Remediu natural pentru arterele blocate - Doza de Sănătate
 

Remediu natural pentru arterele blocate

Ai primit de la medic vestea că ai arterele înfundate? Apelează cu încredere la următorul remediu natural!
Remediu natural pentru arterele blocate
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Multe persoane își fac griji atunci când află că au arterele înfundate, un lucru din ce în ce mai întâlnit din cauza alimentației necorespunzătoare și stilului de viață sedentar care cresc, în mod considerabil, nivelul colesterolului în sânge. Ceea ce nu știu mulți oameni este faptul că această problemă de sănătate poate fi prevenită și tratată cu un remediu natural pentru arterele blocate.

Un studiu efectuat recent a arătat faptul că extractul de rodie poate preveni sau ameliora ateroscleroza, o boală care apare atunci când arterele coronariene se îngroașă din cauza acumulării grăsimilor. Studiul publicat în revista Ateroscleroza (Atherosclerosis journal) arată faptul că rodia poate desfunda arterele blocate în urma acumulării unei cantități ridicate de colesterol.

Pentru a ajunge la această concluzie, cei care au realizat studiul au experimentat pe rozătoare care aveau probleme coronariene, oferindu-le extract de rodie o perioadă lungă de timp. După încheierea studiului, specialiștii au concluzionat faptul că, datorită consumului de rodie, rozătoarele nu au mai acumulat grăsimi pe artere, care nu și-au mai pierdut elasticitatea.

Cercetând beneficiile extractului de rodie, cercetătorii au descoperit și alte aspecte:

 • Rodia are capacitatea de a reduce nivelul stresului oxidativ.
 • Poate reduce proteina chemotactică a monocitelor 1, un mesager chimic (chemokina) asociat cu inflamația din artere.
 • Poate reduce supradimensionarea cardiacă.
 • Reduce grăsimea acumulată în mușchiul inimii.
 • Poate reduce infiltrarea macrofagilor în miocard.
 • Reduce anomaliile EKG.

De ce este un fruct precum rodia atât de bun pentru inimă?

Inimă reprezentată grafic

Toate beneficiile rodiei se datorează, în principal, conținutului său ridicat de antioxidanți, printre care vitamina C și polifenolii. Potrivit lui Linus Pauling, câștigătorul a două premii Nobel, una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare este deficitul de vitamina C.

Rodiile au un puternic efect antiinflamator, cu rol fundamental în prevenirea apariției problemelor cardiace. Datorită acestor proprietăți, rodia ajută la reducerea hipertensiunii arteriale, asigură o circulație optimă a sângelui și accelerează funcționarea sistemului imunitar pentru prevenirea infecțiilor.

Remediu natural pentru arterele blocate și reducerea colesterolului

Acest suc din rodie și mere are o concentrație ridicată de flavonoide, tanini și fibre, substanțe ce sunt responsabile de reducerea colesterolului și curățarea arterelor înfundate.

Ingrediente necesare

 • 3 mere
 • 1 rodie

Mod de preparare

Spălați bine fructele pentru a elimina pesticidele și bacteriile. Curățați de coajă rodia și tăiați-o în bucăți mari. La fel și merele. Apoi, puneți-le într-un blender cu puțină apă pentru a facilita amestecul. Beți imediat băutura obținută.

Alte beneficii importante ale sucului de rodie

Rodie ca remediu natural pentru arterele blocate

Pe lângă faptul că acest fruct curăță arterele blocate, consumul regulat de suc de rodie oferă și alte beneficii importante organismului:

 • Are o acțiune antioxidantă puternică: Sucul de rodie are proprietăți antioxidante ce ajută la reducerea stresului oxidativ. Multe studii au arătat faptul că un nivel scăzut al stresului oxidativ poate reduce cu până la 44% amploarea leziunilor produse de ateroscleroză.
 • Are proprietăți anticancerigene: Datorită nivelului ridicat de antioxidanți, sucul de rodie are o acțiune anticancerigenă puternică. Rodia nu vindecă maladia, dar distruge și inhibă dezvoltarea celulelor maligne. Cercetătorii au demonstrat faptul că bărbații care beau un pahar de suc de rodie pe zi pot încetini dezvoltarea cancerului de prostată.
 • Este de ajutor curele de slăbire: Sucul de rodie este indicat și persoanelor care vor să aibă o greutate normală. Pe lângă dietă și exerciții, un pahar de suc de rodie consumat zilnic poate arde mai ușor grăsimile. Acest lucru este posibil datorită eliminării toxinelor din organism.
 • Accelerează funcționarea sistemului imunitar: Componentele antioxidante ale sucului de rodie fac din acesta un aliat puternic al sistemului imunitar. Sucul de rodie este de ajutor în lupta împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.