4 sfaturi pentru piele curată și moale - Doza de Sănătate
 

4 sfaturi pentru piele curată și moale

Exfolierea, curățarea, loțiunea tonică și hidratarea pielii... Acești pași sunt foarte ușor de urmat și te vor ajuta să ai o piele curată și moale în fiecare zi.
4 sfaturi pentru piele curată și moale
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

A avea o piele curată și moale nu necesită sacrificii foarte mari, ci doar perseverență. Spre exemplu, nu este de ajuns să te demachiezi numai de două sau trei pe săptămână, trebuie să faci acest lucru zilnic înainte de a merge la culcare.

O piele curată și moale necesită îngrijire zilnică, fără scuze. Multe persoane sunt prea leneșe pentru a adopta o rutină de îngrijire a pielii. Însă acest lucru este foarte dăunător pentru piele. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi simple pentru a avea un ten luminos și sănătos fără prea mari eforturi.

4 sfaturi pentru piele curată și moale

1. Exfoliază-ți pielea

Femeie care îngrijește o piele curată și moale

Exfolierea regulată este primul pas către o piele curată și moale. Probabil că îți speli tenul cu un produs de calitate, dar nu îl exfoliezi fie pentru că nu ești obișnuită să faci acest lucru, fie pentru că nu ai găsit exfoliantul potrivit. Însă ar trebui să-ți exfoliezi pielea la fiecare două săptămâni pentru a îndepărta celulele moarte și a-i reda frumusețea.

Nu trebuie să cumperi neapărat un produs specific. Ai la dispoziție trei variante din care poți să alegi:

  • Produs de curățare exfoliant: Îl poți găsi în orice supermarket sau magazin de cosmetice. Acesta conține granule mici care curăță și exfoliază pielea. Există produse potrivite pentru toate tipurile de ten.
  • Exfoliant natural preparat acasă: Îți poți crea acasă propriul exfoliant pentru ten și corp, utilizând produse precum zahărul și mierea.
  • Perii pentru curățarea pielii: Acestea curăță și exfoliază tenul în același timp. Nu trebuie să cumperi și un produs special de curățare, un gel clasic este suficient.

2. Nu uita de curățarea tenului

Îți recomandăm să îți speli tenul de cel puțin două ori pe zi în cazul în care nu dorești să faci acest lucru mai des. Folosește un produs de curățare blând, precum un gel de față fără surfactanți duri. Dacă ai pielea sensibilă, poți folosi apa micelară.

Nu te duce niciodată la culcare fără să-ți cureți pielea! Acest lucru este foarte important, mai ales dacă ai aplicat loțiune solară ziua, ți-ai atins fața cu mâinile sau ai folosit machiaj. Curățându-ți fața, vei avea o piele curată și moale.

3. Folosește o loțiune tonică

Femeie care aplică loțiune tonică pe ten

Loțiunea tonică îmbunătățește aspectul tenului. Deși ai putea credea că utilizarea unui astfel de produs este un pas ce poate fi cu ușurință sărit, adevărul este tocmai invers. Loțiunea tonică îți împrospătează pielea și o pregătește pentru aplicarea de alte tratamente.

În plus, loțiunea tonică îți închide porii și împiedică umplerea acestora cu impurități. Prin urmare, aceasta previne apariția punctelor negre greu de îndepărtat.

Poți folosi o loțiune tonică din comerț sau îți poți prepara una chiar la tine acasă. Nu este greu deloc!

4. Hidratează-ți mereu pielea

Hidratarea pielii este un pas esențial, indiferent de tipul tenului tău. Aceasta oferă luminozitate pielii și o face mai moale, protejând-o de apariția ridurilor premature.

Pentru a-ți hidrata pielea, poți folosi următoarele produse:

  • Uleiuri faciale: Anumite persoane aplică uleiuri faciale înainte de hidratarea propriu-zisă. Aceste uleiuri au scopuri specifice (reduc apariția petelor pigmentare, îndepărtează ridurile, fac tenul luminos, etc.) și nu îngrașă pielea.
  • Loțiuni hidratante: Aceste produse păstrează hidratarea naturală a pielii și o hrănesc cu diverse substanțe benefice. Dacă ai tenul gras, nu folosi niciodată loțiuni hidratante pentru ten uscat, deoarece pielea ta va arăta încărcată și uleioasă.
  • Loțiuni de protecție solară: Aplică întotdeauna un produs de protecție solară, indiferent de sezonul în care ne aflăm. Există multe produse minunate pe piață care te protejează împotriva radiațiilor solară, fără a-ți îngrășa tenul.

Urmezi deja aceste 4 sfaturi pentru o piele curată și moale? Care dintre acești pași ți se pare a fi cel mai dificil de urmat? Îți recomandăm să urmezi această rutină timp de cel puțin 20 de zile. În acest mod, îți vei forma un ritual de îngrijire ce îți va face pielea să fie mai radiantă și să aibă un aspect întinerit.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.