistă relativ bine la temperaturi ridicate, ceea ce va preveni formarea acizilor grași de tip trans în timpul procesului de gătire. Există dovezi ce arată că aportul regulat al acestor elemente reușește să afecteze buna funcționare a organismului, crescând nivelul de inflamație.

Vinete proaspete
Includerea vinetelor în dietă poate fi benefică pentru organism, deoarece acestea oferă nutrienți importanți și antioxidanți.

Ingrediente

Dacă vreți să pregătiți niște vinete milaneze rafinate, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Se dizolvă două linguri de sare grunjoasă în 2 litri de apă.
  2. Se taie vinetele felii subțiri și se pun la înmuiat în apă timp de 30 de minute.
  3. Apoi, se toaca usturoiul și pătrunjelul și se amestecă cu ouăle bătute. Se adaugă un praf de sare.
  4. Se scot vinetele din apă și se usucă cu un prosop de hârtie.
  5. Se dau vinetele prin făină.
  6. Apoi, se dau prin ou și prin pesmet.
  7. Se prăjesc în ulei încins. Este important ca temperatura acestuia să fie ridicată pentru a deveni crocante și a absorbi cât mai puțin ulei. Pot fi pregătite în cuptor dacă preferați să evitați procesul de prăjire.
  8. Pentru prezentare, se face un sos ca acompaniament. Se amestecă iaurtul natural cu coaja de lămâie, sucul unei jumătăți de lămâie și uleiul de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se servește cu vinete.

Beneficiile vinetelor

Nu putem termina această rețetă fără a enumera principalele beneficii ale includerii în dietă a vinetelor. Sunt o sursă importantă de antioxidanți, în special antociani. Acești compuși pot ajuta la neutralizarea formării radicalilor liberi.

Cercetările publicate în revista Alternative Therapies in Health and Medicine arată proprietățile acestora atunci când vine vorba de prevenirea dezvoltării patologiilor complexe. S-a demonstrat că aportul regulat de elemente antioxidante ajută la întârzierea proceselor de îmbătrânire.

Vinetele milaneze sunt delicioase

Pregătiți vinetele milaneze într-un mod delicios

După cum ați văzut, pregătirea vinetelor milaneze este foarte simplă. Este o rețetă cu caracteristici organoleptice rafinate, care va fi pe placul tuturor. Conține, de asemenea, o serie de antioxidanți de înaltă calitate. De fapt, consumul regulat de vinete este recomandat de experți pentru a întârzia îmbătrânirea și pentru a întări sănătatea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gaiz, A. A., Mosawy, S., Colson, N., & Singh, I. (2018). Potential of Anthocyanin to Prevent Cardiovascular Disease in Diabetes. Alternative therapies in health and medicine24(3), 40–47.
  • Sadowska-Bartosz, I., & Bartosz, G. (2014). Effect of antioxidants supplementation on aging and longevity. BioMed research international2014, 404680. https://doi.org/10.1155/2014/404680
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26268692/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.