4 remedii pentru durerea de cap din sinuzită - Doza de Sănătate
 

4 remedii pentru durerea de cap din sinuzită

Suferi de sinuzită? Durerea de cap cauzată de aceasta poate fi foarte deranjantă. Astăzi vei descoperi câteva modalități de a o trata cu remedii naturale.
4 remedii pentru durerea de cap din sinuzită
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Durerea de cap din sinuzită este provocată de o boală în care mucoasa sinusurilor paranazale se inflamează. Deși este mai frecventă la copiii mici, mulți adulți suferă de aceasta. Dar există remedii naturale pe care le poți folosi pentru a o trata?

Soluțiile naturale oferă rezultate atât de bune pentru diferite boli, încât a trebuit să profităm de ocazie pentru a-ți împărtăși unele dintre ele. Să vedem ce opțiuni avem pentru a atenua durerea de cap din sinuzită.

4 remedii pentru durerea de cap din sinuzită

Lupta cu durerea de cap din sinuzită nu este ușoară. Prin urmare, vom analiza câteva soluții naturale care funcționează în mod eficient. Cu toate acestea, respectă mai întâi recomandările medicului.

1. Soluție salină fiziologică

Medic care tratează durerea de cap din sinuzită
Poți găsi diferite formule de soluție salină pentru a elimina excesul de mucus.

Soluția salină fiziologică este o opțiune bună pentru tratarea sinuzitei, așa cum este indicat în articolul Document de consens privind etiologia, diagnosticul și tratamentul sinuzitei.

Când majoritatea oamenilor se gândesc la soluția salină, cred că singura modalitate de a o obține este să o cumpere. Cu toate acestea, îți poți crea propria soluție salină în confortul casei tale.

  • Ia puțină apă și pune-o într-un recipient.
  • Adaugă puțină sare (foarte puțină).
  • Clătește-ți nasul cu ea.

2. Ceaiuri

Recomandăm în special ceaiuri pentru ameliorarea durerii de cap din sinuzită. Ele asigură o hidratare excelentă, ceea ce este foarte important în această afecțiune. Există o mare varietate de ceaiuri din care poți alege. Cu toate acestea, unele sunt mult mai utile decât altele. Dacă ai o durere de cap sinusală, poți începe cu următoarele opțiuni:

  • Gălbenele: Au proprietăți antiinflamatoare care sunt esențiale pentru tratarea sinuzitei.
  • Menta: Aceasta este o opțiune bună pentru a ameliora durerea, pe lângă faptul că oferă corpului o hidratare adecvată.
  • Balsam de lămâie: Acest ceai este utilizat pe scară largă datorită proprietăților sale analgezice și sedative.

3. Inhalarea aburului

Bărbat care face inhalații
Aburul ajută la eliminarea cu ușurință a mucusului și poți adăuga în preparat uleiuri calmante care ameliorează durerea.

Inhalarea aburului este o altă soluție naturală pentru a curăța căile respiratorii. Prin urmare, este un remediu foarte util atunci când suferi de răceală. În cazul durerii sinusale, aceasta reduce considerabil disconfortul.

Pentru ca acest tratament să aibă efectul dorit, trebuie să pui apă la fiert într-o oală pe aragaz. Apoi, adaugă câteva ierburi, de exemplu, mentă sau eucalipt. Când apa atinge punctul de fierbere, oprește focul și apropie-te de aburi.

Pune-ți un prosop pe cap pentru a concentra aburul. Nu îți recomandăm să respiri aburul mai mult de cinci minute. Sinusurile tale paranazale vor fi curățate.

4. Comprese fierbinți

Ultima dintre opțiunile naturale pentru ameliorarea sinuzitei este utilizarea de comprese calde. Acest lucru este la fel de eficient ca inhalarea aburului. În acest caz, ai putea obține o ameliorare mult mai rapidă.

  • Înmoaie o compresă în apă foarte caldă.
  • Adaugă niște ierburi în apa respectivă, cum ar fi menta.
  • Scurge compresa și pune-o pe nas.
  • Asigură-te că acoperă bine părțile laterale și fruntea.

Poți lăsa compresa pe față între cinci și zece minute. Căldura va oferi o ameliorare imediată și o senzație de confort. De asemenea, durerea va scădea și căile respiratorii se vor curăța. Îți recomandăm să combini aceste tratamente pentru a le face mai eficiente.

Soluții naturale pentru durerea de cap din sinuzită

Durerea de cap din sinuzită este enervantă
Din cauza varietății largi de cauze, trebuie să soliciți întotdeauna sfatul medicului dacă ai sinuzită.

Ceva de reținut atunci când utilizezi aceste soluții naturale este faptul că ameliorarea pe care o oferă nu rezolvă problema. Adică, nu vorbim despre un leac magic, iar durerea va reveni după un timp.

Prin urmare, este important să urmezi întotdeauna recomandările medicului. Acesta îți poate oferi alte soluții care, combinate cu cele naturale din acest articol, vor oferi rezultate foarte rapide.

În plus, înainte de a te diagnostica singur, ar trebui să consulți un medic. Sinuzita poate avea cauze diferite, cum ar fi ciupercile, bacteriile sau alergiile. În funcție de cauza sinuzitei, tratamentul ales va fi diferit.

Sperăm că acest articol îți va fi de ajutor pentru a te simți mai bine atunci când ai dureri sinusale. Ce te ajută cel mai mult când ai sinuzită?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Albañil Ballesteros, M. R., Calvo, C., Hernando Helguero, P., Martínez Campos, L., & Domínguez Aurrecoechea, B.. (2014). Diagnóstico y manejo de la sinusitis: actitudes de los pediatras. Pediatría Atención Primaria, 16(61), 23-33. https://dx.doi.org/10.4321/S1139-76322014000100005
  • FICA C, ALBERTO, & DÍAZ P, JUAN CARLOS. (2003). Enfoque diagnóstico y terapéutico de los pacientes adultos con sospecha de sinusitis aguda. Revista chilena de infectología, 20(3), 184-192. https://dx.doi.org/10.4067/S0716-10182003000300006
  • Gallegos-Zurita, Maritza. (2016). Las plantas medicinales: principal alternativa para el cuidado de la salud, en la población rural de Babahoyo, Ecuador. Anales de la Facultad de Medicina, 77(4), 327-332. Recuperado en 01 de mayo de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832016000400002&lng=es&tlng=es.
  • Lastra Valdés, Humberto, & Piquet García, Rosario. (1999). Calendula officinalis. Revista Cubana de Farmacia, 33(3), 188-194. Recuperado en 01 de mayo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75151999000300007&lng=es&tlng=es.
  • Sánchez Govín, Ester, León Fernández, Marielys, Chávez Figueredo, Diosothys, Hechevarría Sosa, Isabel, & Pino, Jorge. (2010). Caracterización farmacognóstica de Melissa officinalis L. (toronjil). Revista Cubana de Plantas Medicinales, 15(4), 198-208. Recuperado en 01 de mayo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962010000400003&lng=es&tlng=es.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.