Logo image
Logo image

3 remedii naturale pentru a calma mâncărimea sânilor

4 minute
Mâncărimile la sâni pot apărea din cauza lipsei de hidratare, așa că este esențial să menținem niveluri adecvate, atât pe plan intern, cât și extern, pentru a ameliora disconfortul.
3 remedii naturale pentru a calma mâncărimea sânilor
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Mâncărimea la nivelul sânilor este o problemă comună atât la femei, cât și la bărbați. Dacă acesta este cazul tău, continuă să citești, pentru că îți vom împărtăși 3 remedii naturiste pentru a calma mâncărimea sânilor. Înainte de a le folosi, este important să cunoști cauzele care pot provoca mâncărimi în această zonă delicată.

De ce apare mâncărimea sânilor?

Există multe motive pentru care o persoană poate avea mâncărimi la sâni. Unul dintre ele este reacția alergică pe care organismul o produce împotriva substanțelor prezente în anumite produse. Printre acestea se numără șampoanele, săpunurile, parfumurile, loțiunile sau cremele care au contact direct cu pielea.

Mâncărimea, roșeața, iritația și erupțiile cutanate pot fi produsul contactului cu fibrele sintetice din îmbrăcăminte, în special cele din sutiene. Apar și din cauza detergenților și balsamurilor de rufe.

Menținerea hidratării este vitală

În multe alte cazuri, mâncărimea sânilor poate fi rezultatul consumului redus de apă. Pielea sănătoasă, strălucitoare și frumoasă depinde de hidratare, așa cum se arată în acest studiu al Societății Spaniole de Nutriție de bază și aplicată. În caz contrar, pielea întregului corp se usucă și apar mâncărimi.

Prin urmare, cel mai bun remediu pentru a calma mâncărimea sânilor este să bei suficientă apă pe tot parcursul zilei, doi până la trei litri pe zi. Dacă faci asta, mâncărimea va scădea în intensitate.

Citește și: Cauzele durerii sub sâni

Remedii naturale pentru a calma mâncărimea sânilor

Odată ce ai identificat cauza mâncărimii sânilor, va fi mai ușor să tratezi și să previi episoadele viitoare. Totuși, dacă suferi deja de această afecțiune, ce poți face în privința ei? Iată 3 remedii naturale pentru a calma mâncărimea sânilor!

1. Aplică aloe vera

Some figure

 

Aloe vera este un gel folosit pentru a trata numeroase probleme de sănătate. Este recomandată în special pentru afecțiunile pielii.

Potrivit acestui studiu realizat de Universitatea Qassim (Arabia Saudită), aloe vera ameliorează inflamația, repară și hidratează pielea. Utilizarea sa este recomandată pentru calmarea mâncărimii sânilor. Cum o poți folosi?

Cum se folosește aloe vera

  • Ai nevoie doar de o frunză de aloe vera. Extrage pulpa sau gelul care se află în interior.
  • Aplică-l direct pe zona afectată. Așteaptă câteva minute să se usuce și repetă procedura de două sau trei ori pe zi.

2. Miere: hidratantă prin excelență

Mierea de albine este un ingredient natural care ajută la îngrijirea și hidratarea pielii. În ciuda hidratării profunde, funcționează bine pe toate tipurile de piele, inclusiv pe cea sensibilă.

Se remarcă prin proprietățile sale antiinflamatoare incredibile, așa cum sugerează această cercetare efectuată la Universitatea Neyshabur (Iran). Calmează iritația și permite rănilor să se vindece. Este un remediu excelent pentru răni și arsuri. De ce să nu o încerci?

Cum se folosește mierea

  • Cantitatea de miere va depinde de fiecare caz. Cu toate acestea, poți începe cu o jumătate de linguriță pe care să o aplici cu mâinile curate pe zona afectată.
  • Este important lași mierea să acționeze aproximativ 10 sau 20 de minute sau, dacă ai ocazia, să o lași până se usucă complet.
  • Repetă aplicarea până când disconfortul dispare.
  • Dacă nu poți lăsa mierea să se usuce, îndepărtează-o cu un prosop curat și umed, folosind mișcări ușoare. Nu este nevoie să aplici cremă hidratantă după aceea. Această opțiune poate varia dacă pielea ta o cere.

3. Ulei de ricin

Some figure

În plus față de ameliorarea iritației și inflamațiilor (așa cum se menționează în acest studiu al centrului spa Menarini Ricerche), uleiul de ricin este excelent datorită proprietăților sale ca lubrifiant pentru piele. Este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a calma mâncărimea sânilor.

Alte uleiuri recomandate sunt:

  • Migdale: hidratează pielea și este perfect pentru tratarea rănilor și a cicatricilor.
  • Argan: are un conținut mare de vitamina E.
  • Lavandă și nucă de cocos: foarte eficiente in calmarea mâncărimii.

Cum se folosesc uleiurile

  • După ce te-ai spălat bine pe mâini, aplică ulei de ricin în regiunea afectată.
  • Dacă este posibil, fă un masaj pentru ca proprietățile uleiului să acționeze mai intens.
  • Așteaptă ca uleiul să fie absorbit în piele sau îndepărtează ușor excesul.

Alte măsuri

În primul rând, se recomandă să faci duș cu apă călduță, deoarece apa fierbinte tinde să usuce pielea. Uscăciunea va agrava mâncărimea sânilor.

Unele produse de curățare și igienă personală pot fi agresive cu pielea, în special cu cea sensibilă. Din acest motiv, folosește doar săpun neutru, fără aromă, cu glicerină sau de tip hidratant.

De asemenea, o modalitate simplă de a încuraja recuperarea uleiurilor naturale de pe pielea sânilor este să eviți frecarea excesivă. La uscare, folosește un prosop curat. Usucă zona cu atingeri delicate, evitând frecarea sânilor.

Recomandăm: 5 tratamente pentru eliminarea verucilor plate

Concluzii

Iritația sânilor poate fi foarte enervantă și dureroasă. Alege unul sau două dintre remediile naturale de mai sus pentru a calma mâncărimea sânilor. Procesul de vindecare poate dura câteva zile, așa că trebuie să ai răbdare.

Cu toate acestea, dacă nu observi nicio îmbunătățire, mergi la medic, deoarece mâncărimea poate fi din cauza unei ciuperci, tumori sau infecții severe a pielii. Nu mai pierde timpul! Sănătatea ta este foarte importantă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.