Remedii naturiste pentru curățarea arterelor
Este foarte important să căutați remedii naturiste pentru curățarea arterelor, pentru a le menține libere de toxine. Înfundarea lor poate provoca, de exemplu, un atac de cord.
Prin urmare, trebuie să controlăm ceea ce mâncăm. În alimentele pe care le consumăm zilnic există substanțe care pot duce la înfundarea arterelor, până când împiedică complet trecerea sângelui.
Acest lucru este foarte dăunător sănătății. Din acest motiv, vă invităm sa descoperiți câteva dintre remediile și alimentele naturale care pot ajuta la curățarea arterelor.
De ce se înfundă arterele?
Atât timp cât vasele de sânge sunt curate, sângele poate curge fără complicații. Cu toate acestea, uneori apar formațiuni mici în interiorul arterelor, care sunt cunoscute sub numele de plăci.
Acest lucru are drept cauză lipirea colesterolului de pereții arteriali. Organismul detectează problema și încearcă să o atace prin intermediul globulelor albe. Dar acest lucru poate crea o obstrucție și mai mare, blocând fluxul sanguin.
Conform celor de mai sus, motivul pentru care încep să se formeze plăcile are de-a face cu creșterea nivelului colesterolului. Prin urmare, rădăcina problemei este consumul de alimente bogate în grăsimi nocive.
Alimente pentru curățarea arterelor
Usturoi
- Este prezent în marea majoritate a remediilor casnice pentru curățarea arterelor.
- Acest lucru se datorează prezenței antioxidanților, care luptă împotriva daunelor aduse organismului, ajutând la reducerea nivelului de grăsimi (lipoproteine cu densitate scăzută, LDL sau colesterol „rău”).
- Crește nivelul de colesterol „bun” (HDL – High Density Lipoproteins), reduce tensiunea arterială și fluxul sanguin.
- Poate fi consumat crud sau gătit.
Recomandăm: 3 remedii cu usturoi pentru colesterol ridicat
Ovăz
- Are un conținut scăzut de carbohidrați și absoarbe de până la șapte ori greutatea sa în apă.
- Este folosit în panificație și cofetărie.
- Acest aliment simplu reduce capacitatea colesterolului de a se „lipi” de pereții arterelor, prevenind formarea arteriosclerozei și reducând riscul de boli de inimă.
Suc de rodie
- Cantitatea mare de antioxidanți din sucul de rodie ajută la curățarea arterelor.
Măr
- Este bogat în pectină, o fibră care se leagă de colesterol și îl elimină.
- Conține flavonoide, care reduc riscul de atac de cord cu 50% atunci când sunt consumate în mod regulat.
Pește gras
- Conține acizi Omega 3, de care organismul are nevoie pentru buna funcționare. Aceștia servesc la desfundarea arterelor.
- Putem alege sardine, hering, păstrăv, ton, macrou și somon.
Nuci
- Bogate în grăsimi mononesaturate și acizi grași Omega 3.
- Migdalele, alunele sau arahidele sunt și ele recomandate.
- Se pot consuma ca aperitiv sau gustare între mese (ajuta la potolirea foamei). Pot fi incluse în salate dulci-acrișoare și în deserturi.
Ulei de măsline
- Trebuie să fie extra virgin și presat la rece pentru a nu-și pierde proprietățile.
- Adaugă savoare meselor și preparatelor și reduce riscul bolilor de inimă.
- Uleiul de măsline este o grăsime mononesaturată. Prin urmare, este mai puțin probabil să devină saturată.
Avocado
- Acest fruct are o cantitate mare de grăsimi monosaturate, care nu sunt oxidate în organism. Nu crește riscul de a suferi de arterioscleroză.
Roșii
- Sunt bogate în licopen. Acest antioxidant reduce șansele ca LDL să se oxideze și să se lipească de pereții arteriali. Includeți roșii crude în mesele zilnice.
Recomandăm: 5 remedii pentru colesterolul ridicat
Spanac
- Conține o cantitate mare de vitamina A și C, care previne oxidarea colesterolului, reducând riscul de a suferi de arterioscleroză.
- Se încadrează în grupul legumelor cu frunze verzi (cum ar fi salata verde) care oferă beneficii foarte importante.
Cereale integrale
- De exemplu, orez brun, pâine neagră sau de secară și fulgi de ovăz.
- Sunt excelente pentru îngrijirea cardiovasculară.
- Acest lucru se datorează cantității de fibre solubile, care ajută la reducerea colesterolului rău și previne formarea plăcii în artere.
Sparanghel
- Specialist în curățarea arterelor și a sângelui.
- Eliberează tensiunea arterială în vene și previne formarea cheagurilor de sânge dăunătoare și chiar mortale.
3 remedii naturiste pentru curățarea arterelor
Dacă vă simțiți obosiți și nu știți de ce, dacă analizele de sânge au arătat că aveți colesterolul mare și nu vreți să luați medicamente pentru asta… folosiți remedii naturiste pentru curățarea arterelor:
- Amestecați o jumătate de cană de oțet de mere cu un cățel de usturoi tocat. Beți dimineața pe stomacul gol. Imediat după, beți un pahar cu apă. Repetați procedura timp de o săptămână.
- Amestecați trei morcovi și două mere. După aceea, puneți amestecul în frigider și consumați-l rece. Dacă este posibil, faceți-o înainte de micul dejun. Repetați timp de șapte zile.
- Faceți un preparat cu trei linguri de miere de albine pură și o lingură de suc de lămâie. Adăugați două linguri de apă caldă. Amestecați bine și beți în fiecare zi timp de o săptămână.
Alte recomandări pentru curățarea arterelor
Pe lângă folosirea rețetelor și alimentelor menționate, aveți grijă la grăsimile saturate și trans. Reduceți consumul de zahăr, precum și aportul de carne roșie și produse lactate, deși nu trebuie să le eliminați complet, pentru că oferă și calciu.
Ceea ce puteți elimina pentru totdeauna sunt băuturile alcoolice și grăsimile trans, prezente în prăjituri, plăcinte, fursecuri și gogoși, printre altele.
În cele din urmă, adăugați mai multe fibre în dietă și faceți mai multă mișcare. Cu alte cuvinte, efectuarea unei rutine de exerciții fizice zilnic vă va ajuta să aveți mai multă grijă de artere!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Carper J. Los alimentos: medicina milagrosa. Barcelona, España: Amat SL, 2008.
Delgado CL. Limpiando las arterias de su corazón. Bogotá: Random House, 2015.
Hernández-Pérez A et al. Fumadores ocasionales y ligeros, prevalencia, importancia y alternativas de tratamiento. Neumol Cir Torax. 2021; 80 (2): 89-93
Ramos Domínguez B, Méndez Crespo G. Comportamiento de factores de riesgo en las enfermedades del corazón y cerebrovascular. Revista Cubana de Higiene y Epidemiología. 2006; 44(3). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-30032006000300005&lng=es.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.