Remediu pentru curățarea arterelor cu meiul-canarilor - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru curățarea arterelor cu meiul-canarilor

Descoperă în cele ce urmează un remediu preparat cu meiul-canarilor și cu scorțișoară, ce contribuie la curățarea arterelor. În primul rând, este esențial să cumperi meiul-canarilor pentru consum uman, fiindcă celelalte tipuri au proprietăți diferite.
Remediu pentru curățarea arterelor cu meiul-canarilor
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În prezent, consumăm foarte multe alimente care ne afectează sănătatea și care au efecte negative asupra vaselor de sânge. Din acest motiv, este important să le acordăm atenție și să le îngrijim. Cu acest prilej, îți prezentăm un remediu pentru curățarea arterelor cu infuzie din meiul-canarilor și scorțișoară. În primul rând, află mai multe despre motivele pentru care este important să-ți cureți arterele.

Ce sunt arterele?

Arterele sunt vase de sânge care au ca scop transportarea sângelui de la inimă la diverse organe. Una dintre cele mai comune probleme circulatorii este blocarea arterelor, ce are consecințe grave.

Printre simptomele blocării arterelor întâlnim următoarele:

 • Durere în piept
 • Probleme respiratorii
 • Retenție de lichide
 • Senzație de oboseală

Cauzele blocării arterelor

Există mai mulți factori care contribuie la blocarea arterelor, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol, hipertensiunea, diabetul, stresul, obezitatea și fumatul.

Alcoolul, alimentele bogate în grăsimi și zaharurile pot să înrăutățească starea arterelor. Acestea conțin calorii goale care se pot transforma în grăsimi și care, la rândul lor, contribuie la blocarea arterelor.

Remediu pentru curățarea arterelor în caz de blocarea acestora

Care sunt metodele de prevenire a blocării arterelor?

Principala metodă de prevenire este menținerea unei alimentații echilibrate, practicarea exercițiilor fizice în fiecare zi și reducerea consumul de alimente care pot agrava boala.

De asemenea, pe lângă aceste obiceiuri sănătoase, îți recomandăm și o infuzie preparată cu meiul-canarilor și scorțișoară, un remediu pentru curățarea arterelor în mod eficient. În cele ce urmează, îți vom arăta cum să prepari infuzia.

Remediu pentru curățarea arterelor cu meiul-canarilor și scorțișoară

Meiul-canarilor este un aliment care este consumat datorită faptului că sprijină vindecarea în cazul problemelor de sănătate precum diabetul și hipertensiunea. De fapt, această plantă este cunoscută, în special, ca hrană pentru păsări. Din acest motiv, este esențial să cumperi meiul-canarilor pentru consum uman, fiindcă celelalte tipuri au proprietăți diferite.

Scorțișoara contribuie la scăderea nivelului de colesterol și zahăr din sânge. Din acest motiv, este ingredientul ideal al unui remediu pentru curățarea arterelor.

Remediu pentru curățarea arterelor cu scorțișoară

Prin combinarea acestor două alimente, ne putem bucura de proprietățile lor benefice pentru sănătate. De asemenea, prin adăugarea scorțișoarei, infuzia va avea un gust delicios. Meiul-canarilor simplu nu are un gust foarte plăcut.

Ingrediente

 • O jumătate de lingură de semințe de meiul-canarilor (7 g)
 • O cană de apă (200 ml)
 • O jumătate de baton de scorțișoară

Mod de preparare

 • Pune apa la fiert.
 • Atunci când ajunge la punctul de fierbere, adaugă semințele de meiul-canarilor, stinge focul și lasă la infuzat timp de 10 minute.
 • Adaugă scorțișoara și pune apa înapoi la fiert. Lasă infuzia să fiarbă încă 10 minute.
 • Ia vasul de pe foc și lasă infuzia să se răcească la temperatura camerei.

Mod de consum

 • Îți recomandăm să consumi infuzia de trei ori pe săptămână.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.