Încearcă 3 rețete de supă de dovleac delicioase

· 21 septembrie 2018
Dovlecii nu sunt folosiți doar pentru a obține decorațiuni de Halloween. Următoarele rețete de supă de dovleac oferă cantități semnificative de nutrienți.

Vrei să descoperi câteva rețete de supă de dovleac sănătoase și gustoase?

Dovlecii sunt bogați în fibre, dar săraci în calorii. Ei asigură o senzație de sațietate, iar conținutul lor ridicat de apă susține hidratarea organismului. Astfel, dovlecii stimulează pierderea în greutate. În plus, dovlecii pot chiar să reducă nivelul de glucoză din sânge și să-l mărească pe cel de insulină.

Doi antioxidanți potenți din componența dovlecilor, luteina și zeaxantina, pot preveni cataracta. Aceste substanțe combat și virusurile, infecțiile, bacteriile și ciupercile.

Totodată, beta-carotenul dovlecilor le-ar putea fi de ajutor pacienților care suferă de cancer, în special pulmonar și de prostată. Substanța menționată oferă protecție împotriva razelor ultraviolete și ne ajută să avem o piele cu aspect tânăr.

Conținutul ridicat de vitamina C al dovlecilor previne răcelile și susține procesul de vindecare. Această vitamină creează o barieră protectoare care oprește acțiunea radicalilor liberi.

Citește în continuare și pune în practică următoarele rețete de supă de dovleac!

3 rețete de supă de dovleac pe care merită să le încerci

1. Supă cremă vegană de dovleac

Rețete de supă de dovleac pentru persoanele vegane

Ingrediente pentru 2 porții

  • Sare (după gust)
  • 1 praz
  • 1 dovleac (cu o greutate puțin mai mică de 450 g)
  • 2 morcovi
  • 5 căni de apă
  • Cartofi mici (aproximativ 225 g)
  • 8 linguri de ulei de măsline

Citește și:

5 supe delicioase pentru detoxifierea corpului

Instrucțiuni

  • Decojește dovleacul și taie-l în cuburi. Îndepărtează capetele morcovilor, decojește-i și taie-i în felii de aproximativ 1,3 cm (0,5 inch).
  • Spală prazul și feliază-l. Pune una dintre felii deoparte, apoi curăță cartofii și taie-i de parcă ai vrea să-i prăjești.
  • Încălzește apa și adaugă legumele.
  • Adaugă uleiul de măsline și o jumătate de linguriță de sare. Fierbe la foc mediu timp de 20 de minute.
  • Apoi, bate totul cu un mixer electric până obții o compoziție cremoasă.
  • Pentru a putea servi supa, taie prazul rămas în bucățele și presară-l deasupra.

2. Supă de dovleac cu smântână

Rețete de supă de dovleac cu smântână

Ingrediente pentru 4 porții

  • 1 dovleac (de aproximativ 450 g)
  • 5 morcovi mari
  • 1 praz (doar partea albă)
  • Sare și ulei de măsline (după gust)
  • Cartofi de mărime medie (aproximativ 225 g)

Instrucțiuni

  • Curăță legumele, taie-le și pune-le într-o oală sub presiune.
  • Toarnă apă peste ele și adaugă puțin ulei de măsline și sare după gust.
  • Apoi, acoperă oala și lasă să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute.
  • Îndepărtează fiertura în exces.
  • Amestecă supa preparată cu smântâna și uleiul de măsline. Dacă devine prea groasă, adaugă puțină fiertură.
  • Servește-o caldă.

3. Supă cremă de dovleac și broccoli

Broccoli inclus în rețete de supă de dovleac

Ingrediente pentru 4-6 porții

  • 2 cartofi
  • 2 praji
  • 1 dovlecel
  • 1 dovleac (cu o greutate puțin mai mică de 450 g)
  • 1 ceapă
  • 1 pahar de apă
  • 1 linguriță de curry
  • 1 tulpină de broccoli
  • Morcovi (112,5 g)
  • 1 mână de boabe de porumb prăjite
  • Ulei de măsline extravirgin, sare și piper (după gust)

Instrucțiuni pentru a găti broccoli

  • Înțeapă prajii și dovlecelul cu o furculiță și pune-i într-o cratiță.
  • Adaugă broccoli spălat, dar pune deoparte tulpina.
  • Adaugă cartofii curățați și tăiați.
  • Toarnă apă peste aceste ingrediente și adaugă mirodeniile.
  • Fierbe timp de 15 minute.
  • Apoi, adaugă un vârf de cuțit de sare și piper. Depozitează compoziția preparată într-un recipient și pune-o deoparte.

Instrucțiuni pentru a găti dovleacul

  • Taie ceapa, morcovii și dovleacul în cubulețe. Pune câteva bucăți de dovleac deoparte.
  • Curăță cartofii și taie-i în bucăți.
  • Pune toate ingredientele într-o oală, asezonează și toarnă apă deasupra.
  • Adaugă puțin ulei de măsline și fierbe timp de 15 minute.
  • Apoi bate compoziția, adaugă un vârf de cuțit de sare și piper și pune-o deoparte.

Nu uita să citești:

Supa: cum să o faci cât mai sănătoasă

Instrucțiuni pentru a prepara dressing-ul de porumb

  • Pisează boabele de porumb într-un mojar cu pistil.
  • Pune-le într-o cratiță împreună cu puțin ulei de măsline și curry. Amestecă și pune deoparte.
  • Fierbe tija de broccoli rămasă și dovleacul în apă pentru câteva minute. Strecoară și pune-le deoparte.
  • Într-un castron, combină cele două creme preparate anterior. Adaugă-le în părți opuse ale castronului astfel încât să se întâlnească la centrul său.
  • Presară cubulețele de dovleac peste crema de broccoli și pune tulpina de broccoli deasupra cremei de dovleac.
  • Adaugă dressing-ul de porumb de-a lungul liniei care separă cele două creme și servește.

Te atrag aceste rețete de supă de dovleac? Spune-ne ce crezi despre ele în secțiunea de comentarii!