Rețete de supă cu usturoi simple și gustoase

04 Iulie, 2020
Supa de usturoi este foarte ușor de făcut și nu necesită prea multe ingrediente. Iată trei rețete grozave ușor de preparat, care vor încânta cu siguranță întreaga familie!

Supa de usturoi este un preparat clasic. Ai încercat-o vreodată? Dacă nu, ce mai aștepți? Iată trei rețete de supă cu usturoi simple și gustoase, pe care le poți prepara și testa rapid pentru a afla care este preferata familiei tale!

Rețete de supă cu usturoi simple și gustoase

Usturoiul este originar din Asia Centrală. Însă utilizarea sa este răspândită în întreaga lume datorită aromei sale deosebite și puternice. Usturoiul este benefic pentru sănătate grație conținutului său de vitamine și minerale precum fosforul, potasiul, iodul și vitamina B6. Este un ingredient valoros care merită încorporat în orice dietă echilibrată.

Îți vom prezenta trei rețete ușoare, iar tu o poți alege pe cea care se potrivește cel mai bine gusturilor tale. La fel ca în cazul oricărei alte supe, poți varia ingredientele și modul de preparare în funcție de gusturile și bugetul tău.

1. Supă vegană cu usturoi

Rețete de supă cu usturoi vegană
Supa de usturoi sau supa castiliană poate fi preparată în diverse moduri.

Această rețetă de supă cu usturoi necesită foarte puține ingrediente. S-ar putea să fie preparatul perfect atunci când ai oaspeți vegani la masă! De asemenea, este ușor de preparat și foarte gustoasă.

Ingrediente necesare (per persoană)

  • 2 căței de usturoi decojiți și tăiați felii
  • 1 felie de pâine
  • 1/4 lingură de paprika dulce
  • 1 1/2 lingură ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper după gust
  • 1 l de apă
  • 1 ou (opțional)
  • Pătrunjel pentru servire (opțional)

Mod de preparare

  • Pentru început, taie pâinea în cuburi mici sau fâșii.
  • Apoi, încălzește uleiul de măsline într-un vas.
  • După aceea, prăjește usturoiul până se rumenește.
  • Adăugă pâinea și amestecă pentru a nu se arde.
  • Apoi, adăugă paprika și continuă să amesteci.
  • În acest moment, adăugă apa și sare și piper după gust.
  • Lasă focul mare până când apa începe să fiarbă.
  • Apoi, lasă focul mic. (Acum vei sparge oul, dacă dorești.) Lasă totul să fiarbă timp de 10 minute sau până când pâinea se înmoaie complet.
  • Servește supa cu pătrunjel.

Încearcă o rețetă revigorantă:

Rețetă de supă de avocado și castravete

2. Supă cu usturoi și chorizo

Rețete de supă cu usturoi și chorizo
Această supă de usturoi cu chorizo este un alt preparat clasic.

Aceasta este una dintre cele mai gustoase rețete de supă cu usturoi. Cu toate acestea, este important să știi că, atunci când adaugi acest tip de carne procesată într-un preparat, îi vei crește conținutul de calorii și grăsimi.

Ingrediente necesare

  • 4 căței de usturoi tocați
  • 120 g de chorizo
  • 1 pâine, de preferință veche de o zi
  • 130 ml de lapte
  • 2 ouă
  • Sare și paprika dulce după gust
  • 1 l de supă de vită
  • Ulei de măsline extravirgin după gust

Mod de preparare

  • Pune uleiul de măsline într-un vas și încălzește-l (lasă focul mai jos decât de obicei, deoarece uleiul de măsline se arde ușor).
  • Apoi, adaugă usturoiul și lasă-l să se rumenească.
  • Toacă chorizo și taie pâinea în cuburi. Adaugă totul în oală. Amestecă bine.
  • Adăugă supa de vită și dă totul în fiert. Apoi, lasă focul mic și fierbe supa aproximativ 10 minute sau până când pâinea se dezintegrează.
  • Adăugă cele două ouă și amestecă timp de 5 minute continuu, până obții o consistență cremoasă.
  • Să ai poftă!

3. Supă cu usturoi și ou poșat

Bol cu supă și ou poșat
Această supă de usturoi este foarte ușor de preparat și necesită foarte puține ingrediente.

Ouăle oferă proteine de calitate și multă energie. În plus, acestea au proporții bine echilibrate de aminoacizi esențiali, așadar nutriționiștii recomandă consumul de ouă de mai multe ori pe săptămână. Studiile confirmă faptul că aportul de ouă nu crește riscul apariției problemelor cardiovasculare.

Ingrediente necesare

  • 2 căței de usturoi tocați
  • 3 ouă
  • 140 g de pâine
  • 1 l supă de legume
  • 1 lingură de paprika dulce
  • Ulei de măsline extravirgin, după preferințe
  • Pătrunjel pentru servire
  • Sare după gust

Mod de preparare

  • Pentru început, încălzește uleiul într-o oală și sotează usturoiul.
  • Taie pâinea felii și adăugă-le în oală imediat ce usturoiul devine auriu.
  • Adăugă paprika și amestecă.
  • Apoi, adăugă supa de legume, sărează după gust și lasă totul să fiarbă timp de două minute.
  • Ia supa de pe foc și pune-o în recipiente de supă rezistente la copt. Pune un ou în fiecare recipient și pune totul în cuptor la 170 °C, până când ouăle sunt coapte.
  • La final, servește supa cu pătrunjel proaspăt tocat.

Îți recomandăm:

Supă cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir

Variații posibile

Așa cum probabil știi deja, imaginația este limita când vine vorba de gătit! Aceste rețete sunt doar idei pe care le poți modifica așa cum dorești. Poți adăuga în aceste supe mai multe ingrediente, deoarece usturoiul merge cu orice:

  • De exemplu, adăugă cartofi în supă. Nu o vei face doar mai sățioasă, ci îi vei crește considerabil valoarea nutritivă.
  • De asemenea, cum ar fi să adaugi în supa de usturoi câteva fâșii de prosciutto? (Dar ai grijă să nu o sărezi prea tare dacă folosești acest ingredient). Adăugă șunca, fierbe supa, apoi verifică dacă mai este nevoie de sare și adaugă dacă trebuie.
  • Folosește paprika picantă în loc de paprika dulce pentru un gust și mai intens.
  • Poți adăuga, de asemenea, ciuperci și legume crude, cum ar fi prazul, dovlecelul și morcovul.

Așadar, ce părere ai despre aceste rețete ușoare de supă cu usturoi? Pune-ți șorțul și începe să experimentezi!

  • Fundación Española de Nutrición. Ajo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/ajo.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Chorizo. https://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/chorizo
  • Fundación Española de Nutrición. Huevo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/huevos.pdf
  • Hu FB, Stampfer MJ, Rimm EB, et al. A prospective study of egg consumption and risk of cardiovascular disease in men and women. JAMA. 1999;281:1387-94.