Ce este laptele de meiul canarilor și cum se prepară? - Doza de Sănătate
 

Ce este laptele de meiul canarilor și cum se prepară?

Ai încercat această băutură delicioasă până acum? Află care sunt beneficiile sale și nu ezita să o prepari acasă pentru a te bucura de ele.
Ce este laptele de meiul canarilor și cum se prepară?
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ce este laptele de meiul canarilor? În caz că nu ai auzit de el până acum, află că meiul canarilor este o plantă săracă în calorii, cu un conținut bogat de nutrienți esențiali.

Meiul canarilor este cunoscut, în principal, ca hrană pentru păsări. Calitățile sale nutriționale îl recomandă și pentru alimentația oamenilor.

Printre altele, meiul canarilor este bogat în enzime și aminoacizi. Uscate, aceste semințe conțin numeroși nutrienți, însă atunci când le înmoi în apă, trec printr-o serie de procese chimice care măresc conținutul de fibre, celuloză și proteine organice de calitate superioară.

Pe lângă nutrienții pe care îi oferă, meiul canarilor ajută și la îmbunătățirea digestiei, la buna funcționare a ficatului și la detoxifierea organismului.

Întrucât știm că multe persoane nu știu ce este laptele de meiul canarilor, îți arătăm în rândurile de mai jos cum se prepară această băutură și ce beneficii oferă organismului.

Cum se prepară laptele de meiul canarilor?

Ce este laptele de meiul canarilor și cum se prepară

Laptele de meiul canarilor este o băutură foarte săracă în calorii. Prin urmare, o poți prepara și consuma zilnic. Acest lichid te poate ajuta să îți menții greutatea corporală în limitele normale.

Procesul de preparare este foarte simplu, însă trebuie început cu o seară înainte.

Ingrediente

 • 4 linguri de meiul canarilor
 • 4 căni de apă

Mod de preparare

 • Pune meiul canarilor în apă și lasă-l la înmuiat peste noapte.
 • În dimineața următoare, strecoară semințele și pune-le în blender, împreună cu restul apei.
 • Procesează-le la viteză mare până obții o băutură omogenă de culoare maronie.
 • Strecoară băutura printr-un tifon și aruncă resturile.

Mod de consum

 • Bea o cană de lapte de meiul canarilor la micul dejun.
 • Bea încă 2 – 3 căni pe parcursul zilei.

Ce este laptele de meiul canarilor și care sunt beneficiile sale?

Meiul canarilor conține 16,6% proteine de calitate superioară și 11,8% fibre alimentare. Laptele din aceste semințe are un conținut chiar mai mare de enzime și ajută la utilizarea adecvată a glucozei de către celulele din corp.

Bogat în vitamine și minerale și având proprietăți deosebite, laptele de meiul canarilor oferă numeroase beneficii pentru sănătate dacă este consumat în mod regulat.

Îmbunătățește digestia

Ce este laptele de meiul canarilor și cum ajută digestia

Enzimele din laptele de meiul canarilor sprijină procesul digestiv și ajută la transformarea amidonului în glucoză.

 • Proprietățile antiinflamatoare ale acestor semințe combat iritațiile mucoasei gastrice.
 • Prin urmare, laptele de meiul canarilor previne arsurile la stomac și ulcerul.
 • Totodată, această băutură naturală reglează tranzitul intestinal, prevenind atât constipația, cât și diareea.

Protejează sănătatea inimii

Ce este laptele de meiul canarilor? Printre altele, unul dintre cele mai bune remedii împotriva colesterolului rău (LDL) acumulat la nivelul arterelor.

 • Compușii săi antioxidanți ajută la prevenirea formării plăcii de aterom. În plus, aceștia curăță lipidele din sânge și previn ateroscleroza.
 • Printre altele, laptele de meiul canarilor stimulează circulația sanguină și ajută la reglarea nivelului de sodiu din organism.
 • Această băutură previne hipertensiunea arterială.

Ajută la slăbit

Ce este laptele de meiul canarilor, un supliment pentru slăbit

Având proprietăți detoxifiante și digestive, laptele de meiul canarilor este un bun supliment pentru persoanele care vor să slăbească în mod sănătos.

 • Deși această băutură nu este un remediu miraculos, compușii săi ajută la curățarea toxinelor din corp, împiedicând intervenția acestor substanțe dăunătoare în activitatea metabolică.
 • Totodată, fibrele ajută la instalarea senzației de sațietate. Prin urmare, consumul acestui lapte vegetal scade nevoia de a consuma gustări bogate în calorii.

Combate retenția de apă

Laptele de meiul canarilor are un efect diuretic asupra organismului, stimulând funcțiile renale. Prin urmare, această băutură ajută la filtrarea lichidelor, facilitând eliminarea lor prin urină.

Având în vedere cele menționate, laptele de meiul canarilor este recomandat persoanelor care suferă de boli inflamatoare. Dacă elimini lichidele reținute în corp, poți preveni complicațiile și durerea.

Curăță ficatul

Ce este laptele de meiul canarilor care curăță ficatul

Antioxidanții și enzimele naturale din meiul canarilor ajută la curățarea ficatului și la îmbunătățirea funcțiilor hepatice. Substanțele benefice din compoziția sa luptă împotriva radicalilor liberi.

În plus, laptele de meiul canarilor accelerează metabolismul grăsimilor, îmbunătățind digestia.

Combate infecțiile tractului urinar

Ce este laptele de meiul canarilor și cum combate infecțiile urinare

Nutrienții din laptele de meiul canarilor contribuie la întărirea sistemului imunitar, ajutând la combaterea agenților infecțioși care afectează sănătatea aparatului urinar. Totodată, acest lapte vegetal are efecte diuretice care contribuie la curățarea tractului și a vezicii urinare. Prin urmare, laptele de meiul canarilor elimină microbii care provoacă apariția infecțiilor urinare.

Așa-i că nu știai ce este laptele de meiul canarilor? Acum că ai aflat ce beneficii îți oferă această băutură minunată, nu ezita să o prepari și să te bucuri de efectele sale pozitive. Vei fi încântat/ă de rezultate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P. J., & Sosulski, F. W. (1997). Structural and Compositional Characteristics of Canaryseed (Phalaris canariensis L.). Journal of Agricultural and Food Chemistry45(8), 3049–3055. https://doi.org/10.1021/jf970100x
 • Mason E, L’Hocine L, Achouri A, Karboune S. Hairless Canaryseed: A Novel Cereal with Health Promoting Potential. Nutrients. 2018;10(9):1327. Published 2018 Sep 19. doi:10.3390/nu10091327
 • Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P., Patterson, C. A., & Gray, D. (2010). Fractionation of hairless canary seed (Phalaris canariensis) into starch, protein, and oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry58(11), 7046–7050. https://doi.org/10.1021/jf100736m
 • Valverde, M. E., Orona-Tamayo, D., Nieto-Rendón, B., & Paredes-López, O. (2017). Antioxidant and Antihypertensive Potential of Protein Fractions from Flour and Milk Substitutes from Canary Seeds (Phalaris canariensis L.). Plant Foods for Human Nutrition, 72(1), 20–25. https://doi.org/10.1007/s11130-016-0584-z

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.