Supa cremă delicioasa pentru slăbit – 5 rețete

· 18 septembrie 2015
Scorțișoara reglează nivelul de zahăr din sânge. Când există un astfel de dezechilibru, se poate instala senzația de foame.  

Există vreo mâncare sănătoasă, completă, sățioasă și bună pentru slăbit? Da? Supa cremă de legume. Acestea reprezintă modalitatea ideală de a pierde treptat în greutate, fără a te înfometa și oferind organismului toți nutrienții de care are nevoie.

În acest articol, vă vom vom prezenta cinci supe cremă delicioase care vă ajută să slăbiți.  

Supa cremă cu dovleac și scorțișoară

Această supă cremă delicioasă conține o combinație unică de ingrediente, find un fel de mâncare excelent pentru a-ți surprinde în mod plăcut invitații.

Dovleacul prezintă proprietăți care sunt esențiale în orice dietă. Este sațios, datorită conținutului de apă și de fibre, dar are puține calorii. Este diuretic și detoxifiant, ajutând la eliminarea toxinelor și a lichidelor în exces din organism.

Te-ar putea interesa și:

Încearcă 3 rețete de supă de dovleac delicioase

Are o textură cremoasă, asemănătoare cartofului.

Scorțișoara nu oferă numai o aromă extraordinară, ci are la rândul său proprietăți medicinale. Reglează nivelul de zahăr din sânge, dezechilibrul acestuia fiind responsabil pentru instalarea senzației de foame.

Scorțișoara de Ceylon este soiul cel mai recomandat, întrucât este mai aromat și mai terapeutic.

Supă cremă cu scorțișoară

Supa cremă de dovlecel și alge marine wakame

Aceasta este o supă fină și ușor de digerat, perfectă pentru masa de seară.

Dovlecelul are numai 17 calorii per 100 de grame, fiind o alegere excelentă pentru dieta ta zilnică. Ajută la accelerarea metabolismuluiși la eliminarea grăsimilor din corp.

Unii preferă să adauge brânză la această rețetă, pentru a face supa mai cremoasă, întrucât dovlecelul conține foarte multă apă. În loc de brânză, apelează la wakame, o opțiune mult mai sănătoasă. Acesta are proprietăți diuretice și ajută la slăbit, dar pe lângă asta oferă supei o aromă minunată și o consitență cremoasă.

Algele se adaugă peste dovlecel și se pasează cu blenderul la sfârșit.

Supa cremă de dovlecel

Supa cremă de praz și ghimbir

Supa cremă de praz este foarte gustoasă, are un gust unic și un conținut ridicat de apă, fibre și potasiu, un mineral care combate retenția de apă și excesul de sare din organism. Mai mult, prazul este sărac în carbohidrați, fiind o alegere excelentă pentru masa de seară.

Ghimbirul oferă rețetei o aromă deosebită. Datorită capacității sale de a accelera metabolismul, acest condiment ajută la arderea grăsimilor. 

Adaugă în supe cremă ghimbir proaspăt sau pudră.

Te-ar putea interesa și:

Utilizări medicinale ale ghimbirului

Supa de mazăre verde și ardei iute Cayenne

Mazărea este o leguminoasă ușor de digerat care conține proteine, ajutând astfel la menținerea masei musculare și la subțierea taliei.  În plus, reglează nivelul de zahăr din sânge și conține multe fibre, supa preparată fiind foarte sățioasă și ideală pentru a fi consumată în orice moment al zilei.

Ardeiul iute Cayenne accelerează metabolismul și ajută la digerarea grăsimilor. Adaugă doar puțin ardei la început, până se obișnuiește organismul cu acest condiment.

Această supă este excelentă în zilele răcoroase sau pentru cei sensibili la frig.
Supa cremă de ardei

Supa cremă de ciuperci și ovăz

Dacă este sezonul ciupercilor sau dacă ai ocazia să le folosești, poți să prepari  supe cremă delicioase. Ciupercile sunt bogate în proteine și sunt foarte sănătoase.

Ovăzul este foarte hrănitor și conține multe fibre, fiind recomandat celor care suferă de constipație sau de alte probleme digestive. 

Vă recomandăm să consumați această supă la masa de prânz, întrucât vă oferă energie pentru întreaga zi. Puteți decora cu puțină paprika afumată.

Sursa fotografiilor: Jack Letourneau, Fabcom și Tim Patterson.