3 soluții naturale pentru curățarea buricului
Îți cureți regulat buricul? Îl usuci în mod corespunzător după duș? Probabil că nu. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că este o parte a corpului pe care oamenii o trec cu vederea. Cu toate acestea, o igienă optimă a buricului poate reduce riscul apariției unei infecții. În acest articol, vei descoperi 3 soluții naturale pentru curățarea buricului.
3 soluții naturale pentru curățarea buricului
De ce se murdărește buricul?
Anumite tipuri de țesături, nisipul de pe plajă, celulele moarte ale pielii care se acumulează în mod natural și grăsimile pe care le produce corpul nostru pot murdări această parte a corpului.
După ce faci un duș sau o baie, trebuie să îți usuci bine buricul.
În general, buricul este o parte a corpului pe care mulți oameni o ignoră. Acesta acumulează adesea sebum, celule moarte și particule de murdărie.
Excesul de murdărie din buric poate duce la senzații de mâncărime, roșeață și uscăciune excesivă. Dacă igiena buricului este precară, bacteriile se pot înmulți, ducând la apariția ciupercilor și a infecțiilor care pot provoca mirosuri neplăcute. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să-ți cureți buricul în fiecare zi.
Să aruncăm o privire la modul în care se realizează în mod corect curățarea buricului.
1. Uleiul de arbore de ceai
O proprietate uimitoare a uleiului de arbore de ceai este faptul că reprezintă un excelent agent antifungic. Așadar, este un aliat de nădejde pentru a combate infecțiile și ciupercile la care poți fi expus/-ă dacă nu îți cureți corect buricul.
- Cea mai bună metodă de a folosi uleiul de arbore de ceai pentru a-ți curăța buricul este să aplici o picătură mică din acesta pe o dischetă de bumbac.
- Apoi, folosește-o pentru a-ți curăța complet buricul.
- Cu toate acestea, asigură-te că nu exagerezi cu uleiul, deoarece acesta poate irita pielea delicată a buricului.
Îți recomandăm:
2. Alcoolul de rozmarin
Alcoolul de rozmarin este un remediu excelent pentru omfalită. În cazul în care buricul tău are un miros neplăcut, folosește alcool de rozmarin pentru a curăța bine zona și a-i oferi în același timp un miros plăcut.
Rozmarinul are proprietăți aromatice uimitoare care îl fac indispensabil în aceste cazuri. De asemenea, acesta nu afectează pielea delicată a buricului.
- Pentru a aplica alcoolul de rozmarin, folosește o dischetă de bumbac.
- Înainte de a face acest lucru, îți recomandăm să îți speli bine buricul și zona din jur cu săpun și să le usuci bine.
Alcoolul de rozmarin este una dintre cele mai bune soluții pentru curățarea și dezinfectarea buricului. Aplicarea acestuia în cantități mici ajută la menținerea zonei lipsite de impurități și mirosuri neplăcute.
3. Uleiul de cocos în soluții pentru curățarea buricului
Ultima soluție naturală pe care o poți folosi pentru curățarea buricului este uleiul de nucă de cocos. Cu toate acestea, ar trebui să îl folosești numai după ce ți-ai dezinfectat buricul, fie cu ulei de arbore de ceai, fie cu alcool de rozmarin.
Deoarece uleiul de nucă de cocos este uimitor de hidratant, mulți oameni îl folosesc în fiecare zi. Acesta are, în plus, proprietăți care reduc bacteriile care ar putea prolifera în buricul tău. Acesta este motivul pentru care ar trebui să îl utilizezi numai după curățarea zonei cu opțiunile de mai sus. În acest fel, buricul tău va fi perfect curat.
Citește mai mult:
Ai grijă de toate părțile corpului tău și nu uita de curățarea buricului
Este posibil ca până în acest moment să nu-ți fi dat seama că ți-ai ignorat complet buricul. Cu toate acestea, trebuie să știi că este extrem de important să îl usuci bine după ce faci duș sau înoți.
Dacă în trecut ai avut iritații, mâncărimi sau roșeață în zona buricului, îți recomandăm să utilizezi soluțiile pe care le-am prezentat în acest articol cel puțin o dată pe săptămână. În acest fel, vei reduce riscul apariției infecțiilor care pot afecta această zonă a corpului.
Dacă ai deja simptome care indică faptul că ceva nu este în regulă, nu ezita să-ți contactezi medicul. Acesta îți va prescrie cel mai probabil o cremă potrivită pentru a elimina infecția. După aceea, ține cont de sfaturile de mai sus, astfel încât această experiență neplăcută să nu se mai întâmple.
Tu îți cureți buricul? Dacă da, cum o faci?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Galindo, J., González, N., Delgado, D., Sosa, A., González, R., Torres, V., … & Cairo, J. (2009). Efecto del aceite de coco en la población de bacterias metanogénicas y su relación con otros grupos microbianos del rumen en condiciones in vitro. Revista Cubana de Ciencia Agrícola, 43(2).
- Martinello, M.A., & Pramparo, M.. (2005). Poder Antioxidante de Extractos de Romero Concentrados por Destilación Molecular. Información tecnológica, 16(5), 17-20. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642005000500004
- Pérez Mendoza, Magdialis, & Berasategui Hernández, Kenia. (2015). Caracterización clínico-epidemiológica de la onfalitis en un servicio de Neonatología. Medicentro Electrónica, 19(3), 157-159. Recuperado en 28 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1029-30432015000300004&lng=es&tlng=es.
-
Terzi V, Morcia C, Faccioli P, Valè G, Tacconi G, Malnati M. In vitro antifungal activity of the tea tree (Melaleuca alternifolia) essential oil and its major components against plant pathogens. Lett Appl Microbiol. 2007;44(6):613-618. doi:10.1111/j.1472-765X.2007.02128.x
-
Ogbolu DO, Oni AA, Daini OA, Oloko AP. In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. J Med Food. 2007;10(2):384-387. doi:10.1089/jmf.2006.1209