Tratamente pentru fibromialgie cu plante - Doza de Sănătate
 

Tratamente pentru fibromialgie cu plante

Capsaicina este o substanță care se găsește în ardeii iuți, un analgezic natural și foarte eficient, folosit în compoziția multor unguente pentru dureri.
Tratamente pentru fibromialgie cu plante

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Durerile provocate de această afecțiune sunt puternice și provoacă disconfort, așa că este foarte important să găsim tratamente potrivite pentru fibromialgie. Iată câteva plante indicate pentru ameliorarea și pentru tratarea ei în mod natural.

Afecțiunea numită fibromialgie provoacă dureri musculare și oboseală. Persoanele care suferă de fibromialgie au de obicei dureri în zonele cele mai sensibile ale corpului. Acestea sunt spatele, gâtul, umerii, brațele, picioarele și șoldurile.

Cea mai mare parte a celor care suferă de fibromialgie (aproximativ 80-90%) o reprezintă femeile. Deși nu se cunoaște cauza acestei afecțiuni, ea este asociată cu traume sau perioade de stres puternic, leziuni repetate, disconfort general sau anumite boli.

Tratamente pentru fibromialgie cu ardei iute

S-a descoperit faptul că ardeiul iute are proprietăți care pot trata simptomele de fibromialgie. Capsaicina, o substanța din componența ardeiului iute, este un analgezic foarte eficient. Ea intră în componența multor unguente pentru dureri.

Ardei iute pentru fibromialgie

Pentru ameliorarea durerilor de fibromialgie, vă recomandăm să beți o cană cu ceai de ardei iute, realizat prin adăugarea unei lingurițe cu ardei într-o cană cu apă fierbinte. Cel mai bine ar fi să o pregătiți dimineața și să o beți treptat, pe parcursul zilei. În caz contrar, riscați să iritați sistemul digestiv.

Sunătoare

Sunătoarea, sau Hypericum Perforatum, este o altă plantă care combate simptomele de fibromialgie. Este o plantă de mărime medie care produce flori galbene, alungite. De obicei, sunătoarea tratează cu mult succes depresia.

Nu uitați că aceasta este una dintre cele mai importante simptome asociate cu fibromialgia, așa că merită să folosim această plantă.

Sunătoare pentru fibromialgie

Și, pe lângă faptul că tratează depresia, sunătoarea are efect analgezic și adjuvant în caz de insomnie. Cea mai eficientă cale pentru a profita de proprietățile acesteia este administrarea de capsule sau suplimente alimentare.

Le puteți găsi atât în farmacii cât și în magazinele cu produse naturiste. O altă variantă ar fi să faceți un ceai cu flori de sunătoare.

Dar, deși este un produs naturist, această plantă poate interacționa cu unele medicamente precum antidepresivele, anticoncepționalele sau altele. De aceea, cel mai bine ar fi să cereți sfatul medicului sau farmacistului înainte de a lua aceste suplimente.

Așadar, concepția că plantele sunt total inofensive este greșită. De fapt, multe dintre medicamentele pe care le folosim se bazează pe compuși chimici care au fost întâi descoperiți în plante.

Tratamente pentru fibromialgie cu gheara-diavolului

Gheara diavolului, fibromialgie

Gheara-diavolului este numele popular al plantei Harpagophytum. Numele ei vine de la fructele în formă de capsule lemnoase cu țepi și capăt ca un cârlig.

Această plantă are în componență substanțe foarte eficiente în tratarea unor afecțiuni precum artrita. De aceea, poate avea rezultate foarte bune și în caz de fibromialgie.

Gheara-diavolului are puternice efecte analgezice și antiinflamatorii, recomandate și pentru fibromialgie. În plus, stimulează apetitul, scade colesterolul, detoxifiază și calmează spasmele intestinale.

Cel mai adesea, această plantă se folosește prin aplicarea unui unguent, având la bază acest extract, direct pe zonele dureroase. Dar, se poate folosi și sub formă de infuzie sau capsule.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.