3 remedii cu miere pentru sistemul respirator
Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo
Problemele respiratorii sunt destul de frecvente. Principalele sunt tusea, gripa, răceala, amigdalita și excesul de flegmă. Dacă ai tendința de a suferi frecvent de acestea, trebuie să știi că poți folosi remedii cu miere pentru sistemul respirator. Aceste remedii pot fi utilizate împreună cu medicamentele pe care ți le-a prescris medicul specialist.
Probabil că ai o rudă apropiată care ți-a recomandat un remediu pe bază de miere pentru sănătatea respiratorie. S-a dovedit că mierea este un aliment care are multe proprietăți benefice pentru sănătatea umană. De fapt, există mai multe studii care arată faptul că una dintre cele mai bune calități pe care le are este potențialul său antioxidant. Însă beneficiile mierii nu se opresc aici.
Beneficiile mierii
Folosirea mierii pentru sănătatea căilor respiratorii (și pentru restul corpului) este foarte recomandată, chiar și de către medici. Iată care este valoarea sa medicinală:
- Este o sursă naturală de antioxidanți: aceasta înseamnă că ajută la menținerea sănătății celulelor, la încetinirea descompunerii celulelor și la prevenirea îmbătrânirii premature.
- Îmbunătățește răspunsul sistemului imunitar, ceea ce ajută la combaterea bolilor. Dacă ai tendința de a avea o mulțime de probleme respiratorii, consumul de miere te poate ajuta (cu moderație, desigur).
- Este un antiseptic excelent: s-a constatat că mierea are o capacitate microbiană ce inhibă dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor.
- Are efect asupra reglării glicemiei: mierea ajută la echilibrarea producției și consumului de glucoză. Acest lucru este minunat pentru cei cu diabet.
Îți recomandăm:
Este important să alegi miere bio care nu conține zaharuri sau conservanți. În acest fel, vei consuma un produs de calitate mult mai sănătos decât alternativele comerciale.
În continuare, îți vom prezenta rețetele a 3 remedii cu miere care îți vor îmbunătăți sănătatea respiratorie. Îți vor fi mare ajutor!
3 remedii cu miere pentru sistemul respirator
1. Apă cu miere
Acesta este primul remediu cu miere care ajută la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii. Este foarte ușor de preparat și îți va permite să beneficiezi de toate proprietățile acestui aliment grozav.
Ingrediente
- 2 linguri de miere (20 g)
- 3 căni de apă (300 ml)
- Sucul unei lămâi (30 ml)
Mod de preparare
- Pune apa într-o oală la fiert.
- Când ajunge la punctul de fierbere, oprește focul și lasă lichidul să se răcească aproximativ 3 minute.
- Adaugă cele 2 linguri de miere.
- Nu uita să adaugi felii de lămâie sau sucul proaspăt stors.
2. Sirop de miere cu lămâie
Un alt remediu pentru a-ți îngriji sănătatea respiratorie este siropul de miere cu lămâie. După cum poți vedea, lămâia este un complement esențial pentru miere, deoarece este un excelent agent antibacterian.
Ingrediente
- 2 lingurițe de miere (10 g)
- Suc obținut dintr-o jumătate de lămâie (15 ml)
Mod de preparare
- Pune cele două linguri de miere într-un castron.
- Stoarce sucul lămâii.
- Pune recipientul în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde.
- Consumă siropul cald cu lingura.
Îți recomandăm:
3. Remediu de usturoi cu miere
Ca și în cazul remediilor anterioare, mierea este ingredientul principal, însă vom adăuga și usturoi. Ce beneficii oferă acest nou ingredient? Proprietățile sale antiseptice vor ajuta la combaterea mai eficientă a problemelor respiratorii.
Ingrediente
- 10 căței de usturoi
- 3 1/2 căni de miere (350 g)
- Sucul unei lămâi (30 ml)
Mod de preparare
- Curăță cățeii de usturoi, taie-i felii și pune-i într-un borcan curat de sticlă.
- Adaugă cele 350 de grame de miere și sucul unei lămâi.
- Închide recipientul și lasă-l să stea timp de o săptămână.
- După acest interval de timp, ia o linguriță de remediu pe zi, pe stomacul gol.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cortés, Manuel E, Vigil, Pilar, & Montenegro, Gloria. (2011). The medicinal value of honey: a review on its benefits to human health, with a special focus on its effects on glycemic regulation. Ciencia e investigación agraria, 38(2), 303-317. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-16202011000200015
- Da Silva, A. Determinación de la actividad antibacteriana de tres variedades de limón (Citrus limón (L) Osbeck, Citrus limón (L) Osbeck en combinación con Citrus reticulata y Citrus medica L.) frente a Staphylococcus aureus y Escherichia coli.[Fecha de acceso: 23 de Agosto del 2017]. URL Disponible en: http://www. revistasbolivianas. org. bo/scielo. php.
- Sotero-García, Alma I., Gheno-Heredia, Yaqueline Antonia, Martínez-Campos, Ángel Roberto, & Arteaga-Reyes, Tizbe T.. (2016). Plantas medicinales usadas para las afecciones respiratorias en Loma Alta, Nevado de Toluca, México. Acta botánica mexicana, (114), 51-68. Recuperado en 08 de marzo de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0187-71512016000100003&lng=es&tlng=es.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.