3 soluții pentru curățarea porilor
Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo
Porii pielii tind să se înfunde din cauza curățării inadecvate, ceea ce determină acumularea de grăsimi, transpirație și murdărie. În acest articol, vei descoperi trei soluții naturale pentru curățarea porilor în timp scurt.
Ce se întâmplă atunci când porii tăi se înfundă?
Când porii tăi se înfundă, aceștia își măresc dimensiunea din cauza substanțelor care se acumulează în interiorul lor și aplică presiune pe straturile pielii. Acest lucru poate duce la apariția inesteticelor puncte negre.
Când porii tăi sunt dilatați, aceștia sunt mult mai vizibili cu ochiul liber. Acest lucru este foarte inestetic și necesită o serie de soluții pentru curățarea completă a pielii și pentru desfundarea porilor. În acest caz, rutina ta obișnuită de curățare a pielii nu va fi suficientă.
3 soluții pentru curățarea porilor
Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a murdăriei de pe piele.
Oamenii încearcă adesea să-și deschidă porii spălându-și pielea cu săpun sau folosind o perie facială. Însă aceste lucruri nu vor oferi rezultatele dorite.
Există multe soluții pentru curățarea porilor mai eficiente care te vor ajuta să îți deschizi porii și să elimini orice murdărie acumulată fără a-ți irita pielea. Iată trei soluții naturale pe care ar trebui să le pui în practică pentru a obține rezultatele dorite.
1. Abur facial aromatizat
Aceasta este una dintre cele mai bune soluții pentru curățarea porilor. Este un pas esențial care te va ajuta să îți deschizi porii, astfel încât aceștia să fie mult mai ușor de curățat. Dacă sari peste acest pas, îți va fi foarte dificil să-ți cureți bine porii și să eliberezi toată murdăria acumulată.
După cum s-a subliniat în Tehnicile faciale și impactul lor asupra învățării cosmetologiei (un studiu spaniol), aburul îți deschide porii și îți sensibilizează pielea.
- Trebuie să aplici aburul pe față timp de aproximativ 5 minute.
- Poți adăuga în apa care va forma abur mușețel, roiniță sau chiar lavandă.
Recomandarea noastră:
2. Comprese calde
Căldura ajută la deschiderea porilor pentru a-ți permite să-i cureți în mod corespunzător.
După cinci minute de stat cu fața în abur, trebuie să-ți cureți cu atenție porii. În cazul în care porii unei anumite zone – cum ar fi nasul – nu sunt suficient de deschiși, poți utiliza o compresă caldă.
Înmoaie compresa în apa pe care ai folosit-o pentru a face aburul facial și aplic-o pe zona afectată timp de câteva minute. Apoi, repetă procedura cu un șervețel curat pentru a elimina orice punct negru ieșit la suprafața pielii.
3. Mască pe bază de argilă pentru curățarea porilor
Acesta este ultimul pas pentru curățarea feței. Măștile pe bază de argilă lasă pielea foarte fină, curată și regenerată. Cu toate acestea, este important să nu lași masca pe față prea mult timp, deoarece aceasta poate irita și deteriora pielea sensibilă.
Deși poți găsi multe măști pe bază de argilă în orice supermarket, poți prepara una chiar la tine acasă. Îți recomandăm să nu aplici această mască pentru curățarea porilor mai mult de o dată la fiecare 15 zile.
Îți recomandăm:
Importanța curățării feței
Curățarea facială zilnică previne înfundarea porilor, ajută la regenerarea pielii și ameliorează afecțiuni precum acneea.
În afară de soluțiile de curățare a porilor menționate mai sus, este esențial să ai în vedere două sfaturi de bază:
- Curăță-ți pielea în fiecare seară. Insistă pe curățare în acest moment al zilei mai degrabă decât dimineața, deoarece pielea se regenerează peste noapte.
- Un alt sfat pe care dorim să-l împărtășim este acela că este foarte important să-ți îndepărtezi tot machiajul. Dacă nu îți cureți corect pielea, poți rămâne cu urme de machiaj pe față. Acest lucru este foarte dăunător, deoarece înfundă porii și nu lasă pielea să respire.
Dobândirea acestor obiceiuri bune va împiedica apariția punctelor inestetice pe pielea ta. În plus, o bună rutină de curățare a feței va ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și a apariției ridurilor din cauza îngrijirii deficitare a pielii.
Tu cum îți îngrijești pielea? Îți cureți în mod corespunzător porii?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Mora Ochoa, M., Savigñon, O., Rosa, A., González Gross, T. M., & Castro Mela, I. (2010). El sol:¿ enemigo de nuestra piel?. Medisan, 14(6), 0-0.
- Pérez, J. P., Comas, L. V., & Ramos, P. P. (2011). Diseño y desarrollo de dos mascarillas faciales para el acné con quitina como sustancia bioactiva. Revista Cubana de Farmacia, 45(2), 251-263.
- Vila, M. A. B. (2014). Técnicas de higiene facial y corporal. Ediciones Paraninfo, SA.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.