5 modalități de a-ți hidrata pielea - Doza de Sănătate
 

5 modalități de a-ți hidrata pielea

Este important să-ți menții pielea hidratată, dar înainte de a alege o cremă, trebuie să știi ce tip de ten ai.
5 modalități de a-ți hidrata pielea
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În acest articol vei descoperi cele mai bune modalități de a-ți hidrata pielea, mai ales tenul. Pielea feței are nevoie de o îngrijire specială deoarece este delicată și permanent expusă la factori externi agresivi. Folosind în mod constant sfaturile din acest articol, vei reuși să-ți hidratezi eficient pielea. Nu vei profita de toate beneficiile lor dacă nu dai dovadă de perseverență.

Modalități de a-ți hidrata pielea

Mai jos, îți prezentăm câteva modalități de a-ți hidrata pielea simple și eficiente. Probabil ai mai auzit de unele dintre ele. Totuși, este bine să le reții.

1. Bea apă conform cerințelor organismului tău

Apa este esențială pentru hidratarea pielii

Cu siguranță ți s-a amintit constant importanța consumului a doi litri de apă pe zi. Însă această cantitate depinde totuși de stilul tău de viață.

  • Dacă ai o activitate fizică intensă, doi litri de apă pe zi pot înseamna mult prea puțin.
  • Spre exemplu, o persoană care practică exerciții fizice în sala de sport consumă, de obicei, între trei și patru litri de apă pe zi.

Păstrând un pahar de apă mereu la îndemână, îți vei aminti că trebuie să consumi acest lichid. Dacă nu îți place să bei apă simplă, poți apela la alte variante, precum ceaiurile din plante, apa cu lămâie, apa aromată, etc.

Atunci când începi să bei cantitatea de apă de care corpul tău are nevoie, aspectul pielii se îmbunătățește. Aceasta va fi mai hidratată și mai radiantă. Merită să faci acest efort!

2. Folosește crema potrivită

Pentru a-ți hidrata în mod corespunzător pielea, este important să cunoști tipul acesteia. Spre exemplu, poți avea piele uscată, semi-uscată, normală sau atopică. În general, oamenii consideră că au un anumit tip de piele și folosesc cremele greșite.

Acest lucru poate face ca aplicarea cremei să fie o corvoadă și să nu o folosești constant. De asemenea, crema nu va funcționa conform așteptărilor. Dacă nu îți poți identifica tipul de piele sau nu ești sigură, mergi la un salon de cosmetică sau la un dermatolog. Specialiștii vor putea să-ți ofere ajutor.

3. Aplică loțiune de protecție solară

Modalități de a-ți hidrata pielea prin aplicarea de cremă

Este important, de asemenea, să alegi o cremă de protecție solară eficientă, ce îți va proteja pielea și mai ales fața. Ar trebuie să folosești tot timpul protecție solară. Ai grijă să o aplici după crema hidratantă, indiferent de sezon.

Există multe creme care au deja protecție solară, dar nu depășesc factorul SPF 30. În mod ideal, pentru ten ar trebui să folosești un factor de protecție cotat cel puțin SPF 50. Folosește protecție solară întotdeauna în timpul verii, chiar dacă ieși doar la o plimbare scurtă. Căldura face ca pielea să transpire și să piardă apa.

4. Îndepărtează cu grijă machiajul

Continuăm lista noastră de modalități de a-ți hidrata pielea cu un sfat legat de îndepărtarea machiajului. Pe piață, există multe produse demachiante care irită pielea. De asemenea, nu aplica niciodată alcool pentru a îndepărta machiajul.

Cel mai bine este să folosești întotdeauna uleiuri blânde sau creme care îndepărtează cu ușurință machiajul. Dormitul cu machiaj este o idee proastă. Pe termen lung, acest obicei deshidratează pielea și are consecințe negative.

5. Folosește măști hidratante

Modalități de a-ți hidrata pielea cu măști faciale

Dacă ai nevoie de modalități de a-ți hidrata pielea naturale și rapide, apelează la măști. Aplică o mască facială cel puțin la fiecare două săptămâni. Poți cumpăra un asemenea produs sau îl poți prepara la tine acasă. Cu cât este mai natural, cu atât este mai benefic pentru piele.

Pentru a alege masca potrivită, trebuie să cunoști tipul tenului tău. Dacă ai pielea foarte delicată sau uscată, o mască din argilă îți poate face mai mult rău decât bine.

Consistență în hidratarea pielii

Din cauza lipsei de timp sau nepăsării, oamenii fac adesea greșeli. Spre exemplu, neîndepărtarea zilnică a machiajului, hidratarea insuficientă, neaplicarea de cremă hidratantă sau ignorarea nevoii de protecție solară. Când ești tânără, problemele nu se văd, dar pe măsură ce anii trec, vei observa efectele neglijenței.

De aceea, este important să profiți cât mai repede de aceste modalități de a-ți hidrata pielea. Folosești cremă hidratantă în mod constant? Hidratarea pielii este o corvoadă pentru tine? Ești pregătită pentru o schimbare benefică?

Nu uita, pielea feței tale este foarte delicată și expusă constant factorilor de mediu. Îngrijirea sa adecvată o va menține sănătoasă și lipsită de acnee sau riduri premature.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
  • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
  • Nacionales, I., & Nacional, B. (2016). Cambios en la piel por el envejecimiento.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.