2 moduri de a face brioșe cu spanac
 

2 moduri de a face brioșe cu spanac

Dacă nu ați încercat niciodată brioșele cu spanac, nu puteți rata următoarele rețete pentru a afla cum să le pregătiți într-un mod simplu. Le veți iubi!
2 moduri de a face brioșe cu spanac
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Rețeta de brioșe cu spanac este o modalitate excelentă de a crește prezența legumelor în dietă. Legumele cu frunze verzi sunt clasificate ca fiind foarte benefice, deoarece sunt capabile să ofere o cantitate mare de micronutrienți și fitochimicale esențiale.

În plus, toți experții recomandă creșterea consumului de alimente vegetale. Aportul regulat este asociat cu o reducere a riscului de deces. Cu toate acestea, nici aportul proteinelor nu trebuie neglijat.

1. Brioșe cu spanac

Să începem cu o modalitate ușoară de a face brioșe cu spanac. Această rețetă poate fi preparată ca aperitiv sau ca fel principal. Poate avea alături o garnitură, cum ar fi orezul.

Ingrediente

Pentru brioșele cu spanac sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • Ulei de măsline
  • Sare şi piper
  • 400 g de spanac
  • 100 g de ciuperci
  • 300 ml de smântână lichidă
Frunze de spanac verzi
Spanacul este o legumă cu frunze verzi care oferă fitonutrienți.

Instrucțiuni pas cu pas

Trebuie să începeți prin a curăța spanacul și a felia ciupercile, deși există opțiunea de a le cumpăra deja tăiate. Se curăță apoi ceapa și se toacă cât mai fin. Odată pregătite, legumele se pun într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin încins și se călesc aproximativ 7 minute, condimentându-le.

Se trec printr-o strecurătoare, apoi se bat ouăle cu smântâna într-un bol, adăugând sare și piper. Pentru acest pas, se recomanda folosirea unui tel. Odată ce ouăle au o textură omogenă, se adaugă legumele și se amestecă totul bine.

Se unge cu ulei o tava de brioșe și se toarnă aluatul. Se coace 25 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit.

2. Alternativa la prepararea brioșelor cu spanac

Vă oferim și o altă rețetă pentru a pregăti brioșe cu spanac. Este oarecum diferită, dar la fel de sănătoasă. Recomandarea noastră este să le încercați pe ambele și să vă alegeți varianta preferată. Puteți adăuga o notă personală sau să faceți un sos ca acompaniament.

Ingrediente

Ingredientele de care veți avea nevoie în acest caz vor fi următoarele:

  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • Brânză proaspătă
  • Nucşoară
  • Sare și piper negru
  • 15 g tărâțe de ovăz
  • 5 g drojdie activă
  • 100 g spanac proaspăt
  • 40 g faină integrală de grâu
  • 40 g ovăz măcinat
  • 10 ml ulei de măsline extravirgin

Instrucțiuni pas cu pas

Este necesar să spălați bine frunzele de spanac, ca în cazul precedent. Apoi, ceapa tocată mărunt se călește într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin, împreună cu spanacul. Scopul este să elibereze apa și să-și reducă dimensiunea. Legumele se iau de pe foc și se scurg bine.

Se pun legumele într-un bol, pentru a adăuga ulterior ouăle, făina de grâu și ovăzul, plus drojdia. Se condimentează cu piper și nucșoară și se amestecă bine până se obține un aluat.

Următorul pas este să distribuiți preparatul în forme individuale care pot fi folosite în cuptor, cu ajutorul unei linguri. Brioșele cu spanac se coc 25 de minute la 180 de grade Celsius. Există și varianta de a pune deasupra un cub de brânză.

Beneficiile brioșelor cu spanac

Nu putem termina aceste rețete fără a enumera principalele beneficii ale consumului de brioșe cu spanac. Sunt recomandate în contextul unei alimentații echilibrate.

Reduc riscul de anemie

Spanacul este o sursă de fier. Acest mineral este esențial pentru a evita anemia. Totuși, rata sa de absorbție este scăzută. Din fericire, biodisponibilitatea crește atunci când este administrat cu o doză de vitamina C, potrivit cercetărilor publicate în jurnalul JAMA.

Îmbunătățesc sănătatea masei musculare

Pentru a aduce masa musculară la o stare funcțională și pentru a evita catabolismul, este esențial să acoperiți zilnic necesarul de proteine. Brioșele cu spanac pot fi incluse în dietă, deoarece au ouă printre ingrediente.

Trebuie remarcat faptul că proteina din ou este considerată de înaltă calitate, deoarece oferă toți aminoacizii esențiali. Satisfacerea necesarului proteic va fi decisivă în prevenirea dezvoltării patologiilor care condiționează funcționalitatea, precum sarcopenia. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în revista BioMed Research International.

Brioșe cu spanac

Ajută la combaterea constipației

Trebuie menționat faptul că brioșele cu spanac sunt un preparat care poate ajuta la combaterea constipației. Acest lucru se datorează conținutului de fibre. Această substanță s-a dovedit a fi importantă pentru menținerea unei bune funcții intestinale.

Faceți brioșe cu spanac acasă

Este ușor să faceți acasă brioșe gustoase cu spanac. Este o rețetă care poate fi inclusă în contextul unei alimentații sănătoase. Amintiți-vă că este important să combinați dieta cu alte obiceiuri benefice pentru o sănătate optimă. Este esențial să practicați exerciții fizice în mod regulat, pe lângă asigurarea unei odihni adecvate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Li, N., Zhao, G., Wu, W., Zhang, M., Liu, W., Chen, Q., & Wang, X. (2020). The Efficacy and Safety of Vitamin C for Iron Supplementation in Adult Patients With Iron Deficiency Anemia: A Randomized Clinical Trial. JAMA network open3(11), e2023644. https://doi.org/10.1001/jamanetworkopen.2020.23644
  • Martone, A. M., Marzetti, E., Calvani, R., Picca, A., Tosato, M., Santoro, L., Di Giorgio, A., Nesci, A., Sisto, A., Santoliquido, A., & Landi, F. (2017). Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. BioMed research international2017, 2672435. https://doi.org/10.1155/2017/2672435
  • Gianfredi, V., Salvatori, T., Villarini, M., Moretti, M., Nucci, D., & Realdon, S. (2018). Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. International journal of food sciences and nutrition69(8), 904–915. https://doi.org/10.1080/09637486.2018.1446917

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.